דלג לתוכן

פתרון חדשני יספק מים נקיים למדינות מתפתחות

מכשיר חדשני הנקרא Slingshot, המטהר מים ביעילות רבה כך שמסוגל לייצר כמויות גדולות יחסית של מים ולספק פתרון במקומות בעולם הסובלים מזיהום מים קשה ומחסור במים נקיים, עודמ להיות

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/08/2014
2 דקות קריאה

ממציא הסגווי (Segway), דיק קיימן, נחשב לממציא ויזם פורץ דרך בתחומים רבים. בימים אלו, קיימן יוזם פרויקט חדש - מכשיר חדשני הנקרא Slingshot, המטהר מים ביעילות רבה כך שמסוגל לייצר כמויות גדולות יחסית של מים ולספק פתרון במקומות בעולם הסובלים מזיהום מים קשה ומחסור במים נקיים, ופתרון זמני במקרים של אסונות, בהם קיים מחסור במים זורמים. המכשירים החדשניים יופצו בסיועה של חברת קוקה קולה במדינות שונות הזקוקות להם


פתרון פשוט שיכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות

כבר בשנת 2003, מכשיר ה- Slingshot נחשב לפיתוח ייחודי ואף היה מועמד בקטגוריית ההמצאה ה"מגניבה" של השנה של מגזין TIME. עם זאת, בשל קשיי שיווק והפצה, המכשיר לא הגיע למקומות המיועדים לו, וכאשר חברת קוקה קולה נרתמת למשימה של הפצת המכשיר ביעילות למקומות הזקוקים לו ברחבי העולם.

מכשיר ה-Slingshot פועל בצורה פשוטה של התפלת מים, טכנולוגיה אשר קיימת בעולם כבר שנים רבות, אך חידושו של קיימן היה ביצירת מכשיר קטן ואלגנטי העושה שימוש באנרגיה בחסכוניות רבה ולכן אינו דורש משאבים רבים.

מדובר על מכשיר המסוגל לייצר כמויות גדולות יחסית של מים במהירות וביעילות, וכך לספק פתרון זמני במקרים של אסונות, בהם קיים מחסור במים זורמים, או כפתרון קבע במקומות בעולם הסובלים מזיהום מים קשה ומחסור במים נקיים.

מכשיר ה- Slingshot. מתוך: אתר קוקה קולה העולמי


זיהום המים: אחד הגורמים המשמעותיים לתחלואה במדינות מתפתחות

אחת הבעיות הבריאותיות הקריטיות, שאינן מטרידות את תושבי מדינות העולם המערבי אך נחשבות למשמעותיות ביותר במדינות מתפתחות, היא זיהום וטיהור מים. לצערנו הרב, גם במאה ה-21 חלק גדול מתושבי מדינות העולם השלישי חיים ללא מים נקיים, וכתוצאה מכך סובלים ממחלות רבות המועברות על ידי זיהום המים.

לאורך ההיסטוריה, התרחשו אירועים רבים של תחלואה נרחבת כתוצאה ממים מזוהמים. נקודת המפנה ההיסטורית לגבי החשיבות של טיהור המים היתה בלונדון בשנת 1854, באחת מהתפרצויות מחלת הכולרה בעיר. לאחר בדיקה אפידמיולוגית מעמיקה ומדוקדקת, הרופא ג'ון סנואו היה הראשון לזהות שהאנשים שנדבקו בכולרה התגוררו בשכונות ספציפיות ושתו מים שהגיעו ממשאבת מים מסוימת, אשר ככל הנראה שאבה מים מזוהמים. יתר תושבי העיר, אשר שתו מים שמקורם במשאבות אחרות, לא נדבקו והיו בריאים. על כן, המליץ ד"ר סנואו לסגור את המשאבה כדי למנוע את התפשטות המחלה, ואכן, עם סגירתה, פסקה המגפה באזורים המדוברים והחיים חזרו לסדרם.

בהמשך, גילו חוקרים נוספים את החשיבות של טיהור המים ושימוש במים נקיים, וכיום כמעט בכל המדינות המערביות מי השתייה נקיים מחיידקים.


למה מים מזוהמים כל כך מסוכנים?


מים מזוהמים מכילים חיידקים שונים הגורמים לרוב למחלות של מערכת העיכול המתבטאות בשלשולים והקאות. המזהמים החשובים אשר יכולים לגרום למחלות קשות הם ג'יארדיה, כולרה, קריפטוספורידיום וכוליפורמים (חיידקי E. coli). המזהמים הללו מגיעים מצואת בעלי חיים ובהיעדר מערכת ביוב מסודרת, גם מצרכי בני אדם ומפסולת נוספת המתנקזת למקורות המים. במקרים קלים, מחלות אלו גורמות לשלשולים החולפים תוך מספר ימים, אך במקרים קשים יותר, הן גורמות נזק משמעותי ועלולות להסתיים במוות כתוצאה אבדן נוזלים משמעותי.

מלבד המזהמים הביולוגיים, מים מזוהמים מכילים גם חומרים זרים המגיעים אליהם בעיקר ממפעלים תעשייתיים המשליכים פסולת מסוכנת ללא השגחה. מדובר בחומרים מסוכנים שונים כמו עופרת, גופרית, כרום, ארסן, וחומרים נוספים אשר יכולים לגרום לנזקים שונים בגוף ולמחלות רבות.

טיהור המים והחומרים המזיקים חיוניים למניעת מחלות זיהומיות ואחרות ולשיפור הבריאות הכללית במדינות מתפתחות. ההמצאה החדשנית יכולה לספק לתושבי מדינות אלו פתרון מצוין בתחום טיהור המים ולהפחית משמעותית את התחלואה כתוצאה מהזיהום.

מאת: ברק מידן, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר בן ורנר
ד"ר בן ורנר אלרגיה ואימונולוגיה
4.8
( 22 חוות דעת )
"ד״ר בר עזר לי רבות להתמודד עם האלרגיות שלי, איכות החיים שלי השתפרה רבות בעקבות הטיפול"
פרופ' ארנון ברוידס
פרופ' ארנון ברוידס אלרגיה ואימונולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופסור ארנון התייחס סופר נחמדות ובמקצוענות ונתן פתרון תודה רבה"
פרופ' צבי בנטואיץ
פרופ' צבי בנטואיץ אלרגיה ואימונולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טיפול בכאב

בניהול דנה רובין
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו