הרגע שאחרי הסרטן: האתגרים והפתרונות שיסייעו למחלימים לצלוח את התקופה המורכבת
רגע ההחלמה מסרטן הוא ממש כמו סופו של מרוץ: חצית את קו הסיום ועכשיו אתה נשאר לבד על המסלול, מנסה לעכל את החוויה העוצמתית שעברת, בעוד שהסביבה הקרובה מצפה שהשגרה שלפני המחלה תחזור. אילו אתגרים עומדים בפני מחלימים מסרטן, איך הסביבה יכולה לתמוך במחלימים ומהם הטיפים שיעזרו לצלוח את האתגר שאחרי המחלה? הפעם בפודקסט הבריאות של אינפומד גיא תבורי, עובד סוציאלי במרפאת מחלימים, מסביר על ההתמודדויות הגופניות והנפשיות, ונותן טיפים למחלימים/ות ולסביבה הקרובה שיעזרו לעבור את התקופה הזו בשלום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/11/2021
3 דקות קריאה
המסלול המקצועי של גיא תבורי, עובד סוציאלי במרפאת מחלימים מסרטן, מרצה, מנחה קבוצות של חולים צעירים ויו"ר עמותת חליל האור המלווה חולי לימפומיה ולוקמיה, לא נבחר רק מתוך עניין אישי: בשנת 2006 קיבל לראשונה תבורי את הבשורה על סרטן מסוג לימפומה הודג'קין ומאז חלה שלוש פעמים נוספות. החוויה האישית שלו היא זו שהובילה אותו להקדיש את חייו לתחום. ישבנו עם גיא תבורי לשיחה על ההתמודדויות הנפשיות והגופניות ברגע שאחרי ההחלמה והטיפים שיעזרו למחלימים/ות ולסביבה הקרובה לצלוח את התקופה.
האזינו לפודקסט הבריאות של אינפומד
"אחד הדברים שהכי העסיקו אותי כמטופל היה הפן הנפשי- סוציאלי של הסרטן: התקשורת עם הצוותים וההתמודדות הרגשית עם המחלה. בשלב מסוים חולים החלו לפנות אלי כדי לקבל עצות בנוגע למחלתם, אז הבנתי שיש לי את הכלים והניסיון לסייע לרבים. למעשה, החלטתי שאני רוצה להקדיש את חיי כדי לעזור לאנשים שחווים את מה שאני חוויתי בעבר". עבור תבורי, אחד ההתמודדות המשמעותיות הייתה דווקא תקופת ההחלמה. הרגע שאחרי הבשורה בנוגע לניצחון על הסרטן רצוף באתגרים עמם חשוב להתמודד כדי לחזור שוב למסלול החיים. מה קורה אחרי שמחלימים מסרטן?
"להיות חולה סרטן זה כאילו שזרקו אותך למרוץ מתוקשר וחשוב וכולם מעודדים אותך כדי שתרוץ הכי מהר שניתן" מסביר תבורי "ברקע עומדים המשפחה, הצוות הרפואי והמעגל החברתי, כולם תומכים ומעודדים כדי שתצליח להגיע אל קו הסיום. אבל ממש כמו במרוץ, ברגע שחצית את קו הסיום והשידור נגמר אתה נשאר לבד על המסלול, מנסה לעכל את החוויה העוצמתית שעברת. למחלימי סרטן רבים אין תמיד את הכלים כדי להתמודד ביעילות האתגרים הנלווים להחלמה מסרטן.