דלג לתוכן
אורתוטיסט שמואל להב אורתוטיסט שמואל להב

סובלים מכאבי רגליים? נראה שמדרסים הם הפתרון

מדרסים מותאמים אישית מספק תמיכה רבה לכף הרגל, ומאפשר להתאים את המדרס לאופי הפעילות הספורטיבית ואף למתן את השלכותיהן של מחלות שונות . מהם סוגי המדרסים הקיימים וכיצד מתאימים אותם? מומחה מסביר

מאת: שמואל להב
תאריך פרסום: 11/06/2017
3 דקות קריאה
אורתוטיסט שמואל להב בשיתוף עם אורתוטיסט שמואל להב i אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב

כפות הרגליים מורכבות מעצמות מפרקים וגידים רבים וכוללות שתי קשתות, אחת רוחבית ואחת אנכית אורכית. למעשה, מדובר באחד האיברים הנמצאים בשימוש תכוף, זאת בשל העובדה שאנו דורכים על עליהן במשך כל היום, דבר הגורם לכך שהמבנה המורכב עלול להשחק ולהשתנות. השינויים יכולים להיות במבנה הגרמי, לחצים על עצמות, התרככות של גידים, קשיים שנוצרים כתוצאה מלחץ עודף, גידים מתוחים או מקוצרים מדי ועוד. כל הדברים האלה גורמים לכאבים ולכן נוצר צורך בתמיכה בעזרת מדרסים.



כיצד המדרסים פועלים? 

המדרסים נכנסים מכאנית אל תוך קשתות כף הרגל ותומכים בהן. מנח לא נכון של הקשתות עלול לגרום לשינויי לחץ בברכיים ושינויי לחץ בכף הרגל, לחץ עודף, לחץ חסר וכן לעיוות במבנה הגרמי של כף הרגל כמו התרחבות ונפילה של הקשתות. יש לציין שהמדרס לא נועד לתקן את הבעיה אלא נכנס כתמיכה מכאנית ומסייע בחלוקת הלחץ על הרגל, דבר העוזר להוריד את העומס מכף הרגל  כך יורדים עומסי יתר מכף הרגל ונמנעת החמרה במצב האיבר. 



איך מתאימים את המדרסים?

כשבאים להתאים מדרס יש לקחת בחשבון מספר פרמטרים. ראשית יש לאתר את מקור הכאב ואת האזורים בהם הוא מופיע, שנית, יש לאבחן מהו סוג הפעילות שהאדם צריך לעשות, האם מדובר בספורטאי שמבצע פעילות שמפעילה עומסים רבים על כפות הרגליים, או שמדובר באדם שעומד הרבה על הרגליים ונמצא במצב עמידה. בנוסף יש לבדוק מהי באיזה סוג הנעל בה משתמשים, שכן גם לנעלי ספורט יש מגוון סוגים המתאימים לפעילויות שונות כמו כן יש צורך לעמוד על מחשב דריכה לאיבחון עוצמת ומיקום הלחץ. המטרה של בניית המדרס היא להקל על הרגל, וכן הכנסתו במקום רפידת הנעל, דבר שימנע ניצול נפח פנוי אחר של הנעל. 




סוג המדרס תלוי באבחון מקום הכאב, בסוג הפעילות של האדם מבצע ובנעל בה הוא משתמש


מהם סוגי המדרסים הקיימים?

מדרס מותאם אישית מספק תמיכה ספציפית בקשתות של כל לקוח על פי הצורך האישי. בגדול ישנן שתי קטגוריות עיקריות של מדרסים, מדרסים קשיחים ביומכניים ומדרסים רכים וגמישים. התפקיד של מדרס ביומכני נוקשה הוא לשנות את מנח הרגל, זהו מדרס שעשוי לתקן את מצב הרגל כל עוד עומדים עליו ולא רק להקל על התופעות הפיזיות. המדרסים הנוקשים הם למצבי עמידה ממושכת או לכאלה שמנח כף הרגל מחייב מדרס נוקשה יותר כדי שיוכל להחזיק מעמד ולעמוד בעומס. 


