מילה ממומחה: הכירו את הטכנולוגיות החדשות שישימו סוף להזעת יתר
היא מביכה, מטרידה ועלולה להוביל למגבלות רבות באינטראקציה החברתית ובתפקוד היומיומי. הזעת יתר היא תופעה נפוצה למדי הנובעת ממגוון סיבות. החדשות הטובות הן כי קיימים טיפולים חדשניים ויעילים לבעיה: איך ניתן לטפל בהזעת יתר בבית השחי ללא ניתוח ואיזה מכשיר ביתי עשוי לשים סוף להזעה בכפות הידיים? אספנו, יחד עם ד"ר צחי וידר, כירורג מוביל בתחום האסתטיקה הרפואית בישראל, ומבכירי הרופאים בתחום הזעת יתר בעולם, את כל המידע החיוני על הטכנולוגיות שיפתרו את הבעיה
הזעה היא מנגנון טבעי של הגוף המשמש לקירור שלו כשהטמפרטורות בחוץ עולות או בעת ביצוע פעילות ספורטיבית. אולם, במצבים בהם ההזעה מתרחשת בסיטואציות לא שגרתיות (בעיקר במצבי סטרס, כמו לפני ראיון עבודה או דייט גורלי) ומפריעה לפעילות היומיומית התקינה, לא מדובר עוד בתהליך פיזיולוגי טבעי אלא בבעיה של ממש הנקראת גם היפרהידרוזיס, או הזעה בעודף.
"קיימים שני סוגים מרכזיים של הזעת יתר, הנבדלים אחד מהשני במקור להם וכן גם באופן הטיפול: הזעת יתר כללית, מתארת מצב בו ההזעה היא תופעה משנית המתפתחת עקב בעיה רפואית אחרת, למשל השמנה או חוסר איזון הורמונלי. במצבים אלה קרוב לוודאי שטיפול בבעיה הראשונית ישים גם סוף להזעת היתר" מסביר ד"ר וידר. "מנגד, הזעת יתר ממוקדת היא בעיה בפני עצמה המתפתחת בשל תכונה גנטית שבגללה בלוטות הזיעה פועלות ביתר. הזעה זו קיימת בעיקר באזור בית השחי וכפות הידיים ולכן טיפול ממוקד באזורים אלה יהיה היעיל ביותר".
איך אפשר לטפל בהזעת יתר?
"במשך שנים הטיפול בהזעת יתר התבצע באמצעות ניתוח לניתוק העצבים מבלוטות הזיעה האזוריות. למרות שהפעולה הכירורגית פתרה את בעיית ההזעה, היא יצרה בעיה משנית וחמורה לא פחות המכונה גם הזעה מפצה. מדובר במצב בו לאחר ביצוע הפעולה הכירורגית התפתחה הזעת יתר באזור אחר בגוף.
בהמשך, הזעת יתר טופלה באמצעות הזרקות בוטוקס המוכר לנו מתחום הרפואה האסתטית. הבוטוקס גורם לחסימת האותות העצביים שמורים על הפרשת נוזל הזיעה וכך מוביל להפסקה זמנית של פעילות הבלוטות. ההזרקות אמנם אינן מובילות להזעה מפצה, אך זהו אינו טיפול פרמננטי ויש צורך בחזרה עליו אחת לכל מספר חודשים" משיב ד"ר וידר.
טיפול יעיל בבעיית ההזעה, ללא מעבר תחת סכין המנתחים
עם העלייה בדרישה לפתרונות שישימו סוף למטרד ובמקביל יצמצמו את הצורך בפעולות פולשניות וימנעו את תופעות הלוואי המשמעותיות כתוצאה מהטיפול, פותחו שיטות שונות, חדשניות, המספקות חלופה יעילה לטיפול בהזעת יתר ממוקדת, ללא צורך במעבר תחת סכין המנתחים וכן גם ללא סיכון להופעה של הזעה מפצה לאחר הטיפול.
"בעשור האחרון, פותח טיפול פרמננטי חדש אשר משתמש באנרגיה תרמית המבטלת את בלוטות הזיעה והריח בבית השחי. ברגע שבלוטות אלו מסולקות, הן לא צומחות חזרה. מכשיר המירה דריי משמש לטיפול בהזעת יתר בבית השחי באמצעות חימום אזורי, מבלי לגרום לתופעות לוואי משמעותיות או הזעה מפצה" מבהיר ד"ר וידר.
מירה דריי לטיפול בהזעת יתר בבית השחי. צילום: לירון סנדמן
איך זה עובד?
"הטיפול מתבצע תחת הרדמה מקומית, במהלכו משתמש הרופא / המטפל במתמר מיוחד דרכו מועברת האנרגיה אל האזור בו קיימת פעילות יתר של בלוטות הזיעה.
טיפול זה משפיע על שכבות העור התחתונות בלבד וגורם לפירוק וספיגה של הבלוטות. בשל כך בלוטות הזיעה אינן מתחדשות. נדרשים 2-3 טיפולים בודדים לשם פתרון הבעיה".
האם מדובר בטיפול בטוח?
"טיפול באמצעות מירה דריי להזעת יתר זכה לאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA ) בכל הנוגע לתוצאות הטיפול ובטיחותו" מציין ד"ר וידר ומוסיף: "הטיפול אינו צפוי לגרום לתופעות לוואי משמעותיות, למעט נפיחות מקומית ואדמומיות שיחלפו לאחר כשבוע. עם זאת, בדומה לכל פעולה רפואית כדי לאפשר את התוצאה הטובה ביותר, תוך צמצום הסיכוי לסיבוכים, חשוב שהטיפול יתבצע על-ידי רופא מיומן בעל ניסיון רב בטיפול בהזעת יתר" מציין ד"ר וידר ומדגיש: "יש לציין כי עבור מטופלים שעברו ניתוחים באזור בית השחי שלאחריהם התפתחה צלקת, טיפול המירה דריי אינו מתאים. במצבים אלה ישקלו חלופות טיפול אחרות".
מה לגבי הזעה בכפות הידיים והרגליים, האם גם לזה יש פתרון?
בהחלט. טכנולוגיה חדשנית אשר נקראת פלמה דריי, פותחה על-ידי ד"ר צחי וידר והיא מבוססת על שיטת היונטופורוזיס – (בה כפות הידיים והרגליים מונחות בתוך מכשיר עם מים דרכו עובר זרם חשמלי נמוך).
"השימוש במכשיר הפלמה דריי מתבצע באופן עצמאי על-ידי המטופל. במהלך הפעולה ממלא המטופל את המכשיר במי ברז ומניח בו את כפות הידיים או כפות הרגליים וזאת פעמיים בשבוע למשך כעשרים דקות בכל פעם" מפרט ד"ר וידר. "הטכנולוגיה החדשנית מספקת פתרון מצוין ובטוח לייבוש כפות הידיים והרגליים ואף הוכחה כחלופה יעילה לטיפול בהזעת יתר. למרות שמדובר בטיפול כרוני, זוהי שיטה נוחה מאוד שאינה גורמת לתופעות לוואי ועל כן יכולה לשמש את האדם לשנים רבות".
פלמה דריי לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. צילום: לירון סנדמן
האם הטיפולים השונים פוגעים במערכת הקירור של הגוף?
"מערכת הקירור של הגוף מורכבת ממיליוני בלוטות זיעה שמפוזרות באיברים שונים. לכן, נטרול של מספר קטן יחסית של בלוטות אינו משפיע על ויסות הטמפרטורה של הגוף או גורם להזעה מפצה" מציין ד"ר וידר ומדגיש " חשוב לזכור עם זאת, שמדובר בטיפול רפואי וכדי להשיג תוצאה מוצלחת ולמזער את הסיכוי לסיבוכים, יש לפנות לרופא הבקיא בתחום. ביצוע הטיפולים השונים על-ידי רופא בעל ניסיון לא רק יסייע לצמצום הסיכונים ותופעות הלוואי, אלא גם בהתאמה מיטבית של השיטה למקור בעיית ההזעה ומידת חומרתה. טיפול יעיל בהזעת יתר עשוי לשים סוף למטרד ולשפר משמעותית את איכות החיים".
בואו להתייעץ עם הרופאים המומחים מהמרכז הגדול להזעת יתר בישראל!הכתבה בשיתוף עם ד"ר צחי וידר, כירורג מוביל בתחום האסתטיקה הרפואית בישראל, ומבכירי הרופאים בתחום הזעת יתר בעולם. הכתבה נערכה על-ידי מערכת אינפומד.