פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות) - עמוד 218
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לחוצה מעט
10/08/2012 | 10:06ני גרושה, בחצי השנה האחרונה יש לי בן זוג. רציתי לדעת שאין לו כלום, אז הוא עשה בדיקת HIV ו Ab+p24 Ag ב5/3/12 ויצא שלילי ולכן עשינו יחסי מין ללא קונדום פעם אחת (וכן אוראלי ללא שפיכה..מספר פעמים). אתמול חברה שלו מאוקטובר 2011 אמרה לו שיש לה HPV16 וכלמידיה. האם יכול להיות שנדבקתי? אין לו יבלות על איבר המין אבל אני מבינה שזה לא הסימן היחיד. מה עליי לעשות כדי לוודא שאין לי כלום, והאם אלו מחלות חשוכות מרפא?אני ממש מפחדת ואודה לכם על תשובה מהירה. אין לי חיסון נגד סרטן צוואר הרחם, ד"א.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדבקה בוירוס הפפילומה
ד"ר מריו ביינר 12/08/2012 | 12:59שלום, ההדבקה בוירוס הפפילומה הינה רק ביחסי מין. הדבקה בפפילומה הינה אירוע שכיח וכ-70-80% מהאוכלוסיה נדבקה במהלך החיים. מרבית המקרים הינם אסימפטומטיים וחולפים לבד, אולם ב-5% מהמקרים הזיהום בוירוס יכול לגרום לשינויים טרום ממאירים בצוואר הרחם. ניתן לבדוק אם את נושאת את הוירוס באמצעות בדיקת נוזל מהנרתיק הנקראת HPV TYPING. חשוב יותר לבדוק האם הוירוס לא גרם לשינויים טרום ממאירים בצוואר הרחם ולשם כך יש לבצע בדיקת PAP וקולפוסקופיה (בדיקה בהגדלה של צוואר הרחם) תקופתיות. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
פיענוח של CT לאחר טיפולי כימו
09/08/2012 | 17:06שלום רב, אמי בת 66 לאחר כריתת רחם בעקבות גילוי של ברטן הרירית שהינו אגרסיבי ביותר. היו לה נגעים ב 2 הריאות ובנרתיק. קיבלה 6 מחזורים של טיפול כימו וביצעה CT : הריאות נצפו כנקיות אך נמצאה קשרית לימפה מוגדלת מאחורי הוריד האיליאקליבמימדים 18X21 מ"מ וקשרית לימפה בשרשרת האובטורטור בקוטר 8 מ"מ. האם זה אומר שזה גרורות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן רירית הרחם
ד"ר מריו ביינר 12/08/2012 | 12:48שלום, על סמך הממצאים שתיארת, לא ניתן לומר בוודאות האם מדובר בהישנות או שארית מחלה או ממצא שאינו קשור. ניתן במקרים כאלו לחזור על ה-CT בעוד מספר חודשים ולראות האם הממצאים הללו גדלו או נוספו חדשים. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
פרופיל הורמונלי
06/08/2012 | 20:57בת 41 שנה לאחר כריתת רחם בשל סרטן צוואר הרחם פני חצי שנה סיימתי הקרנות וכימותרפיה סובלת מגלי חום איומים קיבלתי תוצאה של פרופיל הורמונלי אנא הסבר לי את התשובה אגב את השחלות הישאירו להלן התשובה 70>ESTRADIOL LH-56.20 IU/L FSH-116.70IU PROGESTERONE 21.7 בבקשה הסבר לי במה מדובר תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרופיל הורמונלי
ד"ר מריו ביינר 08/08/2012 | 15:12אין צורך לכרות שחלות שהפסיקו לתפקד. עלייך לבדוק עם הרופא המטפל בך האם את יכולה לקבל טיפול הורמונלי תחליפי. -
פרופיל הורמונלי
07/08/2012 | 18:04ד"ר ביינר מה עושים במצב של אי תיפקוד שחלות האים מוציאים אותן? או שיש טיפול? -
תשובת מומחה פרופיל הורמונלי
