תגלית איטלקית: סוג חדש של פסטה מסייע במניעת התקפי לב
היא טעימה, מגוונת, זולה וקלה להכנה: אין ספק שבפסטה יתרונות רבים, אך לאורך שנים הפחמימה המוכרת נחשבה כמזון מזיק לבריאות שעלול לגרום להשמנה. סוג חדש של פסטה שפותח איך לא, באיטליה – ארץ הטורטליני והלינגוויני, הוא לא רק בריא יותר אלא מסייע במניעת התקפי לב
פיתוח כזה בארץ המגף והפסטה הוא כמעט מתבקש: כתבה שפורסמה בעיתון הטלגרף הבריטי חשפה סוג חדש של פסטה שפותח על ידי מדענים מטוסקנה, שיכול לעזור להילחם בהתקפי לב.
במשך שנים פסטה נחשבה כמזון המזיק לבריאות שעשוי לגרום להשמנה בשל היותו בעל ערך גליקמי גבוה, אך הסוג החדש שפותח מועיל לבריאות הלב: הפסטה הטוסקנית מורכבת משילוב של קמח המופק מחיטת הדורום וקמח המופק משעורה והיא עמוסה בסיבים תזונתיים מסוג בטא גלוקן (הקיימים בעיקר בשיבולת שועל) שמעודדים את התפתחותם של כלי דם חדשים.
כלי הדם שנוצרים מהווים מעין "מעקפים טבעיים" במצבים של אירועי לב. התיאוריה נבחנה על עכברי מעבדה, שהוזנו בפסטה החדשנית ומולם קבוצת ביקורת שהוזנה בפסטה רגילה המיוצרת מחיטת דורום. העכברים שתזונתם התבססה על סוג הפסטה שפותח הוכיחו כישורי שרידות גבוהים יותר במצב של התקף לב, בהשוואה לאלה שניזונו מפסטה רגילה.
קראו עוד: עוזרת לרדת במשקל: 5 סיבות למה כדאי לכם לאכול פסטה
על פי בדיקות שבוצעו, העכברים שנשנשו את סוג הפסטה החדש סבלו מנזק לבבי מצומצם, בהשוואה לאלה שניזונו מפסטה מקמח רגיל. בנוסף, המחקר שבוצע בבית הספר Sant’Anna בפיזה, חשף כי ההרכב החדש של הפסטה מסייע בפיתוח עמידות של הגוף למצבי סטרס ומצמצם את הסיכוי למחלת לב כלילית.
למעשה, מדובר במחקר הראשון שמראה כי צריכה של מזון שגרתי מעודדת יצירה של מעקפים טבעיים. עד כה, טכניקות לקידום גידול עורקים מבוקר דרשו טיפול ניתוחי ושימוש בתאי גזע שהופקו באמצעות מח עצם או טיפול גנטי. לפסטה הייחודית יש את היכולת ליצור מעקפים ביולוגיים המסייעים באופן טבעי, ללא התערבות כירורגית, לבריאות הלב.
הפסטה החדשה, מלאה בסיבים תזונתיים מסוג בטא גלוקן, המעודדים את התפתחותם של כלי דם חדשים
לא רק הסוג החדשני: 3 סיבות בריאות שינדפו את הדעה השלילית על פסטה
1. תורמת לירידה במשקל
למרות המוניטין הרע של הפסטה בשל היותה מזון המורכב בעיקרו מפחמימות. מחקרים מראים האחרונות אינן מקשות על הדרך למשקל היעד – כל עוד אתם צורכים אותן במידה. מחקר אחד אף מצא כי אנשים שצרכו פסטה כמרכיב בדיאטה הים תיכונית, היו בעלי BMI נמוך יותר (מידת גוף המתבססת על היחס בין הגובה למשקל) בהשוואה לאלה שלא שילבו פסטה בתזונה. בנוסף, אלה שצרכו פסטה היו בעלי פחות שומן בטני, בהשוואה לאלה שלא הכניסו אותה לשגרת התזונה. עגבניות טריות, שום ובזיליקום, הם שילוב מעולה לכל סוג של פסטה ויכולים להוות ארוחת צהריים בריאה ומאוזנת.
קראו עוד: 7 קמחים נטולי גלוטן שיגרמו לכם לוותר על קמח החיטה
2. מסייעת במניעת סרטן
פסטה שעשויה מחיטה מלאה ביתרונות בריאותיים, ומכילה מרכיבים שונים שמסייעים בהגנה מסוגים שונים של סרטן, בייחוד סרטן הקיבה והמעי.
3. עוזרת לאיזון רמות הסוכר
הערך הגליקמי נקבע על פי המהירות בה הסוכר הנמצא במזונות השונים מגיע אל מחזור הדם. דיאטות בריאות מורכבות ממזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, שעשוי למנוע סוכרת והשמנת יתר. פסטה היא אחד מהמוצרים בעלי רמות נמוכות של סוכר. הקפידו שלא לבשל אותה יתר על המידה – דקות נוספות של בישול מעלות את הערך הגליקמי שלה.