בלי לשבור דיאטה: לעבור את ארוחת החג בשלום
חוששים שארוחת החג תקלקל לכם את הדיאטה ותוציא אתכם ממסלול ההרזיה? שירה וסרמן, המוכרת כ"חצי שירה", עם 7 טיפים שיעזרו לכם להתמודד
חוששים שארוחת החג תקלקל לכם את הדיאטה ותוציא אתכם ממסלול ההרזיה? שירה וסרמן, המוכרת כ"חצי שירה", עם 7 טיפים שיעזרו לכם להתמודד
פסח עוד רגע כאן, וברור לכולם שהיציאה מהשגרה ושפע הארוחות משפיעים על כולנו. דווקא בתקופה מאתגרת זו חשוב לשמור על הגזרה ולהמשיך וליהנות גם מהחג. לפניכם שבעה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את החג בשלום:
1. תכננו את הקניות מראש
תכננו את קניית האוכל לפני החג ובהתאם לאירועים שצפויים לכם. אם, למשל, אתם יודעים שתבלו יותר זמן בבית, אז כדאי לקנות יותר פירות וירקות ואוכל דל יחסית, שאנו אוהבים ורגילים לאכול בשיגרה. אם אתם מתכננים לצאת לקמפינג, דאגו שיהיה לכם אוכל מתאים לארוחות ביניים, כמו חטיפים בריאים או פירות, עד 150 קלריות לכל אחד. אם אתם מארחים - קנו כמויות גדולות יותר של אוכל, אבל הקפידו לרכוש אותן בהתאם לתפריט שבניתם. אל תשכחו לדאוג לכך שאחרי ארוחת החג המקרר שלכם עדיין יהיה מלא באוכל המזין והבריא שאתם רגילים לאכול - ואל תשכחו לרכוש אותו מראש.
קראו עוד: 10 דרכים שיעזרו לכם להפחית במשקל - ומהר
2. הכינו לו"ז המשלב ספורט
נכון, בחגים זה קשה, אבל חשוב שתפנו שעה עבור עצמכם. לאחר שתבחנו את הלוז שלכם לחג תנסו להכניס לתוכו אימון אחד לפחות של בוקר, צהריים או ערב, כל אחד לפי יכולתו, ולאחריו שלבו ארוחה של סלט עם חלבון.
3. אכלו יותר ירקות ושתו יותר מים
בחגים אנחנו נוטים לאכול יותר סוכרים ופחמימות, ובשל כך חשוב שתגדילו את כמויות הסלט או הירקות שאתם צורכים ותשתו יותר מים בארוחת החג, על מנת לשבוע. ברגע שתמלאו את בטנכם באוכל אמיתי ומזין לא תרגישו צורך בעוד (המון) מתוקים להשלמת הארוחה.
פסח. לשמור על דיאטה גם בארוחת החג4. היערכו לארוחת החג כמו שנערכים לאירוע
העובדה שיש ארוחת חג לא אומרת שאסור לאכול לפני או אחרי. להיפך, ביום של ארוחת החג אכלו סדיר, אך הקטינו את המנות במהלך היום, על מנת שתוכלו לאכול יותר בערב.
5. בחרו על מה לוותר
כשאתם מגיעים לארוחת החג הסתכלו על המנות שמוגשות לשולחן והחליטו על איזה מהמנות אתם יכולים לוותר. התחילו עם הסלטים, כשאתם בוחרים את המנות שתרצו לאכול, נסו להתמקד במנות של חלבונים ופחות בפחמימות. אל תשכחו לאכול קצת פחות מהארוחה העיקרית כדי לשמור מקום גם לקינוח.
קראו עוד: 10 סיבות לכך שאתם לא מצליחים להיפטר מהכרס
6. זכרו: הקושי הוא רגעי
זכרו תמיד שהקושי הכי גדול בויתור על מנה טעימה אך משמינה הוא בנקודת הזמן שבה אנחנו מול האוכל. זה יכול להימשך שעה, אפילו שעתיים, אבל אם תתמידו בכך תרגישו לאחר מכן חזקים ובשליטה. בדרך כלל לא תתחרטו שלא לקחתם עוד פרוסת עוגה, אבל כן תתחרטו אם כן תקחו. זכרו זאת כאשר אתם מגיעים לסוף הארוחה והקינוח מגיע לשולחן.
7. החג עבר? חזרו ליומן האכילה
גם אם אכלתם בחג בעיקר אוכל עתיר פחמימות וסוכרים, עדיין לא מאוחר להתחיל לכתוב מה אתם אוכלים. כתיבת יומני אכילה שומרת עלינו בתלם. גם אם לא שמרתם על מסגרת קבועה בזמן החג – חשוב לחזור ליומני האכילה, כדי לא להתיר כל רסן ולחזור לתפריט הקבוע שלנו.
הכותבת היא הבעלים של קבוצות לירידה במשקל בשיטת "חצי שירה"