כך מטפלים ביעילות בכאבים במפרק הירך
עשיתם ספורט ואתם מרגישים כאב במפרק הירך? ייתכן שאתם סובלים מפציעה שעלולה לגרום לשחיקת המפרק. איך מונעים את התדרדרות המצב ואיך פותרים את הבעיה במהירות וביעילות? כל הפרטים כאן
ארתרוסקופיה של מפרק ירך היא שיטה ניתוחית המאפשרת לרופא להיכנס לתוך מפרק הירך בפולשנות זעירה. זאת אומרת, דרך שני חורים קטנים בעור שליד מפרק הירך, נכנסת מצלמה שבעזרתה יכול הרופא להגיע לכל המפגעים, התקלות והפציעות שיש בתוך מפרק הירך, וזאת ללא צורך לפתוח אותו.
מתי יש צורך ארתרוסקופיה של מפרק הירך
אנשים שמגיעים עם בעיות של מפרק הירך הם לרוב אנשים צעירים הסובלים מפגיעה או פציעה מסוימת. בעבר פענחו את הפגיעה או הפציעה הזו כמתיחה של גידים או איזושהי דלקת בלתי ספציפית. כיום, בחלק גדול מהמקרים מזהים את הפציעה הזו כפגיעה בלברום (טבעת סחוסית) של המפרק.
באמצעות ארתרוסקופיה של מפרק הירך, ניתן לטפל ולשחזר את הלברום ולתת למפרק עצמו את היכולת התנועתית למשך הרבה זמן. ללא הטיפול, מצב המפרק יכול להתדרדר ולהגיע למצב של שחיקה.
מהם התסמינים לפגיעה בירך
אנשים מגיעים לרוב עם כאבים ומגבלה בתנועתיות של המפרק, ותסמינים אלו מופיעים בדרך כלל לאחר פציעות ספורט. הפציעה יכולה להתרחש באופן חד וחריף, אך לרוב מופיעה בעקבות תנועות ועומסים מחזוריים, בעיקר כאלו הדורשים טווחים קיצוניים של הירך, כגון פתיחה ופיתול או סיבוב הירך (תנועות צדיות, שינויי כיוון וכו').
הכאבים לרוב מגיעים מאזור המפשעה או מסביב למפרק הירך, זאת אומרת שהם יורגשו גם בצד וגם באזור העכוז.
קראו עוד! ארתרוסקופיה של מפרק הירך
כיצד מתבצע ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך
ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך הוא ניתוח לכל דבר. הוא נעשה בהרדמה כללית, במיטה מיוחדת, ונעשית כניסה לתוך הגוף באמצעות חתכים זעירים במקומות המאפשרים גישה למפרק הירך.
ארתרוסקופיה מיועדת לאנשים ששחיקת הסחוס שלהם היא קלה עד בינונית. על-ידי זיהוי הפתולוגיה וידע איך לתקן אותה, ניתן להחזיר את המטופל לתפקוד מלא ורגיל, כמו גם למנוע את התדרדרות המצב והחלפת המפרק.
התסמינים לפגיעה בירך הם לרוב כאבים ומגבלה בתנועתיות של המפרק
מהו זמן ההחלמה
זמן ההחלמה של ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך נע בין 12 ל-16 שבועות. בזמן הזה, המטופל חייב לחזק את השרירים שמסביב למפרק, כמו גם להגמיש את המפרק, וזאת בגלל שבזמן ההחלמה נוצרות הצטלקויות בתוך המפרק.
באמצעות ארתרוסקופיה של מפרק הירך ניתן להגיע לתוצאות טובות עד טובות מאוד ומצוינות בכ-95% מהמקרים. זאת אומרת, שמרבית המטופלים יוכלו לאחר הטיפול לחזור לעסוק בספורט עצים עד עצים מאוד.
כדי להימנע מפציעות עתידיות, חשוב להיעזר בטיפול פיזיותרפיה, כמו גם ללמוד את הביומכניות של התנועה והמאמץ הנכונים לכל מקצוע ספורטיבי לפי דרישותיו.