שאלה: רעייתי, בת 53, התכסתה לפני יותר מ-10 ימים בפריחה אדומה. ה"פרחים" הקטנים הם בגודל מילימטרים עד סנטימטר, והגדולים בגודל 3-2 סנטימטרים, ורובם לא סימטריים. הפריחה משתרעת על כל הגוף: גב, אחוריים, בטן, מעט בחזה, כתפיים. מעט מאוד פריחה יש גם על הזרועות והרגליים. רופא משפחה (מומחה ברפואה פנימית) איבחן אפשרות לווירוס ונתן רק תרופה למניעת גירוד. רופא עור העלה את האפשרות שהפריחה קשורה ללחץ נפשי, אפשרות המתיישבת עם המציאות הקיימת, ונתן רק תרופה למניעת גירוד. האם הסיבה יכולה להיות קשורה בגיל המעבר? המחזור של ראייתי עוד ישנו, אך אינו סדיר. אם כן, איך ניתן לבדוק אם זו אכן זו הסיבה? איך מטפלים בזה? האם תופעה כזו יכולה להתאים למצב של חרדה? אילו עוצמה של חרדה צריכה להתקיים כדי שתופיה פריחה שכזו?
שאלה: אני בן 74. אני סובל מאוסטאוארתריטיס בברכיים. המליצו לי, לפני שפונים לטיפול פולשני, לקבל זריקות עם sodium hyaluronate. חומר זה קיים בשוק כלהלן: ארטריז - מיוצר על ידי ferring hylan G-F 20
שאלה: מדוע אין לאבודרט התוויה למניעת נשירת שיער, למרות שלפי מה שנאמר באתר, מנגנון הפעולה שלה זהה לחלוטין לזה של פרופסיה? ואם לא נעשה על תרופה זו מחקר לנשירת שיער, מדוע צריך מחקר כזה אם מנגנון הפעולה ידוע? בנוסף, מדוע מחקר שנעשה על האבודארט בקשר לנשירת שיער הופסק באמצע? האם בגלל שנתגלו תופעות לוואי שאף אחד לא רצה לפרסם? ובסיכומו של דבר, מה מבין שתיהן בטוח יותר לשימוש?
שאלה: בעקבות תוצאות בדיקות דם שהראו רמת ברזל נמוכה, אליהן הופניתי על ידי רופא עור במסגרת טיפול בנשירת שיער, התחלתי ליטול את התרופה Ferrogradumet במינון של 325 מ"ג, פעמיים ביום. לפי עלון התרופה, יש לחכות שעתיים לפחות בין נטילת התרופה לבין נטילת סותרי חומצה, חלב ומוצריו, ביצים, קפה או תה. לא ממש ברורות לי ההגבלות האלה. האם לא ניתן לאכול את המוצרים גם לפני נטילת התרופה או רק אחריה? הבנתי שאכילת מוצרים עשירים בוויטמין C ישפרו את ספיגת הברזל. מתי, אם כך, מומלץ לאכול אותם? בבדיקת הדם שלי גם התגלתה רמת נחושת גבוהה: copper 234 mcg/dl. על מה הדבר עלול להצביע? לרופא שלי לא היתה תשובה לכך.