שמות מסחריים
פורוסמיד (Furosemide) הוא חומר פעיל הנמצא בתרופה בשם פוסיד (Fusid) – חומר בעל השפעה משתנת חזקה ומהירה מקבוצת משתני לולאה.
יעיל לטיפול ב:
פורוסמיד (פוסיד, Fusid) משמש לטיפול בבצקת (אצירת נוזלים) ריאות, בצקת הנגרמת בגלל אי ספיקת לב, שחמת הכבד ומחלות כליה.
בנוסף לפעילות משתנת מהירה, פורוסמיד (פוסיד, Fusid) עוזר להרחיב את כלי הדם, לכן משתמשים בו גם לטיפול בלחץ דם גבוה.
הנחיות חשובות:
כדאי שתמנעו ממעבר פתאומי משכיבה או ישיבה לעמידה בגלל ירידה בלחץ הדם וסחרחורת, שפורוסמיד עלול לגרום. כמו כן, רצוי גם להימנע מעמידה ממושכת או מפעילות גופנית מוגזמת בזמן הטיפול בפורוסמיד (פוסיד, Fusid).
בנוסף, אחת מתופעות הלוואי של פורוסמיד (פוסיד, Fusid) היא הופעת פריחה בעור עקב חשיפה לשמש, לכן מומלץ שתגנו על עצמכם באמצעות ביגוד מתאים או קרם הגנה.
מתי אסור להשתמש בתרופה:
אין להשתמש פורוסמיד (פוסיד, Fusid) במקרים הבאים:
- רגישות לפורוסמיד או למרכיבים אחרים בתרופה.
- רגישות לחומרים נוספים מקבוצת סולפונאמידים.
- אם אתם סובלים מבעיות חמורות בכליות או מחוסר מתן שתן.
-במצב אי ספיקת כליות הנובעת מתרופות או כימיקלים הנוטים לגרום לנזק כלייתי או לנזק לכבד, או במצב אי ספיקת כליות כתוצאה מהפרעות שמקורן בכבד.
- אם פיתחתם התייבשות חמורה או חוסר איזון באלקטרוליטים.
- בלחץ דם נמוך- בנטילת תוספי אשלגן או משתנים שומרי אשלגן לטיפול בלחץ דם גבוה
- מחלת אדיסון
- הרעלת דיגיטליס
- בשינוי ברמות ההכרה ותרדמת כתוצאה משחמת הכבד
- אם את מניקה
מידע על התרופה
אזהרות
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: נכדי בן 12.5 נפצע בנפילה בחצר ביה"ס והלבלב שלו נקטע בערך במחצית הגוף (זנב הלבלב וחלק מגופו נקטעו קטיעה מלאה). הילד עבר ניתוח מסובך ואושפז שבועיים וחצי בבית חולים (מהם שלושה ימים בטיפול נמרץ). שאלתי: מה סיכוייו של הילד להחלים החלמה מלאה, או שיהיה מוגבל במהלך חייו ויסבול מנכות בדרגה כלשהי?
שאלה: אני עובדת בחברת תרופות, ובין היתר הפעלתי מכונה שממיינת פניטואין. בשבוע שבו עסקתי בחומר זה הרגשתי רע. סבלתי מכאבי ראש חזקים, מליחה ומבחילות. האם זה קשור לחומר שאיתו עבדתי - פניטואין? כשהייתי מגיעה הביתה בסוף היום הייתי מקיאה ומשתעלת הרבה.
שאלה: אני בת 30 ומעוניינת להרות בקרוב. אני אמא לילדה בת שנתיים. בהריון של בתי נקלטתי מיד, המחזור היה סדיר. לפני שנה התגלתה אצלי בעיה של תת-פעילות בלוטת התריס, תת-קלינית, ערך TSH היה 5.2 וערכי T4 היו תקינים. פניתי לאנדוקרינולוג שאמר שבגלל שאני חושבת על הריון, כדאי להתחיל בטיפול תרופתי במינון נמוך. רופא המשפחה אינו מסכים עם דעתו, ואומר שאין צורך בטיפול ושהוא ממליץ על מעקב בלבד. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנושא, מכיוון שקראתי על הקשר בין תת-פעילות של הבלוטה לבין פגיעה אפשרית בעובר, והדבר שמדאיג אותי הוא האפשרות של פגיעה בעובר. מה דעתכם בנושא?
שאלה: כאשר אני נמצאת בעבודה ומדליקים שם מזגן, כמו בכל מצב אחר בו מתחיל להיות קריר, מתנפחות לי האצבעות בידיים ומופיעות נקודות אדומות ליד בסיס האצבעות. מה הבעיה שלי? האם זה רגישות לקור? איך אפשר לפתור את זה? גם אם תוכלו להפנות אותי לרופא המתאים זה יעזור, כי רופאת המשפחה אינה יודעת למה זה קורה!
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
בדיקות קשורות
-
בדיקות דם
-
בדיקת לחץ דם
-
כימיה בדם
תרופות קשורות
-
ציפרופלוקסצין (ציפרודקס)
-
פראצטמול + קודאין (קוד-אקמול 15/325)
-
אריתרומיצין
-
ויטמין E טוקופרול (אביטול)
-
זולפידם