לא תאמינו כמה סוכר יש במזונות הללו
מזונות רבים שאנחנו צורכים על בסיס יומי ונראים לנו מזינים ובריאים, למעשה עלולים להכיל כמות גבוהה של סוכר בלי שבכלל נחשוד בהם. הנה כמה דוגמאות מפתיעות
הם מצטיירים פעמים כמזונות בריאים וחיוניים, ולא פעם אנחנו צורכים אותם על בסיס יומיומי. אלא שיצרנים רבים משתמשים בכמויות גבוהות יחסית של סוכר מסיבות שונות, בהן המתקה והשחמה, ואנחנו כלל לא מודעים לכך שאנחנו צורכים הרבה סוכר. כדי לדעת כמה סוכר מכיל המזון אותו אתם צורכים, פשוט הסתכלו על רשימת המרכיבים – סדר הופעתם מעיד על מינונם, כך שהרכיב בעל הכמות הגבוהה ביותר יופיע ראשון, וכן הלאה. הנה כמה דוגמאות מפתיעות למזונות שונים שמכילים כמות גבוהה יחסית של סוכר.
רוטב מוכן לפסטה
גם אם לא תמיד תרגישו בכך, חלק מרטביי הפסטה המוכנים עלולים להכיל כמות גבוהה של סוכר - 6-12 כפיות סוכר לחצי כוס רוטב, שזה בערך כמו לאכול עוגיית שוקולד צ'יפס תעשייתית. לפי איגוד הלב האמריקאי, לנשים לא מומלץ לצרוך מעל 100 קלוריות של סוכר ביום (כ-6 כפיות סוכר); לגברים מומלץ לא יותר מ-150 קלוריות ביום (כ-9 כפיות סוכר).
חטיפי גרנולה
הם נשמעים כמו סוג של מזון בריא, אך חטיפי גרנולה רבים מכילים כמויות גבוהות של ממתיקים שונים כגון סירופ תירס, סוכר חום, דבש, סוכר ענבים ופרוקטוז. חלק מחטיפים אלו מצופים ביוגורט, לחלקם מוסיפים פצפוצי שוקולד, מה שעלול להעלות יותר את כמות הסוכר בהם מ-8 גרם ל-12 גרם סוכר בחטיף. במקום לאכול חטיפי גרנולה, מומלץ לאכול גרנולה ולהמתיקה לבד ובמתינות.
מעדני יוגורט
הרבה סידן וחלבון מצויים ביוגורט, אך אפילו יוגורטים מומתקים דלי שומן יכולים להכיל 17-33 גרם של סוכר במנה של 225 גרם (כולל הסוכר המצוי באופן טבעי בחלב עצמו), שזה כמעט שווה ערך לכוס של גלידה שוקולד. מומלץ לבחור יוגורט טבעי ללא תוספת סוכר ולהוסיף פירות לצורך המתקה, או לבחור ביוגורט עם כמות מועטה של סוכר.
רטבים לסלט
ברטבים קנויים, ובעיקר אלו המתוקים יותר, כמויות הסוכר יכולות להגיע ל-5 עד 7 גרם, שזה כ-2 כפיות סוכר למנה של רוטב לסלט. חשוב לשים לב כמה רוטב תעשייתי אתם מוסיפים לסלט, אך הדרך הטובה להימנע מצריכה גבוהה של סוכר היא פשוט להכין את הרוטב בעצמכם.
קורנפלקס
רובנו כבר מודעים לכך שבקורנפלקס של ילדים יש כמויות גבוהות של סוכר, אלא שלא פעם גם בסוגים אחרים של קורנפלקס, כאלו שנחשבים לבריאים יותר, יש לא פעם כמויות סוכר שיכולות להגיע ל-10-20 גרם למנה של כוס קורנפלקס. לא משנה מה מבטיחים לכם על האריזה של הקורנפלקס, חשוב לקרוא את המרכיבים ולוודא שהמוצר אינו מכיל הרבה סוכר.
פירות יבשים
לאחר שכל המים יובשו מהם, הנפח של פירות יבשים מצטמק והם נשארים בעיקר עם כמות גבוהה ומרוכזת של סוכר. קיימים מקרים שבהם אף מוסיפים לפירות היבשים סוכר. חשוב לשים לב שאתם קונים פירות יבשים טבעיים ללא תוספת סוכר ושאינכם צורכים מהם יותר מדי, או שפשוט אכלו את הגרסה הטבעית והלא מיובשת של הפרי.