מדרסים לשימוש יומיומי

משלבים גם חוזק וקשיות וגם רכות בחלקם העליון. למעשה, מדובר במדרסים הנפוצים ביותר המיועדים לעומס נמוך שמופעל על כף הרגל לאורך זמן. מדרסים אלה משלבים ציפוי שמסייע להתאים את המדרס לכף הרגל. 

מדרסים ספורטיביים

אם האדם עוסק בפעילות ספורטיבית המדרסים חייבים להיות גמישים כדי לאפשר תנועה מוגברת ורחבה ולכלול בולמי זעזועים כדי לשמור על מדרסי מפרקי הגוף. יש מגוון רחב של בולמי זעזועים, אך העדיפים ביותר הם אלו העשויים מסיליקון שחוזרים למצבם המקורי בתום השימוש, דבר המאפשר להשתמש להרגיש את הרכות במדרסים לאורך זמן. יש לשים לב שהמדרס מושפע מעוצמת וכמות השימוש וכן מכמות הזיעה המופרשת, ככל שאנו משתמשים בו בעוצמה גבוהה יותר וליותר זמן, המדרס מתכלה יותר מהר. 

קראו עוד: מה כפות הרגליים שלכם חושפות על המצב הבריאותי?

מדרסים דקים אלגנטיים

מדרסים אלו הם בעובי של מילימטר וחצי ולכן לא מהווים פגם קוסמטי לנעל, מיועדים לנעל אלגנטית. הם תומכים בקשתות הרגל. 


מדרסים לסוכרתיים

במדרסים לסוכרתיים יש להתחשב בעובדה שלעיתים לאדם הסובל מסוכרת יש תחושה מוחלשת בכפות הרגליים עד חוסר תחושתיות ולכן המדרס צריך להיות בנוי כך ששכבתו העליונה היא בדרך כלל מעור, חומר ידידותי לגוף, ורק מתחת לעור סיליקון עבה. מדרסים רכים אלה מסייעים במניעת נזקים הנגרמים כתוצאה מחוסר תחושה, ומונעים בליטות והפרעות העלולות לגרום לפציעות. 

מדרסים לרוכבי אופניים וגולשי סקי

צורת הדריכה של גולשי הסקי שונה משאר הפעילויות הספורטיביות שכן הם עומדים משתמשים בעיקר על בקדמת כף הרגל, לכן המדרס צריך לתת תמיכה ממרכז כף הרגל קדימה. גם לרוכבי האופניים יש צורת דריכה שונה, שכן הם מניחים את הפדל בין מרכז כף הרגל לקדמתה, ולכן גם לפעילות זו יש להתאים מדרס מותאם אישית.  



מה חשוב לדעת לפני שרוכשים מדרסים?

יש לשים לב כי גם בתוך כל אחת מהקטגוריות שהוזכרו לעיל יש גם תתי קטגוריות ייחודיות והתאמת המדרס מתבצעת בהתאם למבנה הרגל ועל כן משתנה מאדם לאדם. משכך, יש חשיבות רבה להתאמת המדרס באופן אישי על ידי אורתוטיסט מומחה, בהתאם לאופי הכאב והפעילות בה האדם עוסק.


האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר יניב יונאי
ד"ר יניב יונאי אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית פציעות ספורט וניתוחים ארתרוסקופיים, מנהל את תחום ברך/ספורט במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה.
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
4.9
( 14 חוות דעת )
"דר' ירון ברין נעים מדהים אלוף אחרי שבוע כבר הרגשתי מצויין ללא כאבים ובערך חודש כבר הלכתי רגיל ללא צליעה וכאבים מתכוונת לעשות את רגל ימין החלפת מפרק הירך"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם אורתוטיסט שמואל להב

שאלות מתוך פורום מדרסים

בניהול מכון אורתופדי ברזילי להב
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו