דלג לתוכן

אומגה 3 משפרת תגובת חולים עם תנגודת לאספירין לטיפול

אומגה 3 משפרת תגובת חולים עם תנגודת לאספירין לטיפול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/03/2010
2 דקות קריאה
תנגודת לאספירין (תגובה נמוכה לטיפול בתרופה) מקושרת עם אירועים קרדיו-וסקולריים, ואחת הדרכים הנהוגות כיום להתגבר על התנגודת היא העלאה של מינון התרופה או שילובה עם חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, אשר מתחרות עם חומצה ארכידונית ומפחיתות את הייצור של טרומבוקסן מסוג 2A בטסיות הדם. מחקר שפורסם במגזין הרפואי Journal of the American College of Cardiology ניסה להעריך את יעילות השימוש בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 לעומת העלאת מינון האספירין לשיפור התגובה לאספירין אצל חולים הסובלים מתנגודת לתרופה.

המחקר נערך במחלקה הקרדיולוגית במרכז הרפואי רבין בפתח תקווה בראשות פרופ' רן קורנובסקי, בשיתוף עם מרכז הלב בבית החולים The Methodist ביוסטון, טקסס. החוקר הראשי היה ד"ר אלי לב.

במחקר נכללו 485 מטופלים עם מחלות לב כרוניות שמטופלים במינון נמוך של אספירין (בין 75 ל-160 מ"ג אספירין ליום). 30 מטופלים עם תנגודת לאספירין חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות. האחת קיבלה מנה נמוכה של אספירין בתוספת חומצות שומן מסוג אומגה 3 (4 כמוסות ביום) והשנייה טופלה במינון גבוה יותר של אספירין, 325 מ"ג ליום, למשך 30 יום. לנבדקים משתי הקבוצות היו מאפיינים קליניים דומים.

לאחר תקופת הטיפול נצפתה ירידה משמעותית במדדים המאפיינים עמידות לאספירין בשתי הקבוצות. 80% מהמטופלים מתוך הקבוצה שקיבלה אומגה 3 ו-73% מהמטופלים מתוך הקבוצה שקיבלה מינון של 325 מ"ג אספירין ליום לא נמצאה עוד תנגודת לאספירין, ורמת הטרומבוקסן 2A פחתה בשיעור של 56.8% בקבוצ שקיבלה אומגה 3 ו-39.6% בקבוצה שקיבלה אספירין.

מסקנות החוקרים הן שטיפול בחולים הסובלים מעמידות לאספירין בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 או במינון יומי גבוה יותר של אספירין נראה כמשפר את התגובה לאספירין ומוריד ביעילות את התנגודת של הטסיות לתרופה. כמו כן הסיקו החוקרים מן הממצאים שתוספת של אומגה 3 למינון נמוך של אספירין משפרת את פעילות האספירין בחולים עם תנגודת לתרופה.

תוספת של חומצות שומן אומגה 3 במינון של 1 עד 4 גרם ליום בשילוב עם אספירין בחולים עם מחלה קרדיו-וסקולרית לא העלה את הסיכון לדימומים. מאחר שתוצאות המחקר מצביעות על השפעה דומה של העלאת מינון האספירין ושל תוספת של אומגה 3, אנשים שמנועים משימוש באספירין (חולי כיב קיבה), בעיקר במינון גבוה, בשל סכנת דימום במערכת העיכול, יוכלו להפיק תועלת מתוספת של אומגה 3.

https://content.onlinejacc.org/cgi/content/abstract/55/2/114

המידע באדיבות חברת חברת סופרהרב - Superherb


[23/03/2010]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' אריאל פינקלשטיין
פרופ' אריאל פינקלשטיין קרדיולוגיה
רופא מומחה בקרדיולוגיה התערבותית ( צינתורים) המערך הקרדיולוגי, המרכז הרפואי ת"א
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה כללית והפרעות קצב לב
5.0
( 6 חוות דעת )
"מקצועי סבלני ממש חוויה מושלמת"
ד"ר מרק ברזינס
ד"ר מרק ברזינס קרדיולוגיה
קרדיולוג בכיר המבצע את כל בדיקות הלב הלא פולשניות במרפאתו
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו