ברית מילה מפחיתה סיכוי להידבק במחלות מין?
רשות הבריאות האמריקנית ממליצה לראשונה באופן גורף על ביצוע ברית מילה, שנחשבת כמסייעת למניעת מחלות מין כמו HIV, הרפס ונגיף הפפילומה, הידוע כאחד הגורמים לסרטן צוואר הרחם
רשות הבריאות האמריקנית ממליצה לראשונה באופן גורף על ביצוע ברית מילה, שנחשבת כמסייעת למניעת מחלות מין כמו HIV, הרפס ונגיף הפפילומה, הידוע כאחד הגורמים לסרטן צוואר הרחם
בעקבות מחקרים מקיפים בנושא, הוחלט לאחרונה במרכז האמריקני למניעת מחלות מדבקות לגבש הוראה גורפת לפיה ימליצו רופאים לתינוקות, ילדים ואף לבני נוער, כמו גם לגברים בוגרים על ביצוע הליך של מילה כירורגית.
מחקרים שנערכו על פני 15 שנים מצאו כי מילה מפחיתה את הסיכון בכ-60% בהדבקה בנגיף ה-HIV כתוצאה מקיום יחסי מין הטרוסקסואליים לא מוגנים. נמצא גם כי שיעורי ההדבקה של גברים נימולים במחלות מין כהרפס ונגיף הפפילומה.
בהודעת המרכז, המתפרסמת על רקע ירידה בשיעורי הגברים הנימולים בארצות הברית, נכתב כי מעתה על רופאים להסביר להורים של תינוקות זכרים על היתרונות והסכנות שבתהליך המילה. על פי המרכז, שיעור הנימולים בארה"ב צנח ב-10% בין השנים 1979 ל-2010, והוא עומד על 58% מהגברים.
על פי החוק הפדרלי האמריקני, תהפוך הצעה זו של המרכז האמריקני למניעת מחלות מדבקות לרשמית וקבועה בתוך 45 יום, אלא אם גורמים רפואיים אחרים יציגו נתונים הסותרים את הממצאים.
עורלה מועדת לזיהום
מדוע למעשה נחשבת עורלה כמעלה את הסיכויים להעברת מחלות מין? יחסית לפני השטח היבשים של העור על גבי הפין, השכבה הפנימית של העורלה מכילה פחות קרטין (חלבון סיבי של רקמת חיבור) ויותר תאי מטרה לכניסת נגיף ה-HIV.
בנוסף, העורלה יכולה להיות רגישה יותר למיקרו טראומה, כלומר לחתכים וסדקים קטנים בין תאי האפיתל הנוצרים בזמן קיום יחסי מין. דרך סדקים אלו יכולים חיידקים ווירוסים לחדור, ביניהם נגיף ה- HIV, פפילומה והרפס, הנחשבים כמחלות מין נפוצות ובעלות עבירות גבוהה יחסית. בנוסף, מהווה שבין העורלה לפין עצמו כר פורה לצמיחה של וירוסים.
נימולים נושאים פחות מחלות?
מסקנות המרכז האמריקני למחלות מדבקות מתבססות על שורה של מחקרים, שנערכו משנת 1998 ועד היום, שבחנו האם ברית מילה של גברים הטרוסקסואלים בוגרים מורידה את הסיכון שלהם להידבק בנגיף ה-HIV.
המחקרים שנערכו במדינות מוכות HIV באפריקה, יבשת שבה חיים כיום מעל 70% מכלל נשאי הנגיף בעולם, וכן במדינות מערביות, הוכיחו מעל לכל ספק כי גברים נימולים נדבקים פחות במחלות מין בשיעורים שבין 50-70%.
ברית מילה מפחיתה את שיעורי ההדבקה ב-HIVהאם ברית מילה מורידה את שיעור ההידבקות של נשים ב-HIV? מחקרים נוספים שהתמקדו בשאלה זו ונערכו באפריקה, אך היו מקיפים פחות מקודמיהם, הראו כי 18% מבנות זוגם של הגברים שעברו ברית מילה נדבקו ב-HIV לעומת 12% בלבד בקבוצת הלא-נימולים.
תוצאות מחקרים אלו לא הראו ירידה משמעותית בשיעורי ההידבקות של נשים המקיימות יחסי מין עם גברים נימולים לעומת גברים לא נימולים. אך מכך ניתן להסיק, כי ברית מילה מגנה על הגבר הנימול מפני הידבקות מאשה נשאית עמה הוא מקיים יחסי מין, אולם אם הגבר כבר נשא של הנגיף, עובדת היותו נימול אינה מגנה על הפרטנרית שלו מפני הידבקות.