דלג לתוכן

מהצטננות ועד דלקת בעיניים: כך תמנעו את מחלות הקיץ

מחלות עור שנגרמות בשל העלייה בלחות, דלקות אוזניים מהחיידקים בבריכה והצטננות, שנגרמת בשל הטמפרטורות הנמוכות של המזגנים: 8 מחלות הקיץ הנפוצות - והדרכים להימנע מהן

מאת: טובה צירלין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2015
3 דקות קריאה

כאשר מדברים על "תקופת המחלות" רבים מייחסים אותה לחורף. אבל כדאי לדעת שהקיץ היא תקופה לא פחות סוערת מבחינת התחלואה, כשאשמים בכך החום והמזגנים. מהן מחלות הקיץ הנפוצות ביותר וכיצד תוכלו להימנע מהן? כל הפרטים.

קראו עוד: הנוסחה: כמה כוסות מים באמת צריך לשתות ביום

1. דלקת בלחמית העין 

מוכרת גם בשם קוג'ונקטיביטיס. דלקת בלחמית העין נגרמת על ידי זיהום ויראלי, אבל יכולה להיגרם גם בשל חיידק או אלרגיה. הסימפטומים כוללים אדמומיות באזור הלבן של העין, רגישות לאור ונפיחות בעפעפיים. הסימנים מופיעים לרוב תוך שלושה עד ארבעה ימים ויכולים להימשך עד שבועיים. 

כיצד תמנעו? כדי להימנע מהידבקות בדלקת לחמית העין יש לשטוף ידיים בסבון ומים לפני מגע בעיניים ובפנים. חשוב גם להקפיד שלא להשתמש במגבות מלוכלכות, באיפור הגורם אלרגיה וכדומה. יש לנקות אביזרים שבאים במגע עם העיניים כמו מגבות, כלי איפור ומשקפיים כדי לא להדביק אחרים או להידבק שוב.

2. כוויות שמש 

חשיפה ממושכת לקרני שמש מסוג B עלולה לגרום לכוויות שמש. הסימפטומים כוללים אדמומיות בעור, רגישות למגע, גרד, עייפות וסחרחורת קלה. כוויות חמורות, החוזרות ונשנות, עלולות להעלות את הסיכון לסרטן העור. 

כוויות שמש. מעלות את הסיכון לסרטן העור

כיצד תמנעו? יש לשים קרם הגנה מתאים כחצי שעה לפני היציאה לשמש ולחדש את המריחה מדי שעתיים. מומלץ לא לשהות בחוץ למשך זמן רב בשעות השיא של קרני ה-UV, בין עשר בבוקר לארבע אחר הצהריים. מומלץ לחבוש כובעים, להצטייד במשקפי שמש וללבוש בגדים ארוכים.

3. מכת חום 

מכת חום נוצרת מחשיפה לחום הקיץ, בעיקר כאשר מסתובבים בחוץ בין השעות 11 בבוקר לארבע אחר הצהריים. חלק מהסימפטומים כוללים קושי בנשימה, טמפרטורת גוף גבוהה, בלבול ועוד. 

קראו עוד: מתכוננים לחום הגדול: איך מונעים זיעה בקיץ

כיצד תמנעו? כדי למנוע מכת חום רצוי לא להסתובב במקומות חשופים לשמש למשך זמן ממושך בשעות שיא החום, לחבוש כובע, ללבוש בגדים ארוכים ולשתות כמות מספיקה של מים.

4. הצטננות

הצטננות היא אולי אחת המחלות שהכי מייצגות עבורנו את החורף, אך כדאי לדעת שהיא מופיעה גם בקיץ. המחלה מתבטאת בנזלת, התעטשויות, ליחה, גרון כואב, כאבי שרירים, חום ועוד ונגרמת בעיקר בשל הימצאות בקרבה למזגנים, שיוצרים סביבה נוחה יותר להדבקה.

הצטננות. המזגנים יוצרים בקיץ סביבה נוחה להדבקה

כיצד תמנעו? יש לפעול לחיזוק מערכת החיסון ולהפעיל את המזגן בטמפרטורה שאינה מקררת מדי. המעברים הקיצוניים בין הטמפרטורה הגבוהה בחוץ לטמפרטורת המזגנים הנמוכה מעלה את רגישות הגוף להתקררויות. כדי למנוע את ההתקררויות, הטמפרטורה המומלצת למזגנים בקיץ היא כ- 25-26 מעלות. לגבי שימוש במאווררים, רצוי שלא לכוון את הרוח כלפי הגוף. 

5. הרעלת מזון 

בחום הקיץ המזון מתקלקל מהר הרבה יותר כשהוא לא נמצא בקירור, ועלולים להתפתח עליו חיידקים - מה שגורם לקלקול קיבה. חשיפה למזון מקולקל עשויה לבוא לידי ביטוי בהקאות ושלשולים, כאבים ואי נוחות בבטן. 

כיצד תמנעו? כדי למנוע את הרעלת המזון מומלץ לשים תמיד את המזון במקרר. כמו כן, מומלץ לבשל אותו היטב. בנוסף, יש לשים לב שהירקות טריים ושהאוכל אינו מריח רע לפני הקניה. מומלץ גם לנקות באופן תדיר כלים או משטחים שעשויים להזדהם.

6. מחלות עור 

חום וזיעה מעלים את רגישות העור, ועלולים להיות כר להתפתחות פטרייה בעור, בייחוד כשמדובר בעור כפות הרגליים. 

כיצד תמנעו? כדי למנוע פטריה בעור הרגליים, למשל, יש לשטוף אותן מדי יום ולייבש. יש להימנע מללכת ברגליים יחפות ולהשתמש במגבות נקיות, ובגרביים נקיות.

7. דלקות אוזניים 

דלקת האוזן החיצונית, הנקראת "אוטיטיס אקסטרנה", נפוצה יותר בעונת הקיץ בגלל שהייה מרובה יותר בבריכות או בים, מה שעשוי להגדיל את הסיכון לחשיפה למים המזוהמים בחיידקים. הדלקת מתבטאת בכאב, באדמומית באוזן ובחוסר שקט. 

כיצד תמנעו? כדי להימנע מדלקת אוזניים מומלץ לשים כובע ים שמכסה את האוזניים או אטמים הבולמים את כניסת המים אליהן.

8. צריבת מדוזה 

הבילוי בקיץ כולל פעמים רבות את חוף הים, ושם מחכות לכם המדוזות. צריבת מדוזה מתבטאת באדמומיות בעור, גרד, עקצוצים, כאב צורב ושלפוחיות. 

כיצד תמנעו? כמובן שהדרך הפשוטה ביותר היא פשוט לא להיכנס למים כאשר יש נחילים של מדוזות, אך אם אתם שחיינים - זה לא תמיד אפשרי מבחינתכם. כיום ישנם תכשירים המיועדים למנוע את הצריבה. אותם תכשירים אמנם לא מונעים לחלוטין את הצריבה, אך הם מפחיתים מאוד את חומרתה ומונעים חלק ניכר מהצריבות והשלפוחיות שנגרמות בעקבותיה.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
ד"ר ראובן ישי
ד"ר ראובן ישי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
רופא בכיר ומנתח במחלקת אף אוזן גרון, בית חולים רמב״ם 
פרופ' פיטר גילבי
פרופ' פיטר גילבי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 10 חוות דעת )
"הפרופסור אדם מדהים ורגיש עם המון נחת ושלווה. קשוב מאוד וענה לכל צרכיי. מאחלת שכולם יהיו כאלה מקצועיים"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אף וסינוסים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו