טסים עם התינוק? 10 טיפים שיעזרו לכם לשרוד את הטיסה בשלום
אתם עולים למטוס וכל הנוסעים נועצים בכם מבטים חודרניים? הנוסע במושב לידכם מסתכל עליכם במבט מלא אכזבה? מזל טוב! החלטתם לאזור אומץ ולטוס עם התינוק שלכם בפעם הראשונה. הנה 10 טיפים שיעזרו לכם לשרוד את הטיסה בשלום
שאלתם את עצמכם מדוע תינוקות, פעוטות וילדים קטנים מגיבים כל כך רע לטיסות? כיצורים חיים יש לנו שתי מערכות הורמונאליות עצביות בגוף שמאזנות זו את זו:
1.המערכת הסימפתטית: המערכת האחראית על מנגנון ההישרדות שלנו אשר מופעלת במצבי לחץ, כשחל שינוי כלשהו בסביבה שלנו, או כשיש גירויים רבים. במערכת זו מופרש הורמון האדנלין.
2.המערכת הפרה-סימפתטית: מערכת האחראית על השינה, העיכול, הסוגרים, לידה, הנקה, מערכת החיסון, הרבייה וכו. מערכת זו מופעלת במצבי רוגע, שלווה ונינוחות.
טיסה יוצרת סביבה "סימפתטית" מושלמת, הכוללת מגוון גירויים ורעשים, תחושות פיזיות לא נעימות ושעמום - אשר יכולים להוציא כל ילד מדעתו וגם מספר מבוגרים. תפקידנו כהורים הוא לנסות לייצר עבור הילדים שלנו סביבה "פרה-סימפתטית" עד כמה שניתן. הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת נכון:
1. שעת הטיסה
בטיסה ליעד רחוק העדיפו טיסה שממריאה בשעות אחר הצהריים. כך למעשה תוכלו לערוך "טקס" שינה מאולתר במטוס והילד לא יפספס שעות שינה. במידה ומדובר בטיסה קצרה, העדיפו טיסה במהלך היום כדי שהילד יהנה מההתרגשות והשמחה שבטיסה הראשונה מבלי שיפגעו לו שעות השינה.
2. הכנה מוקדמת
ילדים מתרגשים מטיסות, כדי להקל עליהם חשוב להכין אותם מראש. הכנה מוקדמת יכולה לסייע בהורדת רמות הלחץ ולתעל את ההתרגשות הרבה למקום חיובי. הכינו את הילד לביקור בשדה, תרגלו איתו חגירת חגורות בטיחות, עמידה בתור לביקורת דרכונים ועוד. אתם אף יכולים להכין להם דרכון משלהם שישחקו איתו, ואם יש לכם זמן - קחו אותו לסיבוב מקדים בשדה. גם לתינוקות שנראה לנו "שלא מבינים" כדאי לספר על הטיסה הקרובה, משום שהם מבינים יותר ממה שנדמה לנו.
3. גמילה מחיתולים
במידה ואתם נמצאים בעיצומו של תהליך גמילה -הביאו סיר מהבית. המושב בשירותים, צליל הורדת המים והחדר הצפוף עשויים להיות מאוד טראומטיים ומפחידים עבור ילדים שתהליך הגמילה עדיין לא התבסס אצלם. כיום קיימים גם סירים מתקפלים שיהיו נוחים לניוד יותר בצורה משמעותית.
קראו עוד: גמילה מחיתולים: 3 שאלות שיעזרו לכם להחליט אם הגיע הזמן
4. כאבי אוזניים
כאב אוזניים נוצר בעקבות השינוי בלחצים בזמן הנחיתה וההמראה. הפתרון הטוב ביותר לכאב הוא: "פעולת המציצה", אשר עוזרת בשחרור הלחץ. לתינוקות ופעוטות ניתן להציע מוצץ, בקבוק או הנקה. לילדים גדולים יותר - שתייה של מים מבקבוק או מציצת סוכרייה על מקל יעשו את העבודה.
5. המראה ונחיתה
רמת האדרנלין עולה בנחיתות והמראות ואנו מרגישים גל של התרגשות שמציף אותנו. תחושות אלו מתעצמות אצל ילדים כך שחוויה זו עשוייה להיות מפחידה עבורם. הפתרון פשוט: חבקו את ילדכם, החזיקו את ידו וצרו עבורו סביבה בטוחה, חמה ואוהבת. גם כאן הכנה מוקדמת של ילדים גדולים יותר יכולה לעזור.
הכינו את הילדים מראש: ילד מתרגש לקראת הטיסה6. מנשא
לתינוקות קטנים יותר (עד גיל שנתיים), מומלץ מאוד להשתמש במנשא. המנשא יוצר עבור התינוק סביבה נעימה ורגועה, קל לו יותר להרגיש בטוח בקרבה לאמא ואבא, כך שרמת החרדות יורדת בצורה משמעותית. זכרו: ככל שמפלס החרדה יהיה נמוך יותר - כך יהיה פחות בכי.
7. אוכל
האוכל בטיסות לא טעים לנו ובטח שלא לילדים. לכן השתמשו בשיטה "הפולנית" והביאו אתכם אוכל קל לטיסה: קצת פירות, ירקות וסנדוויצ'ים משביעים שילדכם ישמחו לאכול. בטיסות ארוכות אתם אפילו יכולים לפנק מעט את הילדים ולהציע להם חטיף אהוב.
קראו עוד: אילו מזונות לקחת? המדריך המלא לתזונה של התינוק בחופשה
8. אוכל לתינוקות יונקים
במידה ואתם טסים עם תינוק קטן, הביאו אתכם מים רתוחים לטיסה, בקבוקים מלאים ותרמוס קטן מלא במים חמים. פעמים רבות לדיילות ייקח זמן רב להגיע אליכם ובטוח שלתינוק שלכם לא תהיה סבלנות לחכות. תינוקות שיונקים - הציעו להם לינוק בכדי להירגע משום שפעולת היניקה יכולה להוריד את רמות האדרנלין, להשרות שלווה ואף לעזור לתינוק שלכם להירדם.
9. טיסות
במידה וזה אפשרי, העדיפו טיסות ישירות משום שכל מעבר ושינוי דורש הסתגלות והיערכות מחודשת. לילדים רבים המעבר והשינויים הרבים עלולים ליצור סטרס ולחץ מיותר, שלא לדבר על הלחץ באוזניים במהלך הנחיתה וההמראה.
10. בידור
כאשר אתם טסים עם הילדים הביאו אתכם משחקים להעביר את הזמן, כגון משחקי השחלות, יצירות, פאזלים קטנים ועוד. לילדים קטנים יותר הביאו צעצועים שהם אוהבים להתעסק איתם. אתם אפילו יכולים להביא מחשב נייד ומספר סרטים עבור הילדים.
לריסה גינת היא הבעלים והמייסדת של אקדמיית SmallTalk ואמא לאביגיל ונעומי