שמות מסחריים
-
פרד פורטה Pred Forte
-
דנלון Danalone
-
סינטרדיוס SINTREDIUS KAMADA
פרדניזולון הוא קורטיקוסטרואיד בעל פעילות חזקה.
קורטיקוסטרואידים נמצאים באופן טבעי בגוף ומסייעים לשמור על בריאות ורווחה. חיזוק הגוף עם סטרואידים נוספים, הוא דרך יעילה לטיפול במחלות שונות הקשורות בדלקת בגוף, פרדניזולון מפחית דלקת.
התרופה ניתנת דרך הפה לטיפול במגוון רחב של מחלות, הכוללות מחלות שגרוניות, מחלות עור, מצבים אלרגיים ומחלות דם מסוימות. טיפות עיניים נותנים להפחתת הדלקת בעין בדלקת הלחמית ובדלקת הקשתית.
נדיר להיתקל בתופעות לוואי קשות עם פרדניזולון בנטילה דרך הפה במינונים נמוכים לתקופה קצרה או בטיפול מקומי. עם זאת, טיפול ממושך עם מינונים גבוהים עלול לגרום אגירת נוזלים, הפרעות בעיכול, אקנה, צמיחת שיער מוגברת, יתר לחץ דם, סוכרת, וכן פגיעה בעיניים, בעצמות ובשרירים, ודיכוי של מערכת החיסון. טיפול ממושך במינונים גבוהים עלול לגרום לתופעות לוואי קשות, ולדיכוי של מערכת החיסון.
מומלץ להימנע מחשיפה לחולי שחפת ואבעבועות רוח, ולא לקבל חיסונים בנגיפים חיים.
לאנשים הנוטלים תרופה זו תקופה ממושכת מומלץ לשאת כרטיס טיפול.
נטילת פרדניזולון לתקופה העולה על שבועיים מביאה לדיכוי ההפרשה העצמית של סטרואידים. אין להפסיק בשום אופן את הטיפול בבת אחת ללא ייעוץ רפואי כאשר נוטלים פרדניזולון במשך יותר משבועיים.
צילום: shutterstock
-
מידע על התרופה
-
אזהרות
-
תופעות לוואי
יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא
רופאים בתחום
המומחים של Infomed עונים על שאלות:
-
שאלה: אני בת 47. לפני כחודש וחצי החלה נפיחות בעפעף שמאל שלי ללא כאבים. לאחר בירור מקיף, שכלל בדיקת CT, אובחנה מחלה הנקראת פסאודוטומור. מאז ועד היום אני מטופלת בפרדניזון במינונים שונים, הנפיחות ירדה, אולם אני סובלת מכאבי ראש חזקים, סחרחורות, וטשטוש בראייה
-
שאלה: יש לי חברה שמכורה לסחוג, ממש באופן אובססיבי. רציתי לדעת האם אכילת יתר של סחוג עלולה לפגוע בטווח הרחוק. אכילת הסחוג אצלה היא ברמה של צירופו לכל מאכל ובכל שעות היום.
-
שאלה: התגלתה אצלי לימפומה NHL. ניתנו לי 2 סוגי כדורים לקראת טיפול כימי שיחל בעוד שבוע. אני מבקשת לדעת מה הקשר שלהם למחלה ומה מטרתם: פרדינזון 20 מ"ג, 3 כדורים בבוקר, וכן אומפרדקס 20 מ"ג, כדור אחד.
-
שאלה: אני בת 54. לקיתי בתסמונת שנקראת Apical Ballooning. אני שבוע אחרי שחרור מבית חולים ועדיין קשה לי לתפקד באופן נורמלי, אפילו הליכה של 100 מטר גורמת לי לעייפות ותחושת כאב בחזה. האם זה נורמלי או שאני חייבת לנוח ולא לתפקד בכלל?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
-
בדיקות קשורות
- בדיקות דם
- תבחיני עור
-
תרופות קשורות
- לבופלוקסצין (טאבניק, לבו)
- אזלאסטין
- אטודולק (אטופן)
- דרמקומבין
- מטרונידאזול