איך ניתן לשמר את הירידה במשקל גם לאחר טיפול תרופתי בהשמנה?
הטיפול התרופתי נועד למטופלים אשר סובלים מהשמנה, והוא מסייע בירידה אפקטיבית ומאוזנת במשקל. עם זאת, כדי לשמר את התוצאות יש צורך בטיפול היקפי תומך, הכולל ייעוץ, ליווי ומעקב רפואי, תזונתי ורגשי. מהי שיטת התזונה אשר מלווה את הטיפול בתרופות ובמה היא שונה מדיאטות ההרזייה המוכרות לכולנו? התשובות בכתבה שלפניכם
הטיפול התרופתי בהשמנה הוא פתרון רפואי המתאים לאלו הסובלים מהשמנה, לפי קריטריונים מוגדרים. קיימות מספר תרופות לטיפול בהשמנה הפועלות בדרכים שונות: חלקן משפיעות על מנגנוני הרעב והשובע במוח, בעוד שאחרות משפיעות על תהליך פירוק השומן בקיבה.
כאשר ניתן בהתוויה המתאימה, הטיפול התרופתי עשוי להוות את הקו הראשון לירידה יעילה ובטוחה במשקל. יחד עם זאת, לאורך זמן התרופות לטיפול בהשמנה לבדן אינן מספיקות לשם שמירה על משקל תקין, ויש צורך לשלב גם שינוי בתזונה ובאורחות החיים. אז איך ניתן למקסם את הירידה במשקל ולשמור על תוצאות הטיפול? צפו בד"ר רז מסביר.
מה עוזר לשימור הירידה במשקל לאחר הטיפול התרופתי?
תהליך טיפול אישי, המותאם למטופל ומתבצע בליווי של מערך תומך רפואי, תזונתי ורגשי, הוא המוקד להצלחה ולשימור התוצאות. מדובר בתהליך מקיף שאינו מתמקד רק במתן תרופות, אלא כולל גם שינוי תפיסתי בהרגלי התזונה ובאורח החיים, זאת כדי לסייע למטופל לשמר את התוצאות לאורך זמן.
כאשר המטופל מפחית משמעותית ממשקלו באמצעות הטיפול התרופתי והוא אינו עוסק באופן עקבי במחשבות על אוכל, הוא מסוגל להתחיל בטיפול היקפי רב תחומי, הכולל שינוי תזונתי, שינוי בדפוסים ההתנהגותיים והתזונתיים שהביאו לעלייה במשקל ושינוי באורחות חייו.
קראו עוד: האם תוספי תזונה שונים אכן מסייעים לירידה במשקל?
לאורך כל הטיפול במרפאה, המטופל רוכש כלים שיעזרו לו להסתגל לטיפול התרופתי והרגלים חדשים באמצעותם הוא שומר על תזונה מאוזנת. הרגלים חדשים אלו יהיו חלק מהיום יום של המטופל גם ביום שאחרי סיום הטיפול במרפאה. בזכות הטיפול התרופתי - המטופל חוזר להתנהל על פי מנגנוני השובע והרעב הפנימיים של הגוף וכך יש לו שליטה על התזונה שלו, ולא להיפך.
במה שונה שיטת הטיפול מעוד דיאטת או טרנד הרזייה? שיטת הטיפול במרכז הרפואי אינה דומה לדיאטות או שיטות ההרזיה המוכרות לכולנו, אשר במקרים רבים אינן מועילות לירידה ולשמירה על המשקל לאורך זמן ואף עלולות להזיק למנגנוני הרעב והשובע בגוף..גישת הטיפול היא למעשה גישת "נון – דיאט", אשר מבוססת על מתן כלים שיאפשרו למטופל להיות קשוב לצרכיו, רצונותיו והעדפותיו. בשונה מדיאטות רבות, הטיפול התזונתי אינו כולל תזמון קבוע לארוחות, היצמדות לתפריטי אכילה או איסור / מניעת מאכלים מסוימים. מטרת הטיפול התזונתי היא להוות טיפול משלים לטיפול התרופתי ולאפשר אכילה רק כאשר מורגשת תחושת רעב כך ניתן לחזור להתנהלות על פי מנגנון הרעב והשובע הפנימי של המטופל.