מחקר: כמה בשר אדום אפשר לאכול בלי להסתכן?
מחקר אירופאי חדש טוען כי גברים שצורכים כמויות מתונות של בשר אדום מעובד עלולים להיות בסיכון לתמותה ממחלות לב. כמה בשר אדום מעובד מצאו החוקרים שאפשר לאכול מבלי להסתכן במחלות לב ומוות?
מחקר אירופאי חדש טוען כי גברים שצורכים כמויות מתונות של בשר אדום מעובד עלולים להיות בסיכון לתמותה ממחלות לב. כמה בשר אדום מצאו החוקרים שאפשר לאכול מבלי להסתכן במחלות לב ומוות?
בשר מעובד (להבדיל מבשר טרי) מכיל כמויות אדירות של מלח, ניטראטים, פוספטים ועוד, שחוברים יחד לעקה (סטרס) רצינית על פעילותם התקינה של כלי הדם.
במאמר שהתפרסם בכתב העת Circulation: Heart Failure מתואר ניסוי בן 12 שנים שנערך על כ-37 גברים שבדיים (בטווח גילאים 45 עד 79), ללא מחלות לב או סרטן בתחילת הניסוי.
הצלבת נתונים הראתה לחוקרים כי גברים שצרכו את כמות הבשר האדום המעובד הגדולה ביותר (מעל 75 גרם ביום) היו בסיכון לאי-ספיקת לב גבוה בכ- 30% אחוזים מזה של גברים שצרכו את הכמות הקטנה ביותר (פחות מ-25 גרם ביום). סיכון התמותה של אותם גברים היה כפול.
מסקנתם של החוקרים היתה, שכל תוספת יומית של 50 גרם בשר אדום מעובד (כשתי פרוסות נקניק) גררה עלייה של 8% בסיכון לאי-ספיקת לב ועלייה של 38% בסיכון למוות.
החוקרים מקנחים בהמלצה לצמצם את כמות הבשר בתזונה, כך שלא יכלול בשר מעובד כלל ולא יותר מ- 2 מנות שבועיות של בשר אדום לא מעובד.
המחקר
Kaluza J et al. 2014. Processed and unprocessed red meat consumption and risk of heart failure: A prospective study of men. Circulation: Heart Failure. 10.1161/circheartfailure.113.000921
מאת: מערכת אינפומד