אושר לקריאה ראשונה: הרחקה מבי"ח למסיתים נגד צוותי רפואה
כ-700 תקיפות פיזיות ומעל 2,700 תקיפות מילוליות כנגד צוותים רפואיים ועובדים סוציאליים אירעו בשנה החולפת. במאמץ למגר את התופעה אישרה ועדת העבודה והרווחה בכנסת הצעה לפיה גם הסתה לתקיפה כזו תוביל להרחקה מהמוסד הרפואי
כ-700 תקיפות פיזיות ומעל 2,700 תקיפות מילוליות כנגד צוותים רפואיים ועובדים סוציאליים אירעו בשנה החולפת בבתי-החולים בארץ ע"י מטופלים או בני משפחותיהם. במאמץ למגר את התופעה העבירה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת הצעת חוק לפיה גם הסתה לתקיפה כזו תוביל להרחקה מהמוסד הרפואי
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה השבוע לקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ שמעון סולומון ("יש עתיד") לפיה פרסומים פוגעניים בכל דרך, כולל באינטרנט, בתקשורת ובאמצעות מודעות, שעלולים להביא למעשה אלימות פיזית או לפגיעה בגופו של איש צוות במוסד רפואי או עובד רווחה, תגרור אזהרה ולאחריה הרחקה של שלושה חודשים מהמוסד הטיפולי. זאת, בנוסף לחוק הקיים כיום המאפשר הטלת מאסר של עד חמש שנים במקרי הסתה לאלימות.
בדיון שנערך השבוע בוועדה אמר ח"כ סולומון כי "המתקפות המילוליות נגד מטפלים הפכו לצערי לדבר שבשגרה. בנוסף לשכר הנמוך והקשיים היומיומיים בעבודה החשובה הזאת, אנשי השטח ובני משפחותיהם מותקפים. עלינו להגן עליהם, כי הם החיילים של החברה הישראלית".
בדיון נשא דברים אורי שמואלי, עובד סוציאלי בעיריית תל אביב, שסיפר כי "בחודשים האחרונים אני מטפל בתיקים קיצוניים. מאז, בכל כמה ימים יוצאות נגדי מודעות מכפישות באינטרנט ובמקום מגוריי הופצה תמונתי עם אזהרה שאני פדופיל. נאלצתי להחליף את מספר הטלפון שלי בשל הטרדות, ותדרכתי את הגננת של בני בן השנה כי אני חושש שיגיעו אליו".
רק בשנה החולפת אירעו למעלה מ- 700 תקיפות פיזיות ו-2,750 תקיפות מילוליות בבתי-החולים ברחבי הארץ על-ידי המטופלים או על ידי קרובי משפחותיהם. על-פי דיווחי משרד הבריאות, התרחשו בשנים האחרונות בין 3,000 ל-4,000 אירועי אלימות בממוצע לשנה, מרביתם אלימות מילולית. האיומים המילוליים מופנים בעיקר כלפי אחיות, עובדים מנהליים, עובדים סוציאליים ועובדי רנטגן, בעוד שהאלימות הפיסית מופנית בעיקר כלפי אנשי ביטחון ואלונקאים.