"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים ממליצה בחום"
שלום, בחור בן 24 מתכנן לטפס על האוורסט עד לגובה +5000 מטר. ברקע יש לו מוטציה הומוזיגוטית ל MTHFR והומוציסטאין 90 (גם בבדיקה חוזרת). הוא סובל גם מהיפרכולסטרולמיה על רקע משפחתי. במשפחתו יש אפילפסיה . אציין שהוא קיבל גם שני חיסונים נגד קורונה לפני כמה שנים. האם הוא נמצא בסיכון מוגבר ללקות במחלת גבהים ובסיבוכים כתוצאה? תודה מראש.
אני לא מכיר קישור ישיר בין המצבים הרפואיים שהזכרת לבין סיכון מוגבר. מובן שאם כבר יש מחלת גבהים אז מחלות רקע עלולות לסבך את הטיפול אבל באופן כללי: הסיכון למחלת גבהים מאוד לא צפוי. בוודאי שאין מניעה מאדם צעיר ודי בריא לטייל והסיכון שהוא נוטל הוא זהה או אולי מוגבר במידה שולית לעומת כל אדם אחר. מי שנזהר עם קצב העליה לגובה ויורד בזמן אם יש סימפטומים: לא מסתבך.
שלום רב, אני גבר בריא בן 35. אני עומד לבקר במקום שגובהו 1,100 מטר בתפוצות. 1. ראיתי שרמות החמצן בגבהים האלו יורדות (גם אם מעט). האם יכולה להיות לכך השפעה על הסטורציה? 2. האם יש סיכון למחלת גבהים קלה (גם אם לא מורגשת) שתסב נזק בלתי הפיך? 3. האם אף סתום (סטיית מחיצה) יכול להחמיר את המצב?
בגובה הזה אין שום בעיה. מתחילים להרגיש משהו בגובה של כ 2500 והסימפטוטמים היותר קשים מופיעים מעל 3500. הגבהים האלו אינם אבסולוטים ומשתנים מאדם לאדם. יש אנשים שמתחילים להרגיש משהו גם בגובה של 4500. בכל מקרה בגובה שציינת אין שום בעיה.