פורום רפואה סינית ומערכת העיכול
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
דם בניגוב צואה חד פעמיאנונימי 05/10/2024 | 08:55שלום , בת 43 בריאה בדר"כ לפני כמה ימים לאחר שסיימתי לעשות צואה בסיום של הניגוב על נייר נקי הופיע פס של דם וככה עוד פעמיים אחר כך היה נקי למחרת ללא סימנים למעט נקודה אדומה בודדת ולמחרת צואה ללא עקבות יושבת לא מעט בין התחלת הפעולה עד שמסתיים לפעמים יתכן שגם הפעלתי לחץ בניגוב ודימם. נכנסתי לסרטים ודאגה !!!! ללא היסטוריה של בעיות סרטן במעי מטופלת באנטיביוטיקה בעקבות דלקת שתן חוזרת אכלתי שתי קופסאות רסק עגבניות יום לפני אבל האדום שנראה כמו גם הופיע כאמור על נייר נקי ולא עם הצואה אשמח לדעתך כמובן שאגש גם לרופאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אנמיה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 24/10/2024 | 20:14המשיכי בבירור הרפואי כדי לברר את הסיבה לאנמיה.לאחר בדיקת קולונוסקופיה מוזמנת לשאול ש שוב. בהצלחה.הוסף תגובה
-
דימום רקטאלי חