דלג לתוכן

אם אין לחם תאכלו מצות

למצה יצא שם רע במהלך השנים. נאמר עליה שהיא עושה כאבי בטן, לא משביעה, משמינה יותר מלחם ולעיתים אף גורמת לעצירות. האם כל זה נכון? עשינו קצת סדר בבלגן, בכל זאת פסח

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/04/2022
2 דקות קריאה

פסח כרוך בלפחות 2 ארוחות חג מסיביות, וזה בלי לדבר על המימונה, המפגשים המשפחתיים, הנסיעות לחו"ל, הטיולים בארץ ושלל האירועים שמוציאים אותנו משגרת התזונה שלנו. ולצד כל אלה, יש גם את המצה, זו שיצא לה שם רע, של מזון משמין, לא משביע, שעלול לחולל גזים וכאבי בטן. אבל המאפה הזה, שבסך הכל לא החמיץ ותפח, לא בהכרח נוראי כמו שאנחנו חושבים.
הנה כמה דברים שכדאי לדעת על מצה.

מצה ופרחים
Pixel-Shot | Shutterstock

משמינה? תלוי איך מסתכלים על זה 

למרות שהיא דקה בגלל היעדר לחות ובועות אוויר, מצה לא מכילה פחות קלוריות מפרוסת לחם. אם אתם רוצים לאכול מצה, פשוט הקפידו לא לאכול בכמויות גדולות יותר מהצריכה הרגילה שלכםן של לחם: מצה אחת שלמה שווה בערכה הקלורי לשתי פרוסת לחם. אם אתם רגילים לאכול פרוסת לחם אחת בארוחה, פשוט דאגו לאכול חצי מצה[1].

לפעמים עדיפה על לחם

מכיוון שמצה פשוטה לא מכילה כמעט שום דבר פרט לקמח, במובנים מסוימים היא לפעמים עדיפה על לחמים, שלא פעם עמוסים בסירופ תירס (העתיר בסוכר), בחומרים משמרים, ולעיתים אף בשמן ובדבש. אם אוכלים אותה במשורה, מצה רגילה היא כנראה אחד המאכלים התעשייתיים הכי טהורים שיש. מצות מדגנים מלאים, כמו לחם דגנים, עדיפה כמובן, אבל קחו בחשבון שהיא עדיין מכילה כמויות מזעריות של ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים[1].

הזדמנות להתרגל לשתות הרבה מים

בגלל שמצה אינה מכילה סיבים תזונתיים, היא עלולה לגרום לעיתים לאי נוחות בבטן ולעצירות. הגדלת צריכת הירקות והמים שלנו לאורך חג הפסח תעזור להימנע מתופעות לוואי אלו ובהזדמנות זו גם תכניס אתכםן להרגל בריא של שתיית מים מרובה, וזה כמובן תרגול טוב לקראת חודשי הקיץ[2].

נקייה משומנים לא בריאים

בגלל שמצה אינה מכילה שומנים לא בריאים שעלולים לתרום למחלות קרדיווסקולריות, בין היתר. אחד השומנים העיקריים שפוגעים בבריאות הלב וכלי הדם הוא שומן טראנס, הנמצא במאפים תעשייתיים רבים אחרים. לכן, בכמויות מתונות, מצות אינן פוגעות בבריאות לאורך זמן[3].

לסיכום, השם הרע שיצא למצה הוא בעיקר תפישה שגויה שיש לשנות אצלנו. אם אוכלים אותה במשורה, משלבים אותה עם הרבה מים וירקות, היא אפילו עדיפה על פרוסת לחם תעשייתי.
המידע בכתבה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר גיל לוי
ד"ר גיל לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 33 חוות דעת )
"דוקטור גיל לוי ומזכירה שלו ורדהם היו מאוד קשובים לבעיה שלי."
ד"ר לי הונג פן
ד"ר לי הונג פן רפואה סינית
בעלת תואר M.D מסין ופרופסור לרפואה סינית מסורתית
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו