פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 105
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
בקע סרעפתימיטל 02/01/2011 | 00:07אני בת 22 וגילו אצלי בקע סרעפתי לפני כמה חודשים, ובנוסף חילוף החומרים שלי די איטי. האם יכול להיות קשר בין הדברים? אם אפסיק לאכול מאכלים בעלי חומציות (כגון עגבניות, הדרים, קפאין) חילוף החומרים שלי יהיה מהיר יותר? תודה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
דר' ראול רודריגז 02/01/2011 | 13:02שלום ,שינוי תזונתי בהחלט יוכל להועיל לאי החמרת הבקע . לחילוף חומרים תקין יותר יש לטפל בהתאם . לרפואה הטבעית דרכים רבות לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע סרעפתי
-
כאבי בטן עליונה31/12/2010 | 19:21שלום, אני בת 19 וחצי וכארבעה חודשים סובלת מכאבי בטן עליונה. הכאבים מגיעים בהתקפים. לפני כחודשיים הגעתי למיון עקב התקף של כאבים שלא נפסק במשך 4-5 שעות. אני לא יכולה לסבול את זה יותר. עברתי מבחן נשיפה שתוצאותיו יצאו שליליות. עברתי בדיקת אולטראסאונד לשלילת אבנים בכיס מרה והתשובות שקיבלתי גם סתרו את החשש. כבד בגודל ומבנה תקין, דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. כיס המרה בעל דופן תקין, אין עדות לאבנים. לבלב בגודל תקין ומרקם אחיד. טחול בגודל תקין ומרקם אחיד. כליה ימנית בגודל תקין, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. כליה שמאלית בגודל תקין, פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. האאורטה הבטנית ברוחב תקין. רטרופריטונאום חופשי. לסיכום: ללא מוצא פתולוגי. מה עוד זה יכול להיות? זו השאלה שלי. אני לא מקבלת תרופות כיוון שעדיין לא יודעים את מקור הכאב. נמאס לי לסבול מזה. מה עוד יכול להיות הגורם לכאבים? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בבטן עליונה
דר' ראול רודריגז 02/01/2011 | 13:00שלום , בדיוק במקרים מסוג זה שאין ממצאים אך הפציינט סובל , טובה הרפואה הטבעית .ממליץ לקבוע פגישת אבחון וטיפול במרפאתי . הטיפול יושתת על שינוי תזונתי דיקור סיני וצמחי מרפא .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בבטן עליונה
-
קוליטיסקוליטיס 30/12/2010 | 23:04שלום אני יוצא עם בחורה בת 21 שסובלת מקולטיס (בעיה במעיים) היא לוקחת 3 כדורים כל יום.. (מאותו הסוג) עכשיו ברצוני לשאול האים זה יכול לעשות בעיות בלידה,? הבעיה שלה בתחילת המעיים.. והאם זה יכול להחמיר? (הבעיה שלה היא כרונית מלידה..) (האם אני צריך לחשוב פעמיים אם להכניס לזה או לא (חתונה) האם זה להכניס ראש בראי למיתה חולה?? תודה מראש...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' ראול רודריגז 31/12/2010 | 08:53המחלה באה בהתפרצויות והפסקות . לעיתים יש "שקט" שנים .לא אצל כל חולה המחלה מגיעה למצב של כריתת המעי . על מנת להתמודד עם המחלה בצורה יעילה ולצמצם התקפים / החמרה ,אני ממליץ לקבוע פגישת יעוץ וטיפול במרפאתנו . :-)הוסף תגובה
-
נ"ב
31/12/2010 | 00:45הרופא אמר לה שכדאי להיכנס להריון שהמחלה בדרגה נמוכה.. (לבנתיים כבר כמה שנים שזה יציב)הוסף תגובה
-
היי ד'ר
קוליטיס 31/12/2010 | 00:43שלום האמת שאני בתחילה של קשר, ואני רציתי לדעת אם זה נקרא להכניס ראש בראי למיטה חולה,,ראיתי כתבה באינטרנט שזה יכול להחמיר עד לניתוח להסרת המעיים מה את אומר על זה? תודה מראש :-) (בחזרה<)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קוליטיס וחשש ממחויבות לקשר
דר' ראול רודריגז 31/12/2010 | 00:19אין שום בעיה . אני מבין את חששך אבל שאל את עצמך מה היה קורה אילו היא חלתה אחרי שהייתם נשואים . האם היית מפרק את היחסים בגלל מחלתה ? אם המצב היה חס וחלילה הפוך ,איך היית מייעץ לה לנהוג? אם תשובתך היא לא , הרי שיש אהבה והיא מנצחת . אם תשובתך חיובית , שקול את אהבתך אליה. אם אינך מוצא תשובה תעצור ,תחשוב עוד קצת בסוף תדע . מצטער אם סיבכתי אותך :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
גזיםרועי 30/12/2010 | 23:28ד"ר רודריגז, שלום! שנים רבות אני סובל מתופעת גזים (אם כל אי-הנעימות הנובעת מכך ליד אנשים). שמתי לב שזה קורה לאחר אכילת אוכל מסוים (במיוחד פירות, אגוזים, מוצרי חלב) וגם לאחר צרופי אוכל מסוימים. אני משתדל להימנע ככל הניתן מלאכול משהו בעייתי, אבל זה לא בהחלט לא הפיתרון. האם יש טיפול יסודי בבעיה? האם יש בדיקות שעליי כדאי לעבור לצורך זה? בן 33, בריא, רזה (177 ס"מ, 63 ק"ג). תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 31/12/2010 | 00:22שלום ,רק אבחון מעמיק ולבסוף ובחירה בדרך התזונה הנכונה לך יוכל לתת לך פתרון . סביר להניח שתזונתך לוקה בחסר . בינתיים הימנע מתוצרת חלב .אתה מוזמן לפגישת ייעוץ וטיפול . :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
קושי בנשימהא 29/12/2010 | 08:34שלום, אני אשמח לדעת אילו בדיקות אני יכולה לעשות כדי לגלות למה יש לי קושי בנשימה, יש לי מעין כבדות באזור מרכז החזה. עשו לי בדיקות ללב ולריאות והכל תקין. אולי משהו שקשור לכל נושא הקיבה ... הרופא שלי לא כ"כ יודע לכוון אותי וסוגר את הענין בלחצים נפשיים אני "קצת" מכירה את עצמי כדי לדעת שזה לא קשור בנוסף- אני מתגוררת באזור הצפון, והמרפאות שלך רק באזור המרכז?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 31/12/2010 | 00:11מציע לפנות לרופא גסטרואנטרולוג על מנת לשלול רפלוקס /בקע סרעפתי . לרוב ניתן לטפל בתופעה זו בעזרת רפואה סינית - דיקור ,צמחי מרפא ותזונה טבעית. את מוזמנת לפנות למרפאה . בהצלחההוסף תגובה
-
המשך (תודה)
א 30/12/2010 | 15:26אני סובלת מעל שנה מהבעיה.הרבה פעמים יש לי יובש בגרון וקצת כאבים לפעמים אי נוחות בבטן, ואני משחררת גרפסים בכוונה כדי להקל אולי.וזה תמיד נמצא ברקע ,כשאני לא עושה כלום אני יותר פנויה להיות קשובה לגוף ואז אני מרגישה את זה. ולכן אין שעות קבועות. מוזר שאחרי מקלחת חמה לא טוב לי במיוחד! אני כל החיים ישנתי בלי כרית ועכשיו אני ישנה עם 2 כריות. יש מעין מועקה באמצע החזה. אני מאוד מיואשת מזה ואני אשמח לתשובה או המלצה לבדיקות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשיי נשימה
דר' ראול רודריגז 29/12/2010 | 10:43שלום , כמה זמן הנך סובלת ?האם הבעיה מופיעה כל היום ? רק בלילה? .. האם יש תופעות אחרות ששמת אליהן לב (למשל דפיקות לב,נשירת שיער,יובש בפה , כאבים בבטן...). יכול להיות שהבעיה נובעת אכן ממתחים רגשיים נוכח אי הממצאים . מרפאתנו נמצאת ברמת אביב בלבד.הוסף תגובה
-
פרטים
א 29/12/2010 | 08:38שכחתי לציין קצת פרטים אישיים: בת 2+30 ,בריאה בדר"כ, לא מעשנת/עישנתי,הייתה לי ציסטה בשחלה שהתפוצצה ואולי גם אנדומטריוזיס איפשהו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
קלוסטרידיום דפיציל חיוביאודליה 29/12/2010 | 18:07שלום, אני בת 34, כשבוע וחצי לאחר לידה. חולה במחלת קרון. בעקבות כאבי בטן ושילשולים נלקחה ממני תרבית צואה במהלך האישפוז במחלקת יולדות אשר יצאה חיובית עם הנתון הבא: CKOSTRIDIUM DIFFICILE TOXIN A/B חיובי. במהלך האישפוז קיבלתי אנטיביוטיקה זינת בעקבות דלקת בדרכי השתן. אני אמא ל-4 ילדים ורציתי לדעת מה עליי לעשות בעקבות תוצאה זו? בנוסף - מרגע קבלת התוצאה אני דואגת לבודד את ההפרשות משאר בני הבית. יש לנו 2 חדרי שירותים ואני משתמשת באחד כששאר בני הבית משתמשים בשני. האם החיידק מסוכן לי או לילדיי? מה דרכי ההדבקות? האם מותר להניק? אשמח לקבל תשובות בדחיפות. תודה אודליההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קלוסטרידיום דפיציל
דר' ראול רודריגז 29/12/2010 | 18:48שלום , תחילה מזל טוב לרגל לידתך . החיידק עולה לרוב כתוצאה ממתן אנטיביוטיקה ו/או אשפוז ,לחולי מעי דלקתי ועוד וניתן למיגור בדרך הקונבנציונאלית ע"י תרופות כגון פלג'יל ונקומיצין . יש לומר כי לא לכולם זה עוזר ולעיתים החיידק עמיד לטיפול . הגיינה חשובה ביותר כאן ולכן חשוב להקפיד ונראה לי שמה שאת עושה הוא נכון . חשוב מאוד שתיקחי כ-2-3 כמוסות פרוביוטיקה ביום ורצוי איכותית . כמו כן אנו מטפלים בדרכ בעזרת מי כסף. לייעוץ נוסף ניתן לפנות למרפאתנו .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קלוסטרידיום דפיציל
-
בדיקת EGGיעל 29/12/2010 | 14:31שלום, יש לי מזה זמן בעיות קשות במערכת העיכול. אני צריכה לעשות בדיקת EGG (יחד עם עוד שתי בדיקות אחרות עליהן המליץ הגסטרואנטרולוג שלי). מה צריך לאכול במהלך הבדיקה הזו? ומה היא עשויה להראות בממצאיה לגבי מערכת העיכול שלי? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 29/12/2010 | 18:19שלום התייעצי עם הרופא המטפל לגבי היותך בצום או לאכול ארוחה קלה . הבדיקה EGG=אלקטרוגסטרוגרפיה אמורה לספק מידע אודות הפעילות העצבית במערכת העיכול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
שאלהשירה 29/12/2010 | 10:08שלום לד"ר, האם אתה חושב שדיקור קוסמטי אכן יעיל במתיחת הפנים או לפחות בלגרום להן להיראות קורנות וורודות יותר במקרה של חיוורון? האם בגלל שיש זרימת דם יותר לפנים כפי שהמדקרים טוענים שזה עושה, גורם לשינוי חיובי? לגבי שמן קוקוס - איך אדע אם השמן אכן אורגני מכבישה קרה ולא עובדים עליי... ו.. האם השימוש בשמן כדי לשפר את מראה הפנים גם מתרחש בהוספה של השמן על האוכל או רק במריחה מקומית על הפנים? ובכלל.. כמה פעמים למרוח את השמן על הפנים, והאם להשתמש מהחלק הנוזלי או מהשמן המוצק? וכמובן, כמה זמן להשאיר על הפנים? מצטערת על האורך :) תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה על כל המידע!
שירה 29/12/2010 | 13:21הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור קוסמטי ,שמן קוקוס ועוד
דר' ראול רודריגז 29/12/2010 | 10:51שלום לגבי דיקור קוסמטי יש ויכוח (כמו גם לדיקור סיני באופן כללי ) . השיטה מזרימה דם ו"אנרגיה" לפנים ובכך התוצאות אמורות להיות עור עדין ,רך וורדרד. לגבי הצערת הפנים ,יש אנשים שאומרים שזה עובד ועם זה איני יכול להתווכח . צריך לזכור שיש המון אנשים שצריכים להימנע מטיפולים כאלה כגון :הפרעות לב,לחץ דם גבוה,מיגרנה,הריון,קוצבי לב ועוד . לגבי שמן קוקוס - שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה אותו את רוכשת בחנויות מובחרות ,לא נראה לי שיעבדו עלייך . ניתן להשתמש בו כקרם גוף ופנים לכל דבר . ההתייחסות אליו צריכה להיות כמו אל קרם כך ששאלת ה"כמה זמן להשאיר" או כמה פעמים למרוח" תלויה בך. אין מגבלה . בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה על כל המידע!
-
חיידק ההליקובקטרמירה זימן 29/12/2010 | 10:13שלום לד"ר ראול רודריגז, ברצוני לשאול האם ניתן לחסל את החיידק הנ"ל באמצעות תוסף מזון טבעי הנקרא גסטרו 1 (של ד"ר נאוה - נטרופתית הקוראת לעצמה כפי שציינתי ואיננה רופאה אלא , כאמור נטרופתית בלבד) בתוספת כמובן של תזונה נכונה. האם נדרשת בדיקה פולשנית כמו קולונוסקופיה על מנת לאבחן הנ"ל או ישנן גם אפשרויות אחרות (שאינן חודרניות)? אשמח לקבל תגובתך לנ"ל. תודה מראש. מירההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 29/12/2010 | 10:55שלום , איני מכיר את המוצר שהזכרת . כדי לאבחן הליקובקטר אמורים לבצע בדיקת נשיפה (לא הכי מהימנה ) או בדיקת דם (שמצביעה על נוגדנים אליו ולאו דווקא על הימצאותו בפועל )או על גסטרוסקופיה שאכן היא פולשנית . דרך נוספת היא למצוא אותו בבדיקת צואה אך לא עושים את זה בקופת חולים אלא במעבדות פרטיות .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
-
תשובת מומחה
המלצה
דר' ראול רודריגז 28/12/2010 | 15:34מרירות בפה מראה על בעיות בתפקוד מערכת העיכול או הכבד. כל זה דורש בירור מעמיק שנוכל לעשות במרפאתנו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- ברי ברי
- דיאטנות
רופאים בתחום
לילך לבוביץ'
רפואה משלימה
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול לאחר המלצת חברה עם כאבי חזקים בשכמות צוואר תפוס. לילך שאלה אותי שאלות עניניות לגבי סוג העבודה שלי. הטיפול שקיבלתי הכיל טיפול בעיסוי ואח"כ כוסות רוח. כבר בתום הטיפול חשתי הקלה. חזרתי לעוד מספר טיפולים לתחזוקה. ממליצה בחום תודה לך לילך"
Dipl. Ac. C.H. יאיר גרנצרז'
רפואה משלימה
5.0
( 10 חוות דעת )
"להבדיל מטיפולים דומים שקיבלתי בעבר ממטפלים בתחום, מסתבר שיאיר גרנצרז׳
מטפל איכותי, מיקצועי, בעל הבנה בתחום בו הוא מתעסק עם ערך מוסף שלא יסולא בפז מבחינת יחסי מטפל מטופל, גישה מכבד, עניינית ואדיבה, קרוי לכל שאלה ובעיה וכושר הקשבה ומציאת פתרונות יצירתיים ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול