דלג לתוכן

שימוש בארומאזין כטיפול משלים יכול להוריד את הסיכוי לחזרת סרטן השד

שימוש בארומאזין כטיפול משלים יכול להוריד את הסיכוי לחזרת סרטן השד

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/02/2006
2 דקות קריאה
מחקר חדש (IES) שפורסם ב- Journal of Clinical Oncology מדווח כי במטופלות בגיל הבלות שטופלו בארומאזין (exemestane - Aromasin) לאחר שנתיים עד שלוש של שימוש בטאמוקסיפן, הסיכון היחסי לחזרת הסרטן היה נמוך ב- 31% לעומת מטופלות שהמשיכו ליטול טאמוקסיפן. בנוסף, המטופלות דיווחו על איכות חיים גבוהה, הדומה לזו שחוו בטיפול קודם ב- טאמוקסיפן.

בהתבסס על המחקר, ארומאזין הופך בעולם לתכשיר מעכב הארומטז הראשון והיחיד המותווה לטיפול משלים לאחר שנתיים-שלוש של שימוש בטאמוקסיפן. המחקר כלל 4700 נשים בגיל הבלות מתוכן 582 נשים שאיכות חייהן הוערכה בשאלונים לפני ובמהלך הניסוי. הנשים טופלו במהלך שנתיים-שלוש בטאמוקסיפן ואחר כך פוצלו לשתי קבוצות. האחת המשיכה ליטול טאמוקסיפן, והשניה - קיבלה ארומאזין. בסה"כ הנשים טופלו במשך חמש שנים. המחקר הראה כי איכות החיים של המטופלות שנטלו ארומאזין הייתה טובה ויציבה במהלך שנות המחקר, ללא הבדלים משמעותיים לעומת טאמוקסיפן.

"נתונים אלו מוכיחים שעם מעבר לטיפול בארומאזין , הסיכון של נשים עם סרטן שד ללקות שוב בסרטן, פוחת בלי לסכן את מצבן הפיזי, החברתי והרגשי ומבלי לסכן את הפעילות היומיומית שלהן" אמר פרופ' לזלי פלופילד, מהקבוצה למחקר פסיכו-חברתי אונקולוגי שבאוניברסיטת ססקס בבריטניה. "כעת כשאופציות נוספות לריפוי מוצעות לחולות סרטן השד, המידע ממחקרי איכות חיים יכול לסייע לרופאים ולמטופלות לבחור את הטיפול שמשפיע בצורה המועטה ביותר על חייהן, בכדי להבטיח תוצאות אופטימליות."
בנוסף, התוצאות של המחקר לגבי צפיפות עצם הראו שהירידה בצפיפות העצם שנגרמה בשל השימוש בתרופה הייתה דומה לזו הצפויה בנשים נורמאליות בגיל זה ואף נמוכה מהפגיעה בצפיפות העצם של תרופות אחרות מסוג מעכבי ארומטז שנבדקו במחקרים אחרים.

תופעות הלוואי של ארומאזין
תופעות הלוואי של התרופה הן בד"כ קלות. התרופה אסורה בשימוש לנשים לפני גיל הבלות או לנשים בהריון. תרופות אחרות הניטלות במקביל עשויות להשפיע על המינונים הנדרשים. חולות עם סרטן שד בשלב מוקדם דיווחו בעיקר על גלי חום, ארתרלגיה (כאבי פרקים), ועייפות. בחולות עם סרטן שד מתקדם דווח בעיקר על גלי חום ובחילה, אצל פחות מ- 15% מהמטופלות.

הידיעה באדיבות חברת פייזר (pfizer)

[25/02/2006]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
ד"ר דניאל קייזמן
ד"ר דניאל קייזמן אונקולוגיה
מנהל היחידה לגידולי מערכת השתן (אורו-אונקולוגיה) במערך האונקולוגי באיכילוב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו