האם וירוס האבולה בדרך להפוך ל-HIV החדש?
האם אבולה עשויה להפוך למגיפת מין מדבקת בדומה ל-HIV? מאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי אמריקני קורא להזהיר חולים המשתחררים מבידוד לגבי היכולת שלהם להדביק אחרים במהלך קיום יחסי מין
האם אבולה עשויה להפוך למגיפת מין מדבקת בדומה ל-HIV? מאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי אמריקני קורא להזהיר חולים המשתחררים מבידוד לגבי היכולת שלהם להדביק אחרים במהלך קיום יחסי מין
לשירותי הבריאות החלשים, המחסור באמצעי מיגון ותרופות והכישלונות במציאת חיסון יעיל למגיפה, התווספה כעת דרך נוספת להתפשטותה של המגיפה שמסעירה את העולם – קיום יחסי מין. מאמר מטריד שפורסם לאחרונה ב-Scientific American טוען כי האבולה עלולה להפוך למחלת מין מדבקת אם בתי חולים לא יזהירו חולים המשתחררים מבתי החולים לגבי העובדה שהם עדיין עלולים להדביק אחרים במהלך קיום יחסי מין.
מחקר שצוטט במאמר טוען כי בתי חולים משחררים חולים כשנקבע שהם בריאים ובבדיקות דם נמצא שהדם שלהם נקי מאבולה, אך זרע ונוזלים וגינליים עשויים להכיל את הווירוס עד ל-90 יום לאחר מכן.
מדובר בכמות קטנה מאוד של הווירוס ומחקר נוסף מראה כי בני זוג של אנשים שהזרע שלהם עדיין הכיל אבולה וקיימו יחסי מין לא מוגנים לא נדבקו במחלה, אך עדיין ב-CDC, המרכז האמריקני לבקרת מחלות בארה"ב, מזהירים מפני קיום יחסי מין עם חולים שהבריאו מאבולה וממליצים להימנע מסקס, כולל סקס אוראלי, לתקופה של לפחות שלושה חודשים. אם הימנעות מסקס אינה אפשרית, קונדומים עשויים לעזור למנוע את הפצת המחלה, כך ממליצים במרכז.
מנהל תחום הבריאות הבריטי סאלי דיוויס טוען כי "הבעיה הגדולה במערב אפריקה היא שמספר בני האדם החולים מכפיל את עצמו מדי ארבעה שבועות וגדל במהירות". כחלק מהמאמץ לבלום את התפשטות המגיפה, שכבר גבתה את חייהם של אלפי בני אדם, מספקים רופאים ללא גבולות חופן של קונדומים לחולים המשתחררים מבתי החולים באפריקה. גם חולים אמריקאים הוזהרו בנושא ולמרבה המזל, עד עתה לא נמצאו חולים אשר נדבקו באבולה בעקבות מגע מיני.
ארגון הבריאות העולמי עדיין חושש מהפיכת ההתפרצות הנוכחית למחלה עולמית. החשש הגדול הוא ממקרים בהם חולי אבולה טסים למדינות זרות בזמן תקופת הדגירה וסובלים מהתפרצות המחלה במדינה אחרת. במקרים אלה הם יכולים להדביק אנשים אחרים ולגרום להתפרצות מקומית אשר לא תמיד תאובחן ותנוהל בזמן.