צרבת וקושי בבליעה: כל הסימנים שעלולים להעיד על סרטן הקיבה
כ-740 ישראלים מאובחנים בסרטן הקיבה, אשר נחשב לאחד מהגידולים הממאירים האלימים ביותר. מהם התסמינים שעלולים להעיד על התפתחותו ואיזו בדיקה עשויה לשפר משמעותית את סיכויי ההחלמה מהמחלה? כל התשובות
בכל שנה מאובחנים כ-740 חולים ישראלים בסרטן הקיבה, אשר נחשב לאחר מהגידולים הממאירים האלימים ביותר. בדומה לכל מחלה ממאירה, סרטן הקיבה הינו שינוי של הרקמה הטבעית הנמצאת בחלל לרקמה המתחלפת במהירות רבה יותר ומתפתחת לאזורים מרוחקים יותר בגוף ועל כן משנה את התנהגותו הפיזיולוגית והאנטומית של האיבר. מהם הסימנים אשר עלולים להעיד על התפתחות הגידול הממאיר וכיצד ניתן לאבחן? צפו בד"ר בן יהודה מסביר.
מהם התסמינים שעלולים להעיד על התפתחות של סרטן הקיבה?
התסמינים הראשונים אשר עלולים לעלות חדש למחלה הממאירה הינם תחושת צרבת ממושכת וקושי בבליעה ממושכת שאינה מגיבה לטיפול תרופתי, סוג של אנמיה כרונית, דימום כרוני המביא לירידת ההמוגלובין ועוד.
כיצד ניתן לאבחן את התפתחות הגידול הממאיר באזור?
הבדיקה הראשונית החשובה ביותר לאבחון של סרטן הקיבה הינה בדיקת גסטרוסקופיה מתבצעת באמצעות מצלמה המוחדרת דרך הפה ועוברת אל חלל הושת ומגיעה אל חלל הקיבה, ובוחנת את הרירית אשר מצפה את הקיבה לצורך בחינת שלמותה ושלילת נגעים באזור, כך ניתן לראות את הנגע בתחילתו ובנוסף גסטרוסקופיה מאפשרת גם לקיחת ביופסיה.
כיצד ניתן לטפל בסרטן הקיבה?
הטיפול במחלה הממאירה מחולק לשלוש קטגוריות:
טיפול כימותרפי- מתן תרופות סיסטמיות.
טיפול קרינתי- פוגע בתאי הגידול על ידי קרינה מכוונת.
טיפול כירורגי- הסרת הנגע והוצאתו מהגוף, בלעדיו אין ריפוי מסרטן הקיבה. מטרת הניתוח הינו להוציא את הגידול כולו. לסרטן יש נטייה לשלוח גרורות לבלוטות הלימפה ועל כן חשוב לבצע כריתה של הבלוטות באזור כדי להגיע לסיכויי הריפוי הגבוהים ביותר.
הניתוח יכול להתבצע בשיטה פתוחה או לפרוסקופית, כאשר האחרונה נותנת את אותה תוצאה אונקולוגית ובמקביל מצמצמת את זמן ההחלמה והסיכונים.
מהם סיכויי ההחלמה מהמחלה?
בדומה לרוב המחלות הממאירות, במצבים בהם המחלה התגלתה בשלבים מוקדמים ישנם סיכויי החלמה מיטביים מאידך אפשרויות הטיפול המתקדמות מאפשרות החלמה גם בשלבים מתקדמים יותר.