ד"ר מריו ביינר 07/08/2012 | 13:23שלום, הפרופיל ההורמונלי מעיד קרוב לודאי על אי תפקוד שחלתי, המסביר את גלי החום שאת סובלת מהם. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
שימוש בגלולות מגיל ארבעים ומעלה
קמה 02/07/2012 | 11:58האם ישנה בעיה בשימוש בגלולות לאורך שנים מעל גיל 40? אני משתמשת בגלולות מזה 4 שנים וניכנסת לשנתי ה40. סובלת מעייפות יתר וחשבתי שאולי זה קשור? וגם שמעתי שיש סיכון גבוהה יותר לחלות בסרטן עקב שימוש בגלולות בגיל זה. האם נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גלולות לאחר גיל 40
ד"ר מריו ביינר 03/07/2012 | 22:18שלום, השימוש בגלולות מעל גיל 35 אסור לנשים מעשנות, נשים הסובלות ממיגרנה, מחלות לב, יתר ל.ד. אירוע מוחי בעבר ונשים עם עודף משקל (BMI גבוה מ-30). גלולות מגינות מפני סרטן רירית הרחם ומסרטן שחלות ודווח רק עליה מזערית בשכיחות סרטן השד וצוואר הרחם. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
וירוס הפפילומה
03/08/2012 | 23:59שלום רב , אני אישה בהריון בשבוע 31 אתמול נפגשתי עם חברה שלי וחבר שלה בסיום הפגישה הוא אמר לי שלום עם נשיקה בלחי למחרת חברה שלי סיפרה לי שהוא חולה בוירוס פפילומה השאלה שלי האם וירוס זה עובר דרך נשיקה בלחי תודה רבה מראש טליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה וירוס הפפילומה
ד"ר מריו ביינר 05/08/2012 | 14:58שלום טלי, הוירוס עובר במגע מיני. הסיכוי שיעבור בנשיקה בלחי הינו מזערי. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
ביוץ מאוחר מאוד האם יש סיכוי להריון תקין ללא התערבות רפואית?
04/08/2012 | 19:46שלום, עברתי הפלה ב-23.3 הריון תאומים , היו שני שקים, לא התפתחו עוברים ההפלה התרחשה בשבוע 8 באמצעות כדורי ציטוטק (יש לציין שההריון היה טבעי ללא התערבות בנסיון הראשון לאחר הפסקת גלולות, אך לפי בדיקות הדם- נקלטתי רק לאחר 70 יום. (הרופא נשים שלי לא בדיוק ידע להסביר את התופעה). מאז, הגיעו שני מחזורים, חיכיתי 50 ימים כדי ללכת ולבדוק האם נקלטתי שוב, ללא הצלחה. הצטבר רק חומר ברחם והתחילו כאבי בטן תחתונה. לקחתי כבר פעמיים כדורי dupbaston כדי לקבל מחזור. שאלתי היא מה לעשות כדי להגדיל את הסיכויים לכניסה להריון והאם יתכן ביוץ אחרי כל כך הרבה זמן ובמידה וכן, האם זה יכול להביא להריונות לא תקינים? בבקשה עזרה ממש מיואשת, שוקלת כבר לקבל זריקותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכוי להריון
ד"ר מריו ביינר 05/08/2012 | 14:57שלום, הפורום עוסק בגינקולוגיה אנקולוגית. ממליץ להפנות את השאלה לפורום המתאים. תודה, ד"ר ביינר
-
-
וירוס הפפילומה
29/07/2012 | 12:13שלום רב בת זוגתי נדבקה בזנים הקשים ביותר של וירוס הפפילומה,שאלתי היא האם חיסון נגד הוירוס יכול להוריד את הסיכויים להתפתחות סרטן הרחם חלילה? או שבשלב זה כבר אין טעם לחיסון? בתודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון לוירוס הפפילומה
ד"ר מריו ביינר 30/07/2012 | 14:24שלום, החיסונים לניעת סרטן צוואר הרחם כוללים חיסון כנגד הזנים 16 ו-18. מתן חיסון אינו מטפל במקרים של הדבקה בזנים אלו בעבר, אלא מונע הדבקבה עתידית בהם. אם בת זוגתך נדבקה באחד מהזנים הללו עדיין יש יתרון במתן החיסון, על מנת למנוע הדבקה בזן האחר. נדירים המקרים של הדבקה בשני הזנים יחדיו. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
סרטן צוואר הרחם
27/07/2012 | 18:31לפני כ3 שנים עברתי ניתוח להסרת חלק ניכר מצוואר הרחם בעקבות SQUAMOUS CALL CARCINOMA CERVIX STAGE 1B2 ניתןח RADICAL TRACHELECTOMY bilateral pelATERAL PELVIC LYMPH NODE SAMPLING אני במעקב של רופא נשים אחת לחצי שנה לבדיקת פאפ האם בדיקה זו מספיקה או עלי לעשות בדיקות נוספות . מה לגבי בדיקה HPV או pcr אני בת 35 רווקה ללא ילדים. האם דרושה בדיקת ממוגרפיה. במשפחת אמי היה סרטן ברחם ובשד. בהמון תודה טליהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מעקב לאחר RADICAL TRACHELECTOMY
ד"ר מריו ביינר 28/07/2012 | 18:41שלום טליה, לאחר הניתוח שעברת מומלץ מעקב של גינקולוג אונקולוג. בשנה הראשונה אחת ל-3 חודשים, בשניה אחת לארבעה חודשים ולאחר מכן אחת לחצי שנה. מומלץ בכל ביקורת לעבור בדיקה גינקולוגית הכוללת גם קולפוסקופיה ו-PAP. אין יתרון בבדיקה של נוכחות HPV כי את ממילא במעקב צמוד. לגבי בדיקת סקר לאיתור מוקדם של סרטן שד עלייך להתייעץ עם כירורג. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
התקן תוך רחמי מירנה
25/07/2012 | 23:28שלום, מזה 3 שנים שאני עם התקן מירנה. בשנתיים האחרונות אני סובלת מאקנה, נבדקתי ע"י רופא עור וטופלתי בשני סוגים של תרופות אך ללא הועיל. האם ייתכן שמאחר שההתקן הורמונלי הוא זה שגרם לאקנה ?? תודה מראש, 2פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מירנה ואקנה
ד"ר מריו ביינר 26/07/2012 | 16:49שלום, מחקרים הראו שאקנה יכול להיות תופעת לוואי של מירנה בכ-5% מהמקרים. עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי האפשרות של החלפת סוג אמצעי המניעה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
דימום מצוואר הרחם
לילי 11/07/2012 | 21:54לד"ר מריו שלום מזה כ3 חודשים עם דימום לאחר מגע מיני בדיקת פאפ קולפוסקופיה תקינות וכן ביופסיה מרירית הרחם הרופא הפנה אותי לביצוע קריוטראפיה נאמר לי שזה הקפאת רירית צוואר הרחם שאלתי מה עושים בבטיפול זה? ואיך עושים והאם לקיחת גלולות תפתןר את הבעיה אני בת44 אודה לך על תשובתך ליליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום מצוואר הרחם
ד"ר מריו ביינר 25/07/2012 | 11:45שלום לילי, קריוטרפיה הינה "צריבה" של האזור המדמם בצוואר הרחם באמצעים ע"י "הקפאה" או בלייזר. טכניקה נוספת הינה קוניזציה שטחית המאפשרת גם קבלת רקמה לבדיקה פתולוגית ולוודא שאין שינויים מדאיגים בצוואר הרחם. בברכה ד"ר' ביינר -
דימום מצוואר הרחם
דר׳ ביינר 12/07/2012 | 08:30שלום לילי, אחד הטיפולים לדימום מצוואר הרחם (לאחר ששוללים שינויים טרום ממאירים או ממאירים) הוא צריבה של האזור המדממם עם לייזר. אפשרות נוספת היא ביצוע כריתה שטחית של האזור. היתרון בשיטה השניה הוא שהרקמה שהוסרה נשלחת לבדיקה פתולוגית וניתן לגלות שינויים שלא אובחנו בקולפוסקופיה. בברכה, דר׳ ביינר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים