דלג לתוכן

סובלים מדיכאון? זה האוכל שיקל עליכם

ניתן להקל באופן משמעותי על תסמיני דיכאון באמצעות תזונה עשירה בסיבים ובירקות, כך עולה ממחקר חדש שניתח מידע של מחקרים ניסויים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/02/2019
2 דקות קריאה

כבר שנים חוקרים חוששים שתזונה לא מאוזנת עלולה להוביל למצב נפשי ירוד. למרות שהתשתית לבעיות נפשיות מורכבת מאוד, ישנם מדענים שטוענים שתזונה חשובה לבריאות הנפש שלנו כשם שהיא חשובה לבריאות הלב וכלי הדם, לאנדוקרינולוגיה ולמערכת העיכול שלנו.

אך האם יש מספיק חומר מדעי שתומך בטענה זו? מחקר חדש של אוניברסיטת מנצ'סטר, בריטניה, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Psychosomatic , בדק האם בעוד שתזונה דלה עלולה להשפיע לשלילה על בריאות הנפש, שיפור בתזונה של אדם יקל על תסמינים של דיכאון או של חרדה באופן אוטומטי? 

קראו עוד: השיטה שתוציא לכם את החשק לאוכל לא בריא ב-2 דקות 

המפתח - תזונה עשירה בסיבים ובירקות

כדי לענות על שאלת המחקר שלהם החוקרים בחנו מידע ממקורות של מחקרים ניסויים מבוקרים ואקראיים, שבחנו את ההשפעה של התערבות תזונתית על תסמינים של דיכאון וחרדה. בסך הכל ניתחו החוקרים 16 ניסויים שהכילו מידע על כ-46,000 איש.


האנליזה של החוקרים חשפה שכל שיפור בתזונה הפחית באופן משמעותי תסמיני דיכאון. עם זאת, השינויים לא השפיעו על תסמיני החרדה. השיפורים התזונתיים שהקלו על תסמיני הדיכאון כללו דיאטה להפחתת משקל, דיאטה להפחתת שומן ודיאטה עשירה בחומרים חיוניים.

ההשפעות החיוביות הדומות של כל אחת מהדיאטות הללו מראות שדיאטה מאוד ספציפית או ממוקדת אינה בהכרח נחוצה לאדם הממוצע. שינויים פשוטים בתזונה עשויים להועיל באותה המידה לבריאות הנפש, כשהעיקריים שבהם הם צריכת ארוחות עשירות בסיבים ובירקות, והפחתת אכילת מזון מהיר וסוכרים פשוטים.


המחקר מראה: שינויים פשוטים בתזונה עשויים להועיל לבריאות הנפש




טיפול באמצעות תזונה בריאה 

תוצאות המחקר מראות שכאשר קיימת התערבות תזונתית המשולבת עם פעילות גופנית, חל שיפור גדול בתסמיני הדיכאון של המשתתפים.


הנתונים הללו מדגישים את התפקיד המרכזי של תזונה בריאה יותר (ושל פעילות גופנית קבועה), כדי להוות חלק מעשי בטיפול שעשוי לעזור לאנשים הסובלים ממצב רוח ירוד.

מניתוח המחקר אף עולה שניסויים בהשתתפות נשים הראו אף שיפור משמעותי יותר בבריאות הנפשית כתוצאה משינוי התזונה לבריאה יותר. נתון זה מעורר אצל החוקרים שאלות חדשות ועדיין לא ברור להם מהו המנגנון שיוצר יתרון בקרב נשים.

פרט למחקר המשך שיבחן את ההבדל בין נשים לגברים, החוקרים גם רוצים להבין בעתיד כיצד תזונה בריאה יותר, המובילה גם לשיפורים במערכות הגופניות - כגון הפחתות בשומן, בדלקתיות ובעייפות – משפיעה בסופו של דבר על בריאות הנפש.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיכאון וחרדה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו