פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות) - עמוד 216
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
המלצה לרופא
גלי 10/10/2012 | 21:55שלום ד"ר ביינר. אשמח מאוד אם תוכל להמליץ לי על רופא באיזור הדרום-באר שבע שמתמחה בטיפול בבעיות גינקולוגיות מורכבות ומחלות ממאירות.תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תודה רבה!
גלי 11/10/2012 | 17:56. -
תשובת מומחה גינקולוגיה אונקולוגית בבאר שבע
ד"ר מריו ביינר 11/10/2012 | 16:16תוכלי למצוא פרטים באתר היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבי"ח סורוקה http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/soroka/he-il/MedUnits/Divisions/ObGynDivision/GynOncology/Pages/Homepage.aspx
-
-
מודאגת
שלום 10/10/2012 | 22:51שלום דוקטור ביינר, אני בת28 אם לשני ילדים. 4 חודשים אחרי לידה מניקה עדיין לא קיבלתי מחזור.כרגע גם ביצעתיPAP שיגרתי נמצא HSIL ועקב כך בוצע קולוסקופיה, נלקחה ביופסיה אך לאחר ביופסיה דימום רב שלא נעצר גם לאחר אפלקציות עם כסף חנקתי. כרגע הדימום הפסיק רירית מעובה.סובלת מכאבים בעזם הזנב האגן והשחלות.עם הפרשות מרובות. לשאלתי: האם יש משמעות לתוצאות הבדיקה אם עדיין לא קיבלתי מחזור.האם קיימות המלצות כלשהן להמנעות מבדיקות פולשניות אחרי לידה ובגלל זה נוצר הדימום.האם חלילה זה יכול להעיד על משהוא חמור יותר. ממתינה לתוצאות ביופסיה ומרגישה שאני מושכת זמן יקר. האם בינתיים אני יכולה לעשות עוד בדיקות כלשהן.סליחה על השאלה הארוכה.לתשובתך אודה אדל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה HSIL בבדיקת פאפ
ד"ר מריו ביינר 11/10/2012 | 16:22שלום אדל, הפאפ מחשיד לשינוי טרום ממאיר בצוואר הרחם. צריך להמתין לתשובת הביופסיה אשר תיתן את האבחנה הסופית. קרוב לוודאי שיהיה צורך בביצוע קוניזציה של צוואר הרחם. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
סרטן צוואר הרחם IIB
אשר 11/10/2012 | 15:33אמי בת 68 אובחנה בסרטן צוואר הרחם שלב IIB. בבדיקת MR בטן יש ממצא שחלתי מעורב סולידי וציסטי בגדול 3-3.7 ס"מ, עם האדרה של המרכיב הציסטי לאחר הזרקת חומר ניגודי. כמו כן תהליך אינפילטרטיבי לאורך הדופן המדיאלית של הקולון העולה, עם האדרה של התהליך לאחר הזרקת חומר ניגודי (גבולות התהליך בלתי סדירים). היא הופנתה ל-PET CT לתכנון הטיפול ובדיקת סמנים CEA ו-CA125. שאלתי: מהי המשמעות של הממצא השחלתי והממצא בקולון העולה? האם מדובר בגרורות של הסרטן מצוואר הרחם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן צוואר הרחם שלב IIB
ד"ר מריו ביינר 11/10/2012 | 16:20שלום אשר, צריך להמתין לתשובת ה-PET CT לפני החלטה על המשך הבירור והטיפול. ייתכן כי מדובר בגרורה אך יכול להיות שאלו ממצאים שאינם קשורים לגידול בצוואר הרחם. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
ציסטות
אח 28/09/2012 | 10:25בחודש אפריל 2012 התחלתי לקחת טומוקסיפן , בחודש מרץ 2012 לפני תחילת לקיחת הטומוקסיפן עשיתי אולטרסאונד וגינלי שיצא תקין לחלוטין היום אחרי 5 חודשים של לקיחת טומוקסיפן עשיתי שוב בדיקה וגינלית והממצאים היו: עובי רירית הרחם 29 מ"מ עם ממצאים ציסטים זעירים בתוכה. שחלות: ימנית 43 מ"מ*30 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 27*30 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות. שמאלית 48מ"מ*40 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 33*38 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות. דוגלס מעט נוזל חופשי , הודגם כיס נוזל חופשי בדוגלס 19*31 מ"מ. אודה לך באם תענה לי 1. האם לא כדאי להפסיק אם הטומוקסיפן לפני שיגרם לי נזק בלתי הפיך? 2. אם אפסיק את הטומוקסיפן האם הממצאים הללו יעלמו? 3. האם כדאי להוציא את הרחם והשחלות בהתיחס לעובדה כי אני מרגישה רע מאוד לאחר הרדמה כללית? 4. האם הממצאים הללו עלולים להפוך לסרטניים? תודה על תשובה מהירה וגמר חתימה טובה מאוד רע לאחר הרדמה כללית תודה על תשובה מהירהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה בזמן טיפול בטמוקסיפן
ד"ר מריו ביינר 07/10/2012 | 16:17שלום, נטילת הטומוקסיפן חשובה לטיפול בסרטן השד ולכן אין להפסיקו ללא הנחיה של האונקולוג המטפל בך. ישנן עדויות כי שימוש ממושך בטמוקסיפן מעלה את הסיכון ללקות בסרטן הרחם. לכן, עלייך לפנות לבדיקת גינקולוג אונקולוג כדי שיחליט האם הממצאים ברחם ובשחלות חשודים ומצדיקים התערבות ניתוחית. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
סרטן צוואר הרחם
ה׳ 23/09/2012 | 11:56שלום, אימי בת 56 , התלוננה על דימום קל מהנרתיק. בוצעה בדיקת פאפ ע״י רופאת נשים ובמקביל בוצעה ביופסיה. יש לציין כי הרופא שביצע את הביופסיה, ביצע גם בדיקה וגינלית מקיפה ואולטרסאונד וקבע שהכל נראה תקין. תוצאות הביופסיה הצביעו על תאים בלוטיים מסוג אנדקרצינומה. הוחלט לבצע ניתוח לכריתת צוואר הרחם והלימפות בעוד כשלושה שבועות. היום קיבלנו את תוצאות בדיקת הפאפ והיא יצאה תקינה לחלוטין! הכיצד? מה עלינו לעשות כעת? איך ניתן להסביר את שוני התוצאות? אוסיף ואציין כי אימי מבצעת מדי שנה בדיקת פאפ ואולטרסאונד. גם בדיקת הפאפ שבוצעה לפני כ- 10 חודשים הייתה תקינה. לתשובה אודה, בברכת שנה טובה וחתימה טובה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן צוואר הרחם
ד"ר מריו ביינר 25/09/2012 | 12:36שלום, הטיפול המקובל בסרטן צוואר הרחם יכול להיות כריתה רדיקלית של הרחם ובלוטות הלימפה או קרינה משולבת בכמותרפיה. ההחלטה על אופן הטיפול מתקבלת לאחר ביצוע בדיקת PET CT שמדגים האם יש חשד לגרורות וכן בהתאם לגודל הגידול והאם יש בבדיקה עדות לפריצה של הגידול מעבר לגבולות צוואר הרחם. בנוגע לבדיקת ה-PAP, רגישותה אינה 100% ויש מקרים בהם הבדיקה תקינה למרות שיש שינויים ממאירים או טרום ממאירים בצוואר הרחם. בברכה, ד"ר מריו ביינר
-
-
CIN-2
עדי 24/09/2012 | 15:41שלום רב, לפני כ-3 שנים נדבקתי ב-HPV, הייתה לי תקופה ארוכה של צריבות קונדילומה אך היא כל הזמן חזרה, לאחרונה עברתי רופא שגם הוא עשה לי צריבה ובנוסף לקח ביופסיה. בביופסיה התגלה שאני במצב של CIN-2. הייתי שמחה לדעת מהן הדרכי טיפול ומה זה בעצם אומר CIN-2. אשמח לתשובתך המהירה. בברכה, עדיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CIN2
ד"ר מריו ביינר 25/09/2012 | 12:30שלום עדי, CIN2 הינו שינוי טרום ממאיר בתאי מוואר הרחם ודרגתו בינונית. הטיפול המקובל הינו כריתת חרוט (קוניזציה) של צוואר הרחם במטרה להסיר את האזור החולה ולהביא אותך למצב של ריפוי מלא. הפעולה נישית בגישה דרך הנרתיק, בהרדמה מקומית או כללית ואורכת זמן קצר. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
ניתוח קוניזציה
ענתיבס 18/09/2012 | 07:38לפני שמונה ימים בצעתי ניתוח קוניזציה ווהופיעו אצלי דימומים קלים האם עלי לפנות לרופא או שיתכן שזוהי תופעה שכיחה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום לאחר קוניזציה
ד"ר מריו ביינר 18/09/2012 | 16:50שלום, הכתמה דמית קלה יכולה להיות בימים שלאחר הקוניזציה. במקרה של דימום רב יותר עלייך לפנות לרופא שביצע את הניתוח. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
בליטות בצוואר הרחם
עינת 30/08/2012 | 12:11לפני שנה וחצי הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי נלקח פאפ דק והתוצאות היו Specimen Adequacy - Satisfactory for evaluation. Endocervical cells present Interpetation/Result - Negative for intraepithelial lesion or malignancy. מזה שלא התקשרו אליי הבנתי שהכול תקין, היא גם עשתה לי אולטרסאונד כי התלוננתי על כאבים בזמן הביוץ והיא אמרה שהכול תקין לפני כמה ימים היה לי סוג של דימום ורדרד והיום הוא החריף עדיין ורדרד מרגיש כמו מחזור (כאבי גב וכו') אבל לא נראה דימום של מחזור מצד שני ממישוש של צוואר הרחם אני מרגישה כמה בליטות על שטח צוואר הרחם (מה שהיה גם בפעם הקודמת אצל הרופאת נשים) אבל יחד עם הדימום התחלתי קצת לחשוש קבעתי תור לעוד שבוע וחצי ורציתי לשאול - מה הסיכוי לפתח משהו מסוכן תוך שנה וחצי מבדיקה (שאני מקווה שהיא אכן תקינה) והאם בליטות בצוואר הרחם כמו שאני מרגישה יכולות להיות תקינות? אני לא הכי רגועה ושוקלת אולי לנסות להקדים את התור אשמח לתגובה מהירהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום
ד"ר מריו ביינר 01/09/2012 | 11:10שלום עינת, בכל דימום חריג או ממצא לא שגרתי עלייך לפנות לבדיקת רופא/ת נשים. לא ניתן לומר ממה את סובלת ללא בדיקה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
היפרתרמיה כטיפול משלים לסרטן שחלות
מירב 13/09/2012 | 16:02שלום רב, בת 65 חולה 9 שנים בסרטן שחלות. אותר כעת גידול 3 סמ בבטן תחתונה.האם טיפולי היפרתרמיה יכולים להוות סיכון עבורה? האם יכולים לפגוע באיברים פנימיים? בנוסף, האם הוכחה יעילותם?פתח בחלון חדש-
re:
מירב 16/09/2012 | 01:50תודה רבה ושנה טובה:) -
תשובת מומחה היפרתרמיה לטיפול בסרטן שחלות
ד"ר מריו ביינר 14/09/2012 | 09:42שלום מירב, אין עבודות מדעיות לגבי יעילות ההיפרתרמיה בטיפול בסרטן שחלות בהשוואה לטיפולים קונבנציונלים. תופעות הלוואי הן בד"כ קצרות טווח כמו בחילה והקאה אם כי ייתכנו תופעות משמעותיות יותר כמו בעיות לב וכלי דם. מידע תוכלי לקבל באתר הזה: http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/TreatmentTypes/hyperthermia שנה טובה, ד"ר ביינר
-
-
גרד בפי הטבעת והפות
תהל 15/09/2012 | 17:26כבר כמה שבועות סובלת מגרד בפי הטבעת רופא משפחה אמר שזה דרמטטיס ונתן בייבי פסטה ונרידרם שלא עזר רופא כירוג אמר שמבחינה כירוגית אין בעיה ואולי מדובר בתולעים, נתן וורמוקס שלא עזר. רופא נשים טען שיש דלקת בנרתיק ונתן דאלאצין נרות ל-3 ימים וכדור פרוקנול בסיום בליווי דרמהקומבין פעמיים ביום - גם לא עזר בנוסף הרוקח המליץ לי להוסיף לטיפול זה גם עזרקאין להרגעה של המקום. רופא עור המליץ על משחה הידרואגיסטן פעמיים ביום זה הטיפול שאני נמצאת בו כרגע, אין לי מושג אם יעזור. אני מאוד מוטרדת שאולי מדובר באיזו מחלת מין ? הגרד מציק ומטריד ואני כבר לא יודעת מה לעשות ? מיואשת לגמרי. אשמח לשמוע מה אתה מציע לי לעשות? האם יש בדיקות שניתן לבצע על מנת למצוא את מקור הבעיה ולתת טיפול בהתאם. אני בת 44 בריאה בדרך כלל, לא היה לי דבר כזה אף פעם. הכל התחיל בפי הטבעת ועבר לפות. עכשיו שני האזורים מציקים מאוד. מרגישה כאילו נמלים מסתובבים לי מתחת לעור. אשמח להמלצותייך לבדיקות וטיפולפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גרד בפות
ד"ר מריו ביינר 15/09/2012 | 21:32שלום תהל, עלייך לעבור בדיקת וולבוסקופיה (בדיקה באמצעות מיקרוסקופ של אזור הפות) ובמידת הצורך גם ביופסיה לצורך איבחון מדוייק. רק לאחר אבחנה מדוייקת ניתן יהיה להציע לך את הטיפול המתאים. שנה טובה, ד"ר ביינר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים