דלג לתוכן
ד"ר אייל רוזנצוויג ד"ר אייל רוזנצוויג

קמים תשושים בכל בוקר? ייתכן שאתם סובלים מהפרעת נשימה בשינה

"הנחירות של בן הזוג שלי משאירות אותי ערה בכל לילה"; "אני מקפיד על שעות השינה ועדיין קם מותש"; "אינני נהנה משינה רצופה ואיכותית", אם המשפטים האלה נאמרו על ידכם או על ידי בן הזוג שלכם, כבר כמה וכמה פעמים ייתכן כי אתם סובלים מהפרעת נשימה בשינה. התופעה המתישה אינה פוגעת רק במנוחת הלילה, ועלולה להביא להתפתחות בעיות בריאותיות שונות: מה הגורמים לה וכיצד ניתן לטפל? מומחה עם כל התשובות

מאת: ד"ר אייל רוזנצוויג
תאריך פרסום: 07/03/2018
2 דקות קריאה
כתבת וידאו
ד"ר אייל רוזנצוויג בשיתוף עם ד"ר אייל רוזנצוויג i רופא מומחה באף, אוזן, גרון וכירורגיית ראש צוואר

הפרעת נשימה בשינה היא הפרעת שינה הכוללת קושי נשימתי המתרחש בזמן מנוחת הלילה ומביא לירידה ברמת החמצן בדם. הפרעה זו אינה מהווה רק מטרד ופוגמת באיכות השינה, אלא היא עשויה גם לגרום לפגיעות פיזיות נוספות, כמו מחלות לב, יתר לחץ דם, פגיעות מוחיות ועוד. מהם התסמינים שעשויים להעיד על הפרעת נשימה בשינה, מה המקור לה וכיצד ניתן לטפל במבוגרים וגם בילדים הסובלים מההפרעה הנפוצה? צפו בד"ר אייל רוזנצוויג מסביר.

   

מהם התסמינים שיעידו על הפרעת נשימה בשינה?

התסמין המרכזי המעיד על התופעה הוא נחירות. בנוסף, ההפרעה עשויה להוביל ליקיצות מרובות במהלך הלילה, לעייפות ותחושת תשישות במשך היום, לפה יבש עם הקימה ועוד. כמו כן, קימה מרובה לשירותים במהלך הלילה עשויה לנבוע גם היא מהפרעת נשימה בשינה. 



אילו גורמים התנהגותיים מביאים להפרעת נשימה בשינה?

השמנה היא אחד הגורמים המרכזיים לתופעה, ובשל כך ירידה במשקל עשויה לסייע במיתון השלכותיה. מעבר לכך, אכילת מזונות "כבדים" ושומניים לפני השינה וצריכה של אלכוהול או כדורי שינה טרם לכניסה למיטה עשויות גם הן להביא להפרעות נשימה בשינה. בכל הנוגע לגורמים אלה, שינוי התנהגותי עשוי להשפיע לטובה על הפרעת השינה. 




הפרעת נשימה בשינה עלולה לגרום לתשישות ולבעיות בריאותיות שונות, כמו יתר לחץ דם ובעיות לב 

מהן דרכי הטיפול בהפרעת נשימה בשינה?



טיפול שמרני

הטיפול הנפוץ ביותר בהפרעה זו הוא באמצעות מכשיר הנקרא C-PAP. למעשה, מדובר במעין מסכה המחוברת למדחס אשר מגביר את לחץ האוויר ומסייע בשמירה על דרכי נשימה פתוחות בזמן השינה. טיפול שמרני נוסף הוא התקן פה ששומר על מנח הלסת, וכך מסייע בפתיחת מעבר בית הבליעה ובזרימת אוויר טובה יותר. 



טיפול כירורגי

קיימים ניתוחים רבים ומגוונים לטיפול בהפרעות נשימה בשינה, לרבות ניתוח מחיצת אף וניתוח לכריתת פוליפים.

בקרב כ-85% מהסובלים מהתופעה הפתרון הניתוחי מביא להקלה משמעותית בתסמינים. בחירת הפעולה הכירורגית תתבצע בהתאם לגורם להפרעת הנשימה בשינה. ברוב המקרים ניתוחים אלה מבוצעים בשיטה האנדוסקופית ואינם מצריכים חתך חיצוני לצורך גישה לסינוסים. ברוב המקרים החולה ישתחרר מבית החולים ביום שלמחרת לכל המאוחר. 

הפרעות נשימה בשינה בילדים

הפרעת נשימה בשינה בילדים נובעת ברוב המקרים מהגדלת השקדים או בשל שקד שלישי. 


בכל הנוגע לטיפול בהפרעה זו באוכלוסייה הצעירה, הפתרון שיבחר יהיה לרוב ניתוחי, ויכלול ניתוח להרחקת השקד השלישי והשקדים. כיום פעולות אלה מתבצעות באמצעות הקטנת השקדים בעזרת שימוש בלייזר או בטכנולוגיית קובליישן. בשונה מניתוח לכריתת השקדים, הניתוח להקטנת השקדים מפחית את הכאב בעקבות הפעולה הכירורגית ומונע את הסיכון לדימום. לאחר כשלושה ימים ניתן לחזור לפעילות שגרתית.

במצבים בהם קיים חשד להפרעת נשימה בשינה, חשוב להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון המתמחה בהפרעות נשימה בשינה, זאת כדיי לאבחן את המקור להפרעת השינה ולתכן אסטרטגיית טיפול בהתאם אליו ובהתייחס לאורח חייו של המטופל. טיפול יעיל בהפרעת נשימה בשינה, משפר משמעותית את איכות השינה וכתוצאה מכך גם את שגרת חייו של הסובל ממנה. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' גיל סיגל
פרופ' גיל סיגל אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 9 חוות דעת )
"הגענו לבדיקה עבור בעלי. ד״ר סיגל היה מקצועי אדיב וענה לנו על כל השאלות. מצליצה מאוד להגיע לטיפול אצל דר סיגל🙏"
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
ד"ר משה חיימוף
ד"ר משה חיימוף אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מנהל מרפאת סחרחורת וטינטון, ביה"ח השרון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר אייל רוזנצוויג

שאלות מתוך פורום אף וסינוסים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו