דלג לתוכן

רצים למיון ברמב"ם? התעדכנו בעומס דרך הפייסבוק

על רקע דו"ח משרד הבריאות המציג זמני המתנה ארוכים מאוד במחלקות לרפואה דחופה, בבית החולים "רמב"ם", שבו זמן ההמתנה הממוצע עומד על יותר משלוש שעות, יעדכנו בעומס במיון באמצעות הפייסבוק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/01/2015
2 דקות קריאה

על רקע דו"ח משרד הבריאות המציג זמני המתנה ארוכים מאוד במחלקות לרפואה דחופה, בבית החולים "רמב"ם", שבו זמן ההמתנה הממוצע עומד על יותר משלוש שעות, יעדכנו בעומס במיון באמצעות הפייסבוק


דו"ח של משרד הבריאות שפורסם בשבוע שעבר, חשף את זמני ההמתנה במחלקות לרפואה דחופה בבתי החולים בארץ. על פי הדו"ח, זמני ההמתנה בחדרי המיון שבבתי החולים החיפאים עומדים על 2.46-3.45 שעות בממוצע, ומציגים תמונה עגומה של מצב חדרי המיון בישראל. 


כשירות לציבור ועל מנת שהפונים ידעו מה מצב המיון בבית החולים "רמב"ם" בחיפה לפני הגעתם, הוחלט בביה"ח לעדכן את הציבור הרחב באשר לעומסי המיון ובית החולים און-ליין, באמצעות הפייסבוק. הנתונים יעודכנו פעמיים ביום  (בעשר בבוקר ובארבע אחה"צ) ויציגו את תמונת המצב העדכנית באשר לעומס בחדר המיון.  מדו"ח עולה כי זמן ההמתנה במיון ב"רמב"ם" עומד בממוצע על כשלוש ורבע שעות.

לדבריו של פרופ' רפי ביאר, מנהל בית החולים "רמב"ם", פרסום מידע באשר לעומסים בבתי החולים הוא חלק חשוב בהתמודדות עם הבעיה שהפכה לשגרה: "כאשר אדם צריך להגיע לבית חולים  הוא יכול להיכנס לעמוד הפייסבוק, מכל מקום, ולהבין מה תמונת המצב בזמן נתון. הדבר מסייע לו בקבלת ההחלטה. כמובן שאנו מדברים על מצבים שאינם מצבי חירום.  אנחנו עושים ככל יכולתנו על מנת להתמודד עם העומסים העונתיים, ולהעניק את הטיפול הטוב ביותר שניתן בתנאים שכאלה. חלק מהעניין הוא השקיפות כלפי הציבור שנושא בנטל וסובל לא אחת מהשלכות המצב. יתכן מאוד שהידיעה המוקדמת תחסוך לחלקם את הכעס והתסכול שמתלווים להמתנות הארוכות בחדרי המיון בבתי החולים". 

"נמשיך לקבל מקרים דחופים"

אך האם ניצבת ברירה לחולים הזקוקים לרפואה דחופה במיון? בבית החולים מתייחסים לשאלה ומבהירים כי "רמב"ם הוא בית החולים הגדול בצפון וככזה הוא למעשה אף פעם לא סגור וממשיך לקבל מקרים דחופים גם כאשר הוא נמצא בתפוסה מלאה. המערכת יודעת לתעדף את המקרים שמגיעים למיון לפי דחיפותם. מי שזקוק לטיפול דחוף, ומפונה או מתפנה לרמב"ם, בוודאי שיתקבל. השירות מיועד למי שמעוניין להגיע למיון במקרים פחות דחופים ורוצה להתעדכן במצב המיון לפני הגעתו", כך נמסר בית החולים. 

בדו"ח שפירסם השבוע משרד הבריאות מצטיירת תמונה עגומה למדי בכל הנושא למצב הרפואה הדחופה בבתי החולים בישראל, ומדבר על זמן המתנה ארוך לקבלת טיפול במיון.  הפרסום כולל מגמות בשיעור הביקורים במחלקות לרפואה דחופה וכן במדדים המצביעים על מאפיינים שונים בתחלואה בישראל.  

חדרי מיון. זמן המתנה ארוך

חדרי מיון. זמן המתנה ארוך

זמן ההמתנה הארוך ביותר, מבין בתי החולים בישראל, נרשם בבית החולים "שערי צדק" בירושלים, עם שהייה של קרוב לארבע שעות. אחריו ברשימה ממוקם בית החולים "הדסה עין כרם", שבו תאלצו להמתין "רק" שלוש שעות ו-45 דקות.

מספר המבקרים למחלקה לרפואה דחופה בשנת 2013 עמד על כ-1.7 מיליון איש לפחות פעם אחת בשנה. כשני שליש (67%) מהפונים ביקרו במיון פעם אחת, רבע (26%) ביקרו 2-3 פעמים ואילו 7% היו ארבע פעמים ומעלה במיון.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אופיר אלאלוף
ד"ר אופיר אלאלוף ראומטולוגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"An excellent doctor"
ד"ר נביל אבו עאמר
ד"ר נביל אבו עאמר נפרולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"חוויה חיובית מאוד,ד"ר נביל מקצוען אמיתי שנותן לי הרגשת בטחון שאני בידיים הכי טובות שאפשר.ואני סומך עליו בעיניים עצומות."
ד"ר שי מטלון
ד"ר שי מטלון גסטרואנטרולוגיה
4.9
( 61 חוות דעת )
"דר. שי. מטלון. רופא. בחסד. עליון. מקצועי. מלא. אנושיות מאוד. ידיב. סובלני. אני. מאריך. אותו. מאוד."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום הפרעות קצב לב

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו