שמות מסחריים
אזיתרומיצין הוא חומר פעיל הנמצא בתרופות אזניל, זטו, זיטרומקס, אזיתרומיצין-טבע וזימקס - אנטיביוטיקה מקבוצת מאקרולידים. אזיתרומיצין משבש ייצור של חלבונים מסוימים בחיידקים בלבד. אזיתרומיצין מיועד לטיפול בזיהומים שנגרמים על ידי חיידקים הרגישים לסוג זה של אנטיביוטיקה.
יעיל לטיפול ב:
אזיתרומיצין נועד לטפל במספר זיהומים חיידקיים, כגון דלקות של דרכי הנשימה (למשל דלקת הסימפונות, סינוזיטיס, דלקת גרון) דלקת שקדים, דלקת אוזניים, זיהומי עור ורקמות רכות, אוזניים וזיהומים בדרכי המין הנגרמים על ידי כלמידיה.
הנחיות חשובות: עליכם לסיים את כל הטיפול באזיתרומיצין (אזניל, זטו) על פי הנחיות הרופא, גם אם התסמינים חלפו ואתם לא מרגישים חולים. קיצור משך הטיפול עלול לגרום להתפרצות חוזרת של הזיהום או להתפתחות עמידות לאנטיביוטיקה.
מתי אסור להשתמש בתרופה?
אין להשתמש באזיתרומיצין (אזניל, זטו) במקרים הבאים:
· רגישות לחומר הפעיל, לאריתרומיצין או לכל אחד מהמרכיבים הנוספים אשר מכילה התרופה.
· רגישות לסוגים אחרים של אנטיביוטיקה מקבוצות המקרולידים או הקטולידים.
· עבר של צהבת בשל חסימת זרימת המרה בכבד או ליקוי בתפקוד הכבד שהופיעו בעקבות שימוש באזיתרומיצין
צילום: Shutterstock
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: הכלבה שלי מתה לפני חודש ממחלה שנגרמה מקרציות. אני יודעת שיש מחלה בשם קדחת הבהרות שמועברת מקרציה לבני אדם. מהם הסימנים שלה? האם חום, שיעול, נזלת או שלשול הם סימן מקדים? (וזה אחרי שגיליתי קרציה).
שאלה: אבי, בן 77, סובל מכאבים בצידי המותניים למעלה מחודש, ושום כדור לכאבים לא עוזר. הוא סובל מבעיות בדרכי השתן: ערמונית מוגדלת, גידול ואבנים בדרכי השתן, כיס שתן מעובה וזיהומים בדרכי השתן זה כמה שנים. בבדיקת CT שעבר בשבוע שעבר, בנוסף לבעיות אלה, נוספו עו
שאלה: אני בן 51 וסובל מיתר פעילות של בלוטת המגן אני בן 51 וסובל מיתר פעילות של בלוטת המגן מזה שבוע אני מטופל במרקפטיזול 40 מ"ג ובדרלין 120 מ"ג ליום. אני סובל מהזעות קשות במיוחד, מחולשה כללית, מכאבים בכל הגוף, מקשיי הירדמות, מרעידות בידיים. אנא השיבו לי תוך כמה זמן ישפיעו התרופות והתופעות הנ"ל יחלפו, ומה לגבי העתיד???
שאלה: אני בן 59 ומבקש ייעוץ בנושא Bicuspid Aortic Valve and Ascending Aortic Aneurysm. זה 20 שנה ידוע אצלי על מסתם אאורטלי ביקוספידאלי מעובה, עם שורש אאורטה מורחב בגודל 4.2 ס"מ. זה 11 שנה (מאז המדידה הראשונה) האאורטה העולה מורחבת, מקסימום רוחב במרכזה - 5.2 ס"מ. כל השנים האלה אני במעקב תקופתי, עברתי בדיקות אקו לב, בדיקות CT ובדיקות MRI. בכל הבדיקות, את חלקן אני עובר כבר 20 שנה ואת חלקן במשך 11 שנה, אין כל שינוי בגדלים. כל הפרמטרים האחרים תקינים: קשת האאורטה והאאורטה הבטנית, חדרי הלב, המחיצות וכו'. רמת הכולסטרול, רמת הסוכר, ולחץ הדם (115/70) תקינים. אני בריא באופן כללי, ולא סובל מבעיות אחרות. מעולם לא אושפזתי בבית חולים. זה 28 שנים אני מתאמן בריצות ארוכות וטריאתלון, סיימתי כבר 16 ריצות מרתון האחרון במרץ השנה, כ-85% מהאימונים בעומס קל (60% עד 70% מהדופק המכסימלי), גם בתחרויות בשיא המאמץ אני לא עובר 90% מהדופק המכסימלי. בייעוץ האחרון, המומחה ציין שהקריטריונים השתנו, ושהיום ממליצים לעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה כאשר ההרחבה מעל 5.0 ס"מ, ולכן היועץ ממליץ שאעבור ניתוח להחלפת האאורטה העולה. לדבריו, סביר שאין צורך להחליף את המסתם האאורטלי. הוא המליץ לי לעבור בדיקת TEE לפני הניתוח, לבדיקת רוחב ואנטומיה של ה- STJ. במשך שנים רבות אין כל שינוי פתולוגי במום. מלבד מום זה, אני בריא בהרבה מהממוצע לגילי, אז למה למהר עם ניתוח כל כך מסוכן? חלק מהמומחים המליצו על ניתוח ואסרו עלי לעסוק בספורט אירובי כבר לפני 10 שנים. רופא החוקר זה 30 שנים פיזיולוגיה של המאמץ יעץ לי להמשיך באימונים. יתר על כן, הוא טען שסביר שאין אצלי שינויים לרעה בעיקר בזכות הפעילות הגופנית שבה אני עוסק. האם לגשת לניתוח? האם יש מניעה להמשיך בפעילות הגופנית בה אני עוסק? בשבוע אני עושה, בבמוצע, 50 ק"מ ריצה, 4 ק"מ שחיה ו-60 ק"מ ברכיבת אופניים.
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
צילום חזה
-
משטח גרון
תרופות קשורות
-
אמבריסנטן
-
סאלבוטאמול (ונטולין, סלבותרים)
-
מוקסיפלוקסאצין
-
רוקסיתרומיצין (רוקסו, רוליד)
-
אריתרומיצין