דלג לתוכן

10 מאכלים שנראים בריאים - אבל הם לא

גם לתעשיית המזון יש טרנדים ואופנות משלה, שכולנו מאמצים בתקווה שנהיה רזים ובריאים יותר. אך עם הזמן, מתברר שחלק מהמזונות, שחשבנו שיעזרו לנו להישאר כאלו, כלל אינם בריאים ואף עלולים להזיק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/03/2015
3 דקות קריאה

גם לתעשיית המזון יש טרנדים ואופנות משלה, שכולנו מאמצים בתקווה שנהיה רזים ובריאים יותר. אך עם הזמן, מתברר שחלק מהמזונות, שחשבנו שיעזרו לנו להישאר כאלו, כלל אינם בריאים ואף עלולים להזיק


1. בננה צ'יפס

למה לאכול חפיסת שוקולד או ממתקים אם אפשר לנשנש בננה צ'יפס, הרי בננה הוא פרי בריא, לא? מתברר שזה לא ממש כך. כדי להכין בננה צ'יפס יש לטגן את הבננות בשמן עמוק, מה שמוסיף לכל מנת חטיף כזו כעשרה גרם שומן רווי. שומן רווי פוגע באיזון הכולסטרול ונחשב למזיק במיוחד בכל מה שקשור לבריאות הלב.

במקום לאכול בננה צ'יפס – אכלו בננה טרייה, שמשביעה לא פחות.

2. סושי טונה

סושי שמכיל טונה הוא דוגמה טובה לכך שמזון הנחשב בריא בדרך כלל, עלול להפוך למסוכן אם אוכלים אותו בכמויות גדולות. למרות שסושי עם נתח דג טונה נע אינו מכיל הרבה קלוריות, חשוב לדעת שטונה עלולה להכיל מתכת רעילה – כספית. צריכה מוגברת של טונה, במיוחד לאורך זמן, עלולה אף לגרום להופעת סימני רעילות, כגון: בעיות שינה, הקאה, נשירת שיער, יתר לחץ דם ועוד.

3. מוזלי וגרנולה

במשפחות רבות, מוזלי וגרנולה הפכו להיות שם נרדף לארוחת בוקר בריאה. רבים ויתרו על הפרוסה  עם גבינה או חביתה מדי בוקר כדי לפתוח את היום עם מזון בריאות. אך האמת היא קצת אחרת, בכל שקית מוזלי או גרנולה מוכנים מסתתרות כ-500 קלוריות ל-100 גרם וכמות עצומה של סוכר. כל זאת, ללא תוספת הקלוריות והסוכרים של היוגורט. 

אם רוצים ליהנות מארוחת בוקר בריאה, עדיף לערבב את שיבולת השועל עם פירות מיובשים וגרעיני חמנייה בעצמכם ולהימנע מתוספת הסוכר המיותרת.

4. חטיפי אנרגיה

לרוב, אפשר למצוא חטיפי אנרגיה במרכולים על המדפים של מזון בריאות או לצד מזונות דיאטטיים, שעוזרים לרדת במשקל. אך חשוב לזכור שחטיפי אנרגיה כלל לא נועדו לתמיכה בהרזיה. לא רק שהם אינם מזון בריאות, הם אף עלולים להיות גרועים כמו חטיפי שוקולד אישיים, בגלל שהם מכילים המון קלוריות וסוכר ומעודדים את הגוף לאחסן אותם כשומן.

חטיפי אנרגיה. עתירי קלוריות

5. יוגורט דל שומן

כשאנשים רוצים להפחית ממשקלם, הם משתדלים לאכול פחות שומן ובוחרים מזונות עם אחוזי שומן נמוכים ככל האפשר. הם מעדיפים לאכול יוגורט דל שומן, בעודם מאמינים שכך הם שומרים על הבריאות. אך הדבר רחוק מלהיות אמת. כשמפחיתים בצורה משמעותית את תכולת השומן במוצר, הוא הופך להיות די חסר טעם. כדי לפצות על בעיית הטעם ולשמור על המרקם, מוסיפים היצרנים סוכר ליוגורט ויוצרים במקום מזון בריא יוגורט עתיר שומן.

6. מאכלים ללא גלוטן

לאנשים שרגישים לגלוטן בגלל מחלה אין ברירה, והם חייבים לאכול מוצרי מזון נטולי גלוטן למען בריאותם. לעומת זאת, אלו שאין להם בעיה כזו חייבים לדעת שרוב מזונות נטולי גלוטן עוברים עיבוד רב. לעיתים קרובות מוצרים ללא גלוטן אינם מכילים דגנים מלאים, לכן הם דלים בסיבים תזונתיים, במינרלים ובנוגדי חמצון. כך שאם אתם לא ממש מוכרחים להימנע מגלוטן, עדיף פשוט לא לקנות אותם.

7. משקאות ספורט

משקאות ספורט אינם משקאות בריאות. אנשים חושבים שהם בריאים כי הם קשורים לספורט והרי ספורט זה ממש טוב לבריאות, לא? אבל מתברר שרוב משקאות הספורט מכילים סוכרים וצבעי מאכל וטובים אולי רק בהשוואה למשקאות תוססים אחרים.

8. שייק פירות

כשאתם מכינים שייק פרי בבית, אתם עושים את הדבר הנכון. בהכנה ביתית אתם אלו שולטים מה אתם מוסיפים לשייק. אך לרובנו אין את הפנאי לארגן את הפירות או לשטוף את המכונה לאחר השימוש ואנחנו פשוט שוכחים מהם, עד שרואים דוכן שמוכר מיצים ושייקים. פה המקום להיזהר, כי לפעמים המוכרים מוסיפים סירופ סוכר כדי להסוות  את חמיצות הפירות ולעשות את השייק טעים יותר.

9. פופ-קורן

כולם אוהבים פופ-קורן, אין פלא שהוא כל כך פופולארי. עם זאת, אכילת פופ-קורן שעשוי במיקרוגל עלולה להיות בעייתית. פופ-קורן להכנה במיקרוגל מכיל תרכובת בשם דיאצטיל, שמוספת למרבית מוצרי חמאה מלאכותיים. זה מאד טעים, אך גם מסוכן. דיאצטיל בטוח לחלוטין כשאוכלים אותו, אך הוא מסוכן אם נושמים את האדים שמכילים אותו תוך כדי הכנת הפופ-קורן במיקרוגל.

10. ממרחי אגוזים

אגוזים מכילים הרבה חומרים שתורמים לבריאותנו ואף עוזרים לאנשים למנוע מחלות ולהפחית ממשקלם. אך כשהופכים את האגוזים לממרח או לחמאה, מרבית המרכיבים המזינים הולכים לאיבוד. תהליכי הכנה של ממרחים הללו גורמת לשינויים בהרכב השמנים, שהופכים לבריאים פחות. בנוסף, למוצר הסופי מוסיפים גם מלח, סוכר, משמרים ואף חומרי צבע. אם אתם ממש חייבים להשתמש בחמאת אגוזים, נסו להחליף אותה בטחינה גולמית או שקדיה (ממרח שקדים טחונים).

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום תזונה ותוספי תזונה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו