כך תעשו זאת נכון: 10 טיפים שיסייעו לילדכם לחיות בריא יותר
כמו כל דבר הקשור בחינוך הילדים, גם בכל הנוגע להקניית הרגלים בריאים חשוב להתחיל ולהרגיל אותם עוד מגיל צעיר. מזמן כושר משותף ועד לפרסים עם משמעות: 10 טיפים שיסייעו לילדכם לחיות חיים בריאים יותר
כדי ללמד את הילדים הרגלים בריאים שילוו אותם לאורך כל החיים כדאי להתחיל לתרגל את זה איתם בגיל צעיר. כהורים, אתם אלה שיכולים לעזור להם להעריך את הבחירות שלהם בנוגע לאוכל, פעילויות ספורט ומאוכל. אספנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעזור לילדיכם ללמוד הרגלים בריאים.
1. תהוו דוגמה
אתם לא חייבים לנסות להיות מושלמים כל הזמן, אבל אם הילדים שלכם יראו אתכם אוכלים אוכל בריא ומפנים זמן לפעילות ספורט אתם תשלחו להם מסר שבריאות טובה היא חלק מהותי מהמשפחה.
2.שמרו על גישה חיובית
ילדים לא אוהבים לשמוע מה הם לא יכולים לעשות. לכן, פשוט תהיו חיוביים ותגידו להם מה הם כן יכולים לעשות ושבחו אותם על הדברים הטובים שהם עושים, זה ישפר את הדימוי העצמי שלהם.
3. קבעו זמן לכושר משותף
תכננו בילויים משותפים בהם אתם עושים כושר ביחד. הבילוי לא חייב להיות יקר, גם הליכה, ריצה או שחייה יספיקו. אם הילדים קטנים ומשתעממים, אתם יכולים לשחק איתם מחבואים או תופסת, ככה הם גם יהנו וגם יעשו פעילות גופנית.
4. תהיו מציאותיים
קבעו מטרות ריאליות. צעדים קטנים ושינויים הדרגתיים יכולים לעשות את ההבדל בין הצלחה או כישלון בשינוי אורח החיים.
תהוו דוגמה, שבחו על מעשים טובים וקבעו בילוי ספורטיבי משותף
5. הגבילו את הצפייה בטלוויזיה ובמשחקים
צפיה בטלוויזיה ומשחקי ווידאו הם מקור לאכילה לא מבוקרת של חטיפים ומאכלים לא בריאים בשילוב חוסר פעילות גופנית, דבר שעלול לגרום להשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב.
6. עודדו את הילדים למצוא את הבילוי שהם אוהבים
כל הילדים מיוחדים, לכן תנו להם לחוות מספר חוגים שונים כגון כדורסל, ריקוד או טניס עד שהם ימצאו את מה שהם באמת אוהבים לעשות. לאחר שהם ימצאו את הפעילות הספורטיבית האהובה עליהם, הסיכויים שלהם לדבוק בפעילות זו גבוהים במיוחד.
7. תגמלו את הילדים עם פרסים בעלי תוכן
אם אתם רוצים לתגמל את הילדים על התמדה ומחוייבות בין אם באופן ההתנהגות, בצורת הלימודים או על כל הישג משמעותי אחר, אל תתנו להם מתוקים, משחקי ווידאו או חטיפים, אלא מצאו פרס אחר בעל תוכן משמעותי עבורכם ועבור הילדים.
8. אכלו ארוחות ערב ביחד
כשכולם יושבים לאכול ביחד יש סיכוי גדול יותר שהילדים יוכלו באופן בריא יותר. מומלץ לשתף את הילדים בתהליך ההכנה ותכנון הארוחה, שכן בצורה הזאת הם ילמדו מהם האמכלים הבריאים אותם הם אוכלים. בנוסף, ארוחה משותפת ביחד מהווה זמן איכות וחוויה משפחתית.
9. בדקו מהם הרכיבים של המאכלים השונים
לפני שאתם קונים דברים בדקו מהם הרכיבים מהם הם עשויים. אתם יכולים ללמד את הילדים מהם הרכיבים הטובים והמזיקים וביחד לחפש מה מומלץ לאכול וממה כדאי להימנע.
10. הישארו מעורבים
בנוסף להיותכם מודל לדוגמה, היו מעורבים גם על איכות האוכל והספורט שילדכם מקבלים בבתי הספר או החוגים. אם אתם רואים שיש מקום לשיפור תמיד אפשר להציע הצעות ייעול שיהפכו את החיים של ילדיכם לבריאים יותר.