עברתי 3 אירועים של אבצס חוזר בשד, תמיד באותו המיקום. בפעם הראשונה הוא התנקז לבד ובשני הפעמים בניקוז כירורגי בבית החולים. כשבועיים לאחר הניקוז האחרון הרגשתי שוב גוש קטן באותו המיקום הקודם שלא כאב או הראה סימנים דלקתיים, הכירורג שד אמר שבמידה ויש שוב כאבים יש צורך לחזור לניקוז חוזר.לאחר כמעט חודש מהרגע שהגוש יצא שמתי לב שבימים האחרונים שהוא גדל קצת, מידי פעם מרגישה דקירת כאב קטנה, אך במישוש של הגוש אין כאבים בכלל. מה עליי לעשות?והאם זה אומר שהגוש אבצס מתחיל להראות סימנים דלקתיים ברגע שהוא גדל ולא מכאיב?
מלאות או ממצא נמוש לאחר אבצס שנוקז באיזור שהיה האבצס יכול לייצג הישנות של האהצס ולפעמים מייצג תהליך ריפוי. בלי בדיקה קלינית מאוד קשה לתת עצה דרך הפורום. במידה ואין כאבים כלל ואין אודם או חום מקומי, סבירות שמדובר בהישנות האבצס ויש צורך בניקוז יורדת. כאשר יש חלל לאחר ניקוז אבצס, קיים תהליך ריפוי בו החלל מתמלא בריקמת גירעון וכמו כל צלקת בתחילה הרקמה יותר בולטת ונוקשה ובהמשך ישמה התרככות. כך שגם תהליך ריפוי יכול בתחילה להתבטא כממצא נמוש באיזור שנוקז. בקיצור ממליצה ללכת להיבדק.
1. האם שדיים יכולים להשתנות לפי גיל מכל מיני בחינות? נניח שדיים של בת 20 ושדיים של בת 45 2. אם עשיתי בדיקות הדמיה וכירורג שד פרטי מישוש לפני 4 חודשים צריך לעשות שוב? אין הסטוריה משפחתית. אין נשאות מוטציה. לא מעשנת.
מלבד שינוי השד ברמה האסתטית, מרקם השד משתנה עם הגיל. אחד הפרמטרים שאחראים לשינוי במרקם השד הוא שינויים פיזיולגים הורמונליים. ככל שהאשה צעירה יותר מרקם השד הוא יותר פיברוציסטי, הווה אומר שהרקמה יותר גבשושית. עם השנים ובעיקר לאחר הפסקת המחזור, רקמה שומנית מחליפה את הרקמה הפיזיולוגית. לגבי השאלה על תכיפות מומלצת לבדיקת שד, בהיעדר תלונה, סיפור משפחתי, או גורמי סיכון אחרים - אחת לשנה מגיל 30.