כבד שומני הוא הצטברות של שומן בתוך תאי הכבד. מומלץ לשפר את צריכת השומנים בתפריט לפי הפירוט הבא. מקורות מומלצים לצריכת שומן שמן: שמן זית, שמן קנולה בשר: עוף, הודו דגים: טונה, סלמון, לוקוס אגוזים וגרעינים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי קשיו, אגוזי אילסר, אגוזי ברזיל, שקדים, בוטנים, שומשום, גרעיני פשתן טחונים אבוקדו זיתים טחינה מקורות לא מומלצים לצריכת שומן מיונז ורטבים על בסיס מיונז חמאה מרגרינה ומוצרים המכילים מרגרינה: בורקס, ג'חנון, מלוואח, קרואסונים, פיצה, עוגות, עוגיות שמנות וקצפות גבינות עם יותר מ-9% שומן בשר אדום: בייחוד לא מומלצים החלקים השמנים כמו אנטריקוט וצלעות בשר מעובד: המבורגר, נקניקיות וכו' איברים פנימיים: כבד, טחול, מוח וכו' קקאו ושוקולד שמן: שמן קוקוס, שמן כותנה, שמן דקלים, שמן סויה, שמן תירס, שמן חריע חטיפים עתירי שומן: ביסלי, במבה, אפרופו, תפוצ'יפס וכו' מזונות מטוגנים: צ'יפס, שניצל וכו' בנוגע לתרופה, תוכל להפנות את השאלה לרופא דרך האתר. תוכל למצוא עוד מידע על כבד שומני על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד: http://www.infomed.co.il/doSearchSite.asp?searchFor=כבד שומני
פתח בחלון חדש