דלג לתוכן

למה כואב הראש אחרי שאוכלים גלידה? כל המידע על קיפאון מוחי

מכירים את זה שאתם נהנים מגלידה טעימה במיוחד ולפתע אתם מרגישים כאב ראש מציק? אספנו עבורכם כל מה שצריך לדעת על התופעה וכיצד להמנע ממנה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/07/2017
2 דקות קריאה
אין דבר שפוגם בהנאה מגלידה ביום קיץ חם כמו הכאב הראש שמקבלים מיד לאחר כמה דקות. כאב ראש זה, המכונה "קיפאון מוחי" או בשמו המדעי Sphenopalatine Ganglioneuralgia נגרם כשטמפרטורת הפה יורדת באופן קיצוני ללא התראה. מטבע הדברים, כאב ראש זה נפוץ בעיקר בקיץ, כשמזג האוויר חם, וצריכת המאכלים והמשקאות הקרים עולה. 

לכן, כדי שתוכלו להמשיך מהגלידות הקרות והמשקאות המרעננים מבלי לסבול אספנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת קיפאון מוחי וכיצד ניתן להמנע ואף להעלים אותו במקרה הצורך. 

קראו עוד: כשהילד מתלונן על כאב ראש: מתי זו סיבה לדאגה?

מהם הגורמים לקיפאון מוחי? 

למרות שמחקרים רבים נעשו בעניין, עדיין לא ידוע מה בדיוק גורם לקיפאון המוחי. החוקרים, למרות שעוד לא מצאו תשובה מוחצת, מאמינים בשתי תאוריות שיכולות להסביר את מקור הבעיה: 

1.כשצורכים באופן פתאומי משקה או מאכל קר הוא משנה באופן לא צפוי את הטמפרטורה בחלק האחורי של הגרון, שם נפגשים העורק הקדמי והאחורי. הטמפרטורה הנמוכה גורמת להתכווצות מהירה של העורקים, דבר שהמוח מפרש ככאב. 

2.כשהטמפרטורה בפה צונחת באופן בלתי צפוי, הגוף מרחיב במהירות את כלי הדם כדי להבטיח זרימה מתמשכת של דם חיוני למרכז המוח, הנמצא מאחורי העיניים. התרחבות פתאומית של העורקים וזרימת הדם גורמים ללץ גדול בגולגולת הגורמת לכאב ראש. 

כיצד מפסיקים קיפאון מוחי? 

למרות שכאב הראש הנובע מקיפאון מוחי אינו מסוכן הוא בהחלט לא נעים. ישנם כמה צעדים שניתן לנקוט כדי להפסיק את כאב הראש: בראש ובראשונה שתו משקה חם שיאזן את הטמפרטורה בפה. אם אין לכם אפשרות לשתות משקה חם, שתו משקה בטמפרטורת החדר או חממו את החיך בעזרת הלשון. אפשרות שלישית היא לכסות את הפה והאף עם כפות הידיים אפשרות נוספת היא לחמם את חיך בעזרת הלשון. פעולות אלו יחממו את החיך ואת הפה במהירות, דבר שיעלה את הטמפרטורות ויפסיק את כאב הראש. 

כיצד אפשר למנוע קיפאון מוחי?

מכיוון שהקיץ חם ובלתי אפשרי להפסיק לצרוך משקאות ומאכלים קרים שיקלו על מזג האוויר, ניתן לנקוט צעדים שימנעו את כאב הראש: 

1. המנעו משינויים פתאומיים בטמפרטורה של חלל הפה – כשאתם באים לאכול גלידה אל תאכלו אותה בבת אחת, אלא התחילו במנות קטנות שיאפשרו לפה להתרגל לטמפטורה החדשה. 

2. המנוע מלעשות שימוש בקשיות – הקשיות גורמות לכך שהמשקאות יגיעו ישר לחך, דבר הגורם באופן מיידי לכאב ראש. אם אתם ממש חייבים קשיות, אז כוונו אותה לצידי הפה ולא ישירות לחך, בצורה זו הסיכוי לסבול מכאב ראש פוחת.  

3. קחו הפסקות – אם במהלך האכילה או השתייה של משקה קר מרגישים שקר מדי בפה או מתחילים לחוש את תחילתו של קיפאון מוחי, קחו הפסקה ואפשרו לחך שלכם לחזור לטמפרטורה הרגילה שלו. 

קיפאון מוחי ומיגרנות

המנגנון שגורם להקפאת המוח נקשר גם למיגרנות. לכן, אם הקיפאון המוחי לא נעלם לאחר 5-10 דקות, או שאתה סובל מכאבי הדומים לקיפאון מוחי מבלי לצרוך מאכלים ושתיה קרה, אז ייתכן כי זוהי מיגרנה. 

אנשים רבים הסובלים ממיגרנות נוטים לסבול יותר מכאבי ראש במהלך צריכת מאכלים קרים, בהשוואה לאנשים שלא סובלים ממיגרנות. ייתכן והסיבה לכך היא כי השינויים בזרימת הדם המתרחשים במהלך קיפאון מוחי מהווה טריגר להתפרצותה של מיגרנה. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום תזונה ותוספי תזונה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו