דלג לתוכן

סרטן קיבה – כיצד מתכוננים לטיפולי סרטן הקיבה

סרטן קיבה – כיצד מתכוננים לטיפולי סרטן הקיבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/02/2010 תאריך עדכון: 10/10/2019
3 דקות קריאה


זמן הפגישה אצל הרופא שלך הוא בדרך כלל מוגבל, כך שניתן יהיה להפיק את המירב מן הזמן המוגבל הזה, על ידי הכנת רשימה של שאלות מראש.

הכן את הרשימה של השאלות שלך כאשר השאלות החשובות יותר ממוקמות בראש הרשימה, והשאלות החשובות פחות בתחתיתה.
להלן מובאת רשימה של מספר שאלות שחשוב לשאול הרופא במקרים של סרטן קיבה:
·         איזה סוג של סרטן קיבה יש לי?
 
·         באיזה שלב נמצא סרטן הקיבה שלי?
 
·         אילו בדיקות נוספות אצטרך לבצע?

·         מהן אפשרויות הטיפול שלי?
 
·         מהו שיעור ההצלחה של הטיפולים הללו?
 
·         מהי התועלת ומהם הסיכונים של כל אפשרות טיפולית?
 
·         האם ישנה אפשרות טיפולית שאתה יכול להמליץ עליה במקרה שלי?
 
·         כיצד ישפיע הטיפול על מהלך החיים שלי? האם אוכל להמשיך לעבוד?
 
·         האם עליי לבקש חוות דעת שנייה? מהי העלות הכרוכה בכך, והאם הביטוח הרפואי שלי יכסה את העלויות?

·         האם ישנן חוברות הסברה, או כל חומר מודפס אחר, שאני אוכל לקחת איתי? מהם אתרי האינטרנט שאתה יכול להמליץ עליהם?
בנוסף לרשימת השאלות שהכנת מראש לפגישה עם הרופא שלך, אל תהסס לשאול שאלות במהלך הפגישה עם הרופא, כאשר ישנם דברים אשר אינם מובנים לך עד הסוף.
התמודדות ותמיכה
קבלת אבחון של מחלת סרטן קיבה יכולה להיות מעמסה נפשית כבדה, אשר יכולים להתלוות אליה חרדות רבות. כאשר תתחיל להסתגל למצב, לאחר שעברת את ההלם הראשוני של קבלת האבחנה שלך, ייתכן ותחוש כי התמקדות במטלות שעליך לבצע, תוכל לסייע לך להתמודד עם המצב בצורה טובה יותר. למשל, תוכל:
  • לנסות ולאגור מידע רב ככל שניתן על סרטן קיבה. בקש מן הרופא המטפל בך לרשום לך פרטים לגבי המחלה שלך – כגון סוג הסרטן, הדרגה שלו ואפשרויות הטיפול בו. השתמש בפרטים אלה על מנת לקבל מידע רב יותר על סרטן קיבה ואת התועלת והסיכון אשר כרוכים בכל אחת מאפשרויות הטיפול השונות. מקורות מידע טובים ניתן למצוא במכון הלאומי לחקר מחלות הסרטן, ובאגודה למלחמה בסרטן.
  • היה מעורב ופעיל בקבלת ההחלטות בנוגע לטיפולים שלך. היה פעיל בקבלת ההחלטות על הטיפולים השונים שאתה מקבל. שוחח על החששות שלך וההעדפות הטיפוליות שלך עם הרופא המטפל בך. תוכלו להחליט יחדיו מהו הטיפול הטוב ביותר והעדיף במקרה שלך נגד סרטן קיבה. למרות שייתכן ותחוש מיואש ועייף, אל תיתן לאחרים – ובהם כלולים גם בני המשפחה שלך והרופא המטפל בך – להחליט החלטות חשובות עבורך.
  • צור קשר עם בני אדם שהחלימו ממחלת סרטן הקיבה. לעיתים התחושה היא כי בני אדם אחרים, אשר לא חלו מעולם בסרטן, אינם יכולים להבין את מה אתה עובר עכשיו. בזמנים מעין אלה, יהיה לך לעזר רב לקבל תמיכה מחולים אחרים במחלת הסרטן. שאל את הרופא המטפל בך לגבי קבוצות תמיכה לחולי סרטן. יתר על כן, ניתן לתקשר באמצעות רשת האינטרנט עם חולי סרטן אחרים בפורומים השונים, כגון אלה אשר מנוהלים על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ייתכן ואף תיצור עם בני אדם אלה, אשר עוברים את אותם הדברים שאתה עובר, קשרים עמוקים וארוכי טווח.
  • קבע לך יעדים שהם ברי השגה. קביעת יעדים יכולה לסייע לך לחוש כי אתה עדיין שולט בעניינים, ויכולה להעניק לך תחושה של תועלת ותכלית. אולם אל לך לקבוע יעדים שלא ניתנים להשגה. ייתכן ולא תוכל להמשיך ולעבוד שבוע עבודה של 40 שעות שבועיות, לדוגמא, אבל תוכל להמשיך ולעבוד במשרה חלקית. למעשה, מרבית החולים מוצאים כי המשך ההליכה לעבודה מסייעת להם רבות.
  • פנה לך זמן לעצמך. אכול היטב, הרגע, ודאג למנוחה מספקת, על מנת לסייע לעצמך להתמודד עם הלחץ והמתח הנפשי, כמו גם עם העייפות של מחלת סרטן קיבה. יתר על כן, הקפד לתכנן מראש, בזמני העליות, לזמנים של המורדות של המחלה, זמנים אשר בהם תזדקק למנוחה רבה יותר ותצטרך להגביל את הפעילות שלך.
  • הישאר פעיל. במידה וקיבלת אבחון של מחלת סרטן קיבה, אין הדבר אומר כי עליך להפסיק לעסוק בפעילויות שונות אשר מסבות לך הנאה. במרבית הזמן, במידה ואתה חש טוב מספיק לעסוק בפעילות מסוימת, עשה אותה ללא כל חשש. הישאר מעורב בחיי החברה ככל שתוכל.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר ערן זיתן
ד"ר ערן זיתן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ערן זיתן, מנהל היחידה והמרכז למחלות מעי דלקתיות, מרכז רפואי העמק
ד"ר משה נדלר
ד"ר משה נדלר גסטרואנטרולוגיה
ד"ר חורחה פפר
ד"ר חורחה פפר גסטרואנטרולוגיה
מומחה בגסטרואנטרולוגיה וברפואה פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו