דלג לתוכן

אופטימיות היא שם המשחק: 10 טיפים שיעזרו לכם לחשוב חיובי

רבים מדברים על ההשפעה הרבה שיש לחשיבה חיובית בחיינו, לכן ריכזנו עברכם 10 טיפים שיעזרו עליכם לשמור על ראייה אופטימית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/01/2017
2 דקות קריאה

לא רבים יודעים, אבל לחשיבה חיובית ואופטימיות יש חשיבות לא רק לגוף אלא לנפש. אספנו עבורכם 10 טיפים שיעזרו לכם לשמור על האופטימיות ולחיות בצורה בריאה ורגועה יותר. 

1. אופטימיות זה בריא

הסתכלות על הצד החיובי של הדברים לא רק עוזרת לשמור על אופטימיות אלא גם משפיעה לטובה על הבריאות. מחקר בריטי שנערך ב- 2015 מצא שלאנשים אופטימיים היה סיכוי של פי שניים להיות בעלי מערכת דם וכלי לב חזקה, וזאת משום שהיו להם רמות נמוכות יותר של הורמוני לחץ והיו בסבירות נמוכה יותר לעשן. 


2. חשיבה חיובית מחזקת את מערכת החיסון

חוקרים של אוניברסיטת קנטוקי בדקו את הקשר בין טיב מערכת החיסון של סטודנטים למשפטים בשנה הראשונה ללימודיהם לבין גישתם כלפי הלימודים, ומצאו שגישה אופטימית וחיובית חיזקה את מערכת החיסון שלהם. 


קראו עוד: איך דווקא הישראלים אופטימיים יותר?


3. תקפידו לזכור את הדברים הטובים

כשאתם נזכרים בדברים הטובים שיש לכם בחיים זה מעורר רגשות שמחה. מכיוון שבלחץ היום יום קשה להיזכר בדברים חיוביים, אפשר לשמור על חשיבה חיובית בעזרת יומן בו תכתבו כל יום מהם הדברים עליהם אתם מלאי תודה.


4. תחיו את הרגע

מחקרים מצאו שאנשים שיודעים לחיות את הרגע מאושרים יותר מאנשים שכל הזמן חולמים על דברים שיעשו בעתיד. אם אתם שמים לב שהמחשבות שלכם נודדת כל הזמן במחשבות "מה יהיה בעתיד?", נשמו נשימה עמוקה התרכזו בסביבה שלכם ובתחושות שהרגע בו אתם נמצאים מעביר בכם. 


5. תעשו ספורט

אנשים השומרים על שגרת כושר קבועה הרבה יותר אופטימיים, וזאת משום שרמות האנדרנלין, המשפיעות על מצב הרוח והעירנות, גבוהות יותר. אין לכם הרבה זמן? פעם בשבוע צאו להליכה או ריצה של חצי שעה עד שעה ומיד תרגישו את ההבדל. 





6. דאגו לשינה מספקת

שינה היא מרכיב חשוב לשם שמירה על הרגשת האופטימיות. שמירה על שינה של כ- 7 עד 8 שעות  תעזור לכם להרגש הרבה יותר אופטימיים ובטוחים, תחזק את המערכת החיסוני שלכם והגוף שלכם ירגיש הרבה יותר טוב. 


7. אל תשכחו להיות קצת פסימיים לפעמים

אופטימיות ופסימיות הם כמו סירה באמצע סערה: הרגשות השליליים עוזרים לייצב את הסירה והרגשות החיוביים מאפשרים להשיט את הסירה בבטחה. המטרה היא לא למחוק לגמרי את הרגשות השליליים אלא לאזן ביניהם בצורה הרמונית. 


8. גייסו את האופטימיות בעבודה

אופטימיות בעבודה תאפשר לכם לעבוד בצורה יותר יעילה ותהפוך את הקשרים המקצועיים לאישיים ומשמעותיים יותר. כדי לא ליפול לפסימיות הציבו לעצמכם יעדים ריאלים שאתם יודעים שתוכלו להגיע אליהם, ועל תעמיסו על עצמכם מעבר לנדרש.



9. תעבירו את זה הלאה

תעזרו לבני המשפחה ולחברים לשמור על ראייה אופטימית. חשבה חיובית יכולה לעזור כשעוברים בין במעבר בין מסגרות, לחזק את הביטחון העצמי וכן לגרום להם להרגיש פחות בודדים. 


10. אזנו חוויה מלחצה בחוויה מרגיעה

אם עברתם חוויה מלחיצה אל תישארו עם התסכול. קחו הפסקה ונקו את הראש, בדקו האם אתם יכולים לעשות מהו כדי למנוע את זה בעתיד ופנקו את עצמכם בחוויה מרגיעה כמו כוס קפה במרפסת או גלידה במרכז המסחרי. 


האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
M.A יעל לובנשטיין
M.A יעל לובנשטיין פסיכותרפיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"מטפלת מיקצועית רגישה לניואנסים.מסורה מאוד."
 נורית שמיט קלנדרוב
נורית שמיט קלנדרוב פסיכולוגיה התפתחותית
5.0
( 17 חוות דעת )
"נורית מקסימה! רגישה ונעימה עם מומחיות רב."
גברת אריאלה בר דויד
גברת אריאלה בר דויד פסיכולוגיה
MA , פסיכולוגית מומחית להפרעות אכילה, מרפאה בתנועה ופסיכותרפיה גופנית.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חרדה

בניהול ד"ר יששכר הרמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו