- אינפומד
- עולמות תוכן רפואיים
- ערוץ הסרטן
- סרטן הערמונית
סרטן הערמונית
כל מה שחשוב לדעת על סרטן הערמונית במקום אחד
סרטן הערמונית, או סרטן הפרוסטטה, הוא גידול ממאיר המתפתח בערמונית, בלוטה קטנה בזכרים המייצרת את נוזל הזרע. זוהי המחלה הממאירה השכיחה ביותר בגברים בישראל. אחד מגורמי הסיכון המובילים להתפתחותה הוא הגיל. בנוסף, גם היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית מהווה גורם סיכון.
גידול ממאיר בערמונית גדל באיטיות ולרוב נשאר מוגבל לבלוטה ועל כן לא נחשב לרוב כמחלה אלימה. אולם, סוגים מסוימים של סרטן הערמונית עלולים להתפשט במהירות. בשל העובדה שגידול ממאיר זה מתפתח באיטיות, לרוב בשלבים הראשונים לא יופיעו כל תסמינים שיעלו חשד למחלה. התסמינים האפשריים יופיעו לרוב במחלה מתקדמת יותר והם כוללים קושי במתן שתן, זרימת שתן חלשה או מופרעת, דם בשתן או בזרע וכאבים מתמשכים בגב בירכיים או באגן.
לסרטן הערמונית שמתגלה בשלב מוקדם , כשהוא עדיין מוגבל לבלוטת הערמונית ,יש את הסיכוי הטוב ביותר לטיפול מוצלח. 1 ברוב המקרים, סרטן הערמונית יאובחן באמצעות בדיקת דם הנקראת אנטיגן ספציפי לערמונית (PSA) ומודדת את רמת ה- PSA (חומר המיוצר על ידי הערמונית) בדם. כיום אין המלצה רפואית לסקירת כלל האוכלוסייה לסרטן הערמונית. על גברים הסובלים מסימפטומים שעלולים להעיד על הגידול הממאיר או אלה בעלי היסטוריה אישית או משפחתית של סרטן הערמונית להיוועץ עם רופא/ה בנוגע לביצוע של בדיקות סקר תקופתיות לגילוי המחלה. בעולם תוכן זה תוכלו למצוא מידע על סרטן הערמונית, לרבות דרכי אבחון וטיפול חדשניות במחלה, מחקרים עדכניים ועוד.
צילום: Shutterstock