10 הדברות שיעזרו לכם לשמור על המשקל - גם בפסח
רבים מאמינים כי אין מנוס מלעלות במשקל במהלך חג הפסח כמה קילוגרמים. אך זוהי ממש לא גזירת גורל. ד"ר אולגה רז מספקת 10 טיפים שיעזרו לכם לשמור על המשקל - גם בחג
1. לא מגיעים רעבים לארוחה
אכלו רגיל במהלך היום וגם ארוחה קטנה לפני הסעודה - כך תהיה לכם יותר שליטה על מה שאתם מכניסים לפה במהלך הארוחה.
2. מצמצמים את מספר המנות
מחקרים מראים שמגוון המנות פוגע ביכולת המוח לבקר את צריכת המזון. לא חייבים שיהיו על השולחן ארבעה-חמישה סוגי בשר ודגים ושלושה סוגי תוספת. שני סוגים יעשו את העבודה מצוין.
3. מתארחים - בודקים ומתארגנים
בדקו האם יש במקום האירוח מנות לא משמינות. אם לא הכינו והביאו סלט גדול ופשטידה. כך תעשו טוב למארחים - ולעצמכם.
4. מצמצמים כמות שמן בבישול
העדיפו אפייה וגריל על פני טיגון עמוק (ניתן להבריש בשמן לקבלת מעטה פריך). מדדו שמן עם כף.
5. מארגנים צלחת חכמה
בחרו מנה בשרית אחת גדולה (בשר או עוף) עם מעט פחמימות, אם בכלל, והרבה ירקות.
6. מכינים שפע מנות מירקות
מרקים, סלטים, פשטידות, ירקות מוקפצים ומאודים בתנור, אותם ניתן לאכול חופשי וכך לשבוע מארוחה עם ערך קלורי מופחת. הירקות הם המזון היחידי שאפשר לקחת כתוספת. מתכוני ירקות לדוגמה: סלט קישואים, סלט ירקות ופשטידת ירקות (ראו מתכון בסוף).
7. נמנעים מהוספת סוכר לתבשילים
הימנעו מהוספת סוכר לתבשילים כמו גפילטע פיש או צימס: ניתן בקלות להחליף בתחליף סוכר: אותו טעם - בלי הקלוריות. אם לא תספרו, אף אחד לא ירגיש בהבדל.
8. הגישו מים ומשקאות דיאטטיים
חשוב שתדאגו במהלך הארוחה למלא את כוס השתייה שלכם במים, סודה או משקה דיאט: גם ממלא וגם לא מכיל קלוריות.
9. קנחו בפירות
העדיפו קינוח על בסיס פרי על פני עוגות ועוגיות עשירות. לדוגמה: תפוח עץ אפוי עם כדור גלידה (פרווה).
10. לבשו בגדים הדוקים
כך אם תאכלו יותר מדי - ישר תרגישו.
ועוד טיפ אחרון לסיום: נצלו את חול המועד לפעילות גופנית. צאו לטיולים, הליכות ורכיבות אופניים. הפעילות גם עוזרת לשמור על המשקל ועל הבריאות וגם מספקת זמן איכות עם משפחה וחברים.
מה יחליף את הלחם בחג
כריך משתי פרוסות לחם קל שווה ל:
1/2 מצה רגילה
1 מצה קלה
2-3 פריכיות אורז גדולות
1 כוס אורז בסמטי - מבושלת
1 בטטה
1 תפוח אדמה
1 קלח תירס
2 כוסות פופקורן ביתי ללא שמן
מתכון: פשטידה לפסח
מתוך הספר החדש של ד"ר אולגה רז "דיאטת הלחם של אולגה רז: השיטה והמתכונים להרזיה ותזונה בריאה"
800-1000 גרם ירק מכל סוג לבחירה (קישואים, פטריות, תרד, כרובית וכדומה). לאחר בישול קצר לערבב עם שלוש ביצים, שלוש כפות קמח מצה ושלוש כפות אבקת מרק. להכניס לתנור ב-180 מעלות לכ-40 דקות