דלג לתוכן

תת פעילות של בלוטת התריס

Hypothyroidism
המומחים של Infomed מסבירים:

בלוטת התריס, המוכרת בעברית גם בשם בלוטת המגן, היא בלוטה שתפקידה לייצר ולהפריש את הורמוני התריס, אשר מסייעים בין השאר לתפקוד תקין של המוח, הלב והשרירים. 

תת פעילות של בלוטת התריס, היפותירואידיזם, הוא מצב שבו הבלוטה לא מייצרת מספיק מהורמוני התריס. הבעיה יכולה להיות ללא כל סימנים בשלביה הראשוניים, אך עם הזמן, תת פעילות שאינה מטופלת עלולה לגרום למספר בעיות בריאותיות כמו השמנת יתר, כאבי מפרקים, בעיות פוריות, ומחלות לב.  כמו כן, מתרחשת האטה של חילוף החומרים בגוף.

ההפרעה נפוצה יותר בקרב נשים וקשישים. 

צילום: Shutterstock
  • תת פעילות של בלוטת התריס תסמינים

    תסמיני המחלה מגוונים ומשתנים בהתאם למידת המחסור בהורמון התריס. הבעיות לעיתים מתפתחות אט-אט לאורך שנים.

    כאמור, בשלבים הראשונים קשה יהיה להבחין בתסמינים, הכוללים בדרך-כלל תשישות ועלייה במשקל. גם כאשר קיימת התייחסות לתסמינים אלו, קיימת נטייה לייחס אותם להתבגרות הגיל. אך ככל שחילוף החומרים יורד, מתפתחות בעיות הגלויות יותר לעין.

    בנוסף, התסמינים של תת פעילות של בלוטת התריס כוללים רגישות מוגברת לקור; עצירות; עור יבש; נפיחות בפנים; צרידות; חולשה בשרירים; עליה ברמות הכולסטרול בדם; כאבים, רגישות וקשיחות של השרירים; כאבים, קשיחות ונפיחות במפרקים; מחזור כבד מהרגיל ולא סדיר; התדלדלות של השיער; האטה של קצב הלב; דיכאון; פגיעה בזיכרון; הגדלה של בלוטת המגן (גויטר/זפק) .

    במקרה של תת פעילות של בלוטת התריס בהריון , יש לאזן את רמת ההורמון בדם, משום שחוסר בהורמון עלול לפגוע בהתפתחות העובר. 

    תת פעילות של בלוטת התריס בתינוקות מתרחשת בדרך כלל בשל חוסר פעילות או חוסר הימצאות של בלוטת התריס מלידה. הבעיות שמתפתחות בתינוקות שנולדים עם הפרעה בבלוטת התריס כוללים צהבת, לשון גדולה, קושי בנשימה, בכי צרוד ובקע טבורי. ככל שהמחלה מתפתחת, הילדים מפתחים הפרעות בהאכלה ועלולות להיווצר בעיות בגדילה. כמו כן, עלולים להופיע תסמינים של עצירות, טונוס שרירים נמוך וישנוניות יתר. במידה והבעיה לא מטופלת, עלול להתפתח פיגור שכלי והתפתחותי קל. 

    היפותירואידיזם אצל ילדים ומתבגרים מתבטא בצורה דומה לזו של מבוגרים, ועלול בנוסף להיות כרוך בגדילה ירודה אשר מובילה לקומה נמוכה, עיכוב בצמיחה של שיניים קבועות, עיכוב של ההתפתחות המינית, והתפתחות מנטלית ירודה.  במידה והבעיה מאובחנת ומטופלת בזמן, לא צפוי נזק או שינוי בהתפתחות הנורמלית של הילדים.

רופאים בתחום

יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
4.9
( 16 חוות דעת )
"אני שנים אצל ד״ר אולגה גורגולה ולא אחליף אותה! לפניי שהיא ד״ר, היא בן אדם אנושי, בגובה העיניים, מקשיב ואכפתי! ובפן המקצועי, היא מקצועית ברמות הכי גבוהות שיש! תמיד נותנת תחושת ביטחון והבנה!"
קראו עליי עודלקביעת תור
אלרגיה ואימונולוגיה
פרופ' ארנון ברוידס
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופסור ארנון התייחס סופר נחמדות ובמקצוענות ונתן פתרון תודה רבה"
קראו עליי עוד
יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אהוד רז
4.9
( 14 חוות דעת )
"ד"ר אהוד רז רופא רגיש, אכפתי, מסביר ומרגיע . הרגשתי בידיים טובות ובטוחות . תודה רבה!"
קראו עליי עוד

מאמרים בנושא תת פעילות של בלוטת התריס

רעבים כל הזמן? זה לא תמיד קשור למה שאכלתם
רעבים כל הזמן? זה לא תמיד קשור למה שאכלתם
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/08/2021

מרגישים שהרעב מלווה אתכם כל היום? הארוחות שאתם צורכים בריאות ומאוזנות אבל אתם עדיין רעבים? יכולות להיות לכך כמה סיב... לכתבה המלאה

הפרעות בבלוטת התריס במהלך ההריון: הנה מה שחשוב לדעת
הפרעות בבלוטת התריס במהלך ההריון: הנה מה שחשוב לדעת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/03/2022

תקופת ההריון מלאה בשינויים פיזיולוגיים, אחד המשמעותיים שבהם הוא שינוי בתפקוד בלוטת התריס. אילו שינויים בתפקוד הבלוט... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו