פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות) - עמוד 217
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דימום לאחר מגע מיני
לילי 13/09/2012 | 07:25ד"ר ביינר שלום בת 44 +2 ילדים מזה חצי שנה מופיע לי דימום לאחר מגע מיני עברתי בירור כולל: פאפ ביופסיה מרירית צואר הרחם פיופסיה מרירית הרחם וכולם ברוך השם תקינים לפני חודשיים עברתי הקפאה של צואר הרחם היום לאחר שלא באתי במגע חודשיים עקב הטיפול שיב דיממתי אציין שהדימום הוא רב אני מאוד מיואשת מה עוד ניתן לעשות האם יש טיפול אחר אודה לך אם תעזור ליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימום לאחר מגע מיני
ד"ר מריו ביינר 14/09/2012 | 09:32שלום לילי, ראשית עלייך להיבדק שוב לשלול מצבים טרום ממאירים או ממאירים בצוואר הרחם. ניתן לבצע כריתה (קוניזציה) שטחית מאד של החלק החיצוני של צוואר הרחם ובתהליך הריפוי של הצוואר תיווצר רקמה בריאה שלא תדמם יותר. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
בדיקות לנגיף HPV
מיכל 10/09/2012 | 16:16שלום ד"ר, אני בת 24 ומקיימת יחסי מין. עשיתי את החיסון נגד הוירוס אך לא ידעתי כי צריך לבדוק לפני כן האם כבר נדבקתי. עד כה בדיקות הPAP שלי יצאו תקינות ,אך הבנתי שזה לא אומר שאין לי את הוירוס ב100%. הייתי רוצה לדעת איזו בדיקת כדאי שאעשה על מנת לבדוק שלא נדבקתי בוירוס ( בדיקה מיוחדת לHPV- או PCR או משהו אחר). במידה והבדיקה יוצאת שלילית- אני מחוסנת? במידה והבדיקה יוצאת חיובית- איך מטפלים? תודה רבה מראש ושנה טובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון HPV
ד"ר מריו ביינר 12/09/2012 | 08:59שלום מיכל, אין צורך בבדיקת נשאות לוירוס הפפילומה לפני מתן החיסון. במידה ובכל זאת תרצי לבדוק, הבדיקה היא PCR. במידה ותמצאי נשאית של אחד הזנים את זקוקה למעקב אך אין טיפול לוירוס. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
רחם לא הודגם
חיותה 10/09/2012 | 20:44הנני בת 70, בד"כ בריאה. בבדיקת שגרה תקופתית אצל רופא נשים נאמר שיש לי צניחה מזערית שאינה מצדיקה ניתוח. כן נצפו נוזלים באגן (מיימת) ובשל כך נשלחתי לבדיקת דימות CT בטן. הרחם בבדיקה זו לא הודגם כלל. מה משמעות הדבר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדמיית הרחם ב-CT
ד"ר מריו ביינר 12/09/2012 | 08:55שלום חיותה, הדרך הטובה ביותר להדמיית הרחם והשחלות היא באמצעות US וגינלי. המיימת שהודגמה דורשת המשך בירור. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
בליטות בצוואר הרחם
הילה 06/09/2012 | 21:56בכמה ימים האחרונים התחיל קצת להציק לי באזור הדגדגן בזמן מקלחת היום הרגשתי בחור צוואר הרחם בליטות.... מה זה אומר? יש לציין שלפני שבועיים לקחתי אנטיביוטיקה ויכול להיות שזה פטריה כתוצאה מכל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצא בצוואר הרחם
ד"ר מריו ביינר 07/09/2012 | 08:38שלום הילה, ללא בדיקה אינני יכול לקבוע מהי האבחנה והטיפול המתאים. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
תשובה שקבלתי מביצוע קוזניצת צואר הרחם אשמח לפרשנות מהירה
ניצה 04/09/2012 | 19:42להלן התשובה אם תוכל לפרט אשמח מאוד 1.cervix,external,cone biopsy;cin2 .exocervical and endocervical sisia 2.cervix,internal,cone biopsy; negative for dysplaפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה פתולוגית מקוניזציה
ד"ר מריו ביינר 05/09/2012 | 11:39שלום ניצה, על פי התשובה הפתולוגית היה לה CIN2 שהוא שינוי טרום ממאיר בדרגה בינונית. מהתשובה שרשמת לא ניתו לומר אם השוליים נקיים. זהו פרמטר חשוב לצורך החלטה על המשך הטיפול. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
חיסון נגד סרטן צוואר הרחם
23 02/09/2012 | 22:30אני בת 23, וקיבלתי הפניה מרופא הנשים שלי להתחסן נגד סרטן צוואר הרחם. החיסון הראשון נקבע לעוד יומיים, ולפי הבנתי, את החיסון השני בסדרה אצטרך לקבל בעוד חודשיים. אני נוסעת בסוף החודש לטיול של מספר חודשים בחו"ל , וכפי הנראה לא אוכל לקבל את החיסון השני בזמן. האם ניתן להתחסן במקומות שונים בעולם? או שעדיף לדחות את החיסונים לכשאחזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון ל-HPV
ד"ר מריו ביינר 04/09/2012 | 16:29שלום, חשוב לשמור על תוכנית החיסונים ואם עלייך לנסוע לתקופה ממושכת דחי את התחלת החיסון. ניתן לרכוש את החיסונים בחו"ל אך כדאי לך לבדוק את העלויות. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
האם יש לי פפילומה?
אני 26/08/2012 | 11:40לפני כשנה היו לי שתי ציסטות על איבר מיני הלכתי לרופאת עור כדי שתבדוק את העניין והיא פשוט אמרה שהיא הולכת להוריד את זה עם הספריי שמקפיא את המקום ולאחר שבוע הם התפוצצו ומאז לא חזרו. היום בן זוגי לשעבר התקשר אלי לאחר שהיה אצל רופא עור ואמר שמצאו אצלו פפילומה ויכול להיות שהיא סרטנית כי עוד בזמן שהיינו ביחד הוא סיפר לי שיש לו דבר הדומה למה שהיה לי ובאמת ששמרתי לא לקיים יחסי מין איתו ללא אמצעי הגנה לאחר שהוא הוריד את הציסטה שהייתה לו המשכנו לקיים יחסי מין מוגנים אך אולי היו פעמיים שהיו ללא קונדום. יש לי תור לרופא נשים ביום ראשון אבל שאלתי היא האם עלי להיות לחוצה כי אין לי סימפטומים(דימום, כאבי אגן,צריבות), האם יכול להיות שהוא נדבק ממני למרות שהורידו לי אותם לפני קיום יחסי מין איתו? אשמח לקבל מענה בהקדם תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדבקה בוירוס הפפילומה
ד"ר מריו ביינר 26/08/2012 | 12:48שלום, וירוס הפפילומה עובר ביחסי מין ולרוב אסימפטומטי. לחלק מהאנשים הוא גורם ליבלות באיברי המין הנקראות קונדילומה והן אינם גורמות לסרטן. לחלק עוד יותר קטן מהנשים הוא יכול לגרום לשינויים טרום ממאירים בצוואר הרחם. לכן עלייך לעבור בדיקה מקיפה לשלילת הקונדילומה, אך גם בדיקת PAP (משטח של צוואר הרחם) וכן קולפוסקופיה לאיתור שינויים טרום ממאירים בצוואר הרחם או בנרתיק. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
קוניזציה
שלי 20/08/2012 | 10:17לאחר בדיקת פאפ PHV CIN1 קולוסקופיה וביופסיה קיבלתי תשובה היסטולוגית של CIN2-3 והפניה לקוניזציה לצוור הרחם. ניסיתי להבין האם זו אופציה יחידה. מצאתי דרך אינטרנט שיטות שונות, לשמל טיפול ע"י קור. קוניזציה נשמע קצת מפחיד – הרופא צייר לי קונוס די גדול. אני כבר לא רוצה ללדת – יש לי 3 ילדים, אני בת 47 אבל בכל זאת, קצת מפחיד. גם לא ברור איך מודדים גודל של קונוס כי קראתי שלפעמים עושים קוניזציה פעם שניה ושלישית. גם קראתי באחד התגובות בפורום המלצה על בית חולים תל השומר. אני רגילה להיות שם: שם ילדתי, עשיתי גרידה והטיפול / רופאים תמיד היו בסדר גמור. אבל אולי תחושה שלי לא נכונה? תודה רבה רבה רבה שליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוניזציה
ד"ר מריו ביינר 20/08/2012 | 16:11שלום שלי, הטיפול ב-CIN2-3 הינו קוניזציה. הפעולה נעשית בגישה נרתיקית ובמהלכה כורתים את כל האזור הנגוע לעומק של מקסימום 10 מ"מ. השיטה הנפוצה לביצוע הקוניזציה היא ע"י לולאה חשמלית אם כי ניתן לבצעה גם ע"י חיתוך בלייזר או בסכין. טיפול ע"י קור אינו מקובל ל-CIN2-3. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
דלקת ברחם
16/08/2012 | 19:51שלום, אני לוקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין ומטרוזיל לדלקת ברחם. היום הוא היום החמישי ועדין יש לי כאבים . מתן האנטיביוטיקה ניתן לי לשבוע. האם הטיפול ומשך הזמןנכון. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת ברחם
ד"ר מריו ביינר 16/08/2012 | 20:01שלום, במידה ואין שיפור במצבך לאחר 5 ימי טיפול אנטיביוטי, עלייך לשוב אל הרופא המטפל בך להערכה חוזרת והחלטה על המשך הטיפול. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
טיפול בקונדילומה
14/08/2012 | 19:52אני הולכת בשבוע הבא כנראה לטיפול בלייזר לקונדילומות שמתפתחות בתוך הנרתיק,מלוות בכאבי בטן(האולטרה סאונד הראה שאין כלום בצוואר הרחם והרחם אבל אני חושדת שיש כי הקונדילומות מגיעות מפנים הנרתיק וכואב) לאחר שטיפול בחנקן לא עזר. בנוסף,אני הולכת להתחסן נגד סרטן צוואר הרחם והפסקת הקונדילומות שאלה-האם השבוע הזה קריטי? כי הקונדילומות מתפתחות מהר מאד מאד אצלי ואני מפחדת שזה יגדל.בנוסף,לייזר גורם לבעיות פוריות? הקונדילומות עצמן גם? תודה,אני חסרת אונים מאדפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונדילומה
ד"ר מריו ביינר 16/08/2012 | 09:12שלום, קונדילומות והטיפול בהן אינן גורמות לפגיעה בפוריות. המתנה של מספר שבועות עד לתחילת הטיפול אינו קריטי. בהצלחה, ד"ר ביינר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים