דלג לתוכן

בדקנו: מה באמת שם סוף לנחירות?

50% מהאוכלוסייה סובלים מנחירות, ובאופן מפתיע צעירים בני פחות מ-30 נוחרים יותר ממבוגרים. יצאנו לבדוק: מהי הדרך הטובה ביותר להילחם בנחירות?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/09/2016
3 דקות קריאה

(כתבה אינפורמטיבית)


משחר האנושות נחירות מהוות מטרד כבד לנוחר ולסביבתו. מחקרים מראים כי לפחות 50% מהאוכלוסייה סובלים מנחירות, ואם הנתון לפיו גברים נוחרים יותר מנשים מתקבל בהבנה, הרי שרבים יופתעו לשמוע כי צעירים (עד סוף שנות ה-30) נוחרים יותר ממבוגרים. בשנים האחרונות, לאחר שהתברר כי התופעה מלווה בלא מעט סיבוכים בריאותיים, כולל דום נשימה, גברה המודעות לנושא וכיום ניתן למצוא לא מעט פתרונות עבורו. 

ראשית, חשוב להבין כי נחירות נגרמות עקב חסימות בדרגות שונות של דרכי האוויר בלוע ובגרון. החסימות עלולות להיגרם משלל סיבות, החל מלשון ושקדים מוגדלים, דרך חך רפוי ועד לצוואר שמן וקצר. חלק מהנחירות מוגדרות כקלות ואינן מפריעות לסביבה, וחלקן עשויות להגיע לעצמה של 60 דציבלים, כמו זו של משאית נוסעת כשעומדים מטרים ספורים ממנה (!!!). 

50% מהאוכלוסייה סובלים מנחירות, והתופעה קיימת בעיקר בקרב צעירים

בשוק ישנם מגוון של פתרונות המבטיחים לסייע במניעת נחירות. איזה מהם באמת עובד? בדקנו:  

1. פתרונות נטורופתיים 

במקרה זה מדובר בשיטות רבות ומגוונות, הכוללות, למשל, הצבת מבער בחדר, לתוכו מטפטפים מליסה, לבנדר ונרולי (ניתן גם לטפטף את החומרים על הכרית). כיוון אחר מורה על שתיית תה עשוי מחליטה של כישות, מליסה, ולריאנה ורבנה. יש הדוגלים בתרגול של מדיטציה, עם או בלי דמיון מודרך. פתרונות אלה נשמעים אקזוטיים, אך בחלק מהמקרים צריך להתרוצץ לא מעט על מנת להשיג את החומרים וברוב המקרים לא מדובר בפתרונות המבוססים על מחקרים רפואיים. גם אחוזי ההצלחה אינם ברורים. בקיצור, פתרונות חביבים, אבל לא מתאימים לכל אחד.

2. ניתוחים 

ישנם מספר ניתוחים המתיימרים לפתור את בעיית הנחירות, כאשר הבולטים שבהם כוללים ניתוח פלסטי של החך הרך והענבל (UPPP), ניתוח אף וניתוח לייזר. רבים מאמינים כי הניתוחים מהווים פתרון יעיל ולצמיתות, אך חשוב לדעת כי מבין השלושה רק במקרה של ניתוח האף ישנם יותר מ-60% הצלחה. בכל המקרים מדובר על הליך כירורגי כואב, אשר כולל אשפוז, הרדמה (מקומית או מלאה), התאוששות ארוכה המלווה בדימומים וכמובן עלות גבוהה בדרך כלל. למרות החסרונות הנ"ל, ישנו גם יתרון מרכזי והוא שמדובר בהליך חד פעמי שלא מצריך התמודדות יומיומית.

3. CPAP 

ראשי תיבות של Continuous Positive Airway Pressure או 'מסכת אוויר בלחץ חיובי' בעברית. מדובר במתקן הכולל מסכה מפלסטיק המולבשת על הפנים לפני השינה ומזרימה אוויר לאף ולפה במהלך הלילה, מה שמונע את צניחת החך ואת חסימת מעבר האוויר. המכשיר ידוע כבעל יעילות טובה, מה גם שניתן לרכוש אותו ללא מרשם רופא (במעבדות שינה). עם זאת, הוא מאוד מסורבל, מקשה על ההירדמות ואפילו מפחיד למראה. בנוסף, מחירו נוסק עד לאלפי שקלים, כך שאינו נגיש לכל כיס.  

4. סנוריפיקס 

מדובר במוצר שהגיע רק לאחרונה לישראל, לאחר שהצליח ברחבי העולם. סנוריפיקס הינה רצועה אלסטית קלת משקל, המולבשת על הראש והסנטר ומוודאת שהלסת תישאר בתנוחה הרצויה. בכך היא מאפשרת לנשימה להתבצע בחופשיות ול"נוחר" ומשפחתו ליהנות משנת לילה שקטה ונעימה. המוצר נבדק על ידי מכוני מחקר ובתי ספר לרפואה ברחבי העולם, אשר קבעו כי הוא מתמודד בהצלחה עם בעיית הנחירות ודום הנשימה החסימתי במהלך השינה. בנוסף, מחירו אטרקטיבי ואינו מצריך יכולות כלכליות יוצאות דופן. חסרונו העיקרי הוא שמדובר במוצר שיש לעשות בו שימוש יומיומי.

לסיכום, השוק עמוס לעייפה במוצרים הטוענים כי ביכולתם לפתור את בעיית הנחירות. חלקם עומדים במילתם וחלקם לא. על כל אחד לחקור את הנושא ולבדוק את הפתרון המתאים לו. במבחן ההשוואתי שאנחנו ערכנו, לאחר שקלול היתרונות והחסרונות, המנצח הגדול הוא הסנוריפיקס. נכון שמדובר במוצר חדש ושחובה לעשות בו שימוש יומיומי, אבל הוא נייד, פשוט ונוח לשימוש, לא יקר במיוחד, אינו גורם לכאבים ואפקטיבי מאוד למי שלא סובל מחסימה חלקית או מלאה של האף. בהצלחה. 



האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ערן אורבוך
ד"ר ערן אורבוך אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה ברפואת אא"ג וניתוחי ראש צוואר
פרופ' פיטר גילבי
פרופ' פיטר גילבי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 10 חוות דעת )
"הפרופסור אדם מדהים ורגיש עם המון נחת ושלווה. קשוב מאוד וענה לכל צרכיי. מאחלת שכולם יהיו כאלה מקצועיים"
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אף אוזן גרון

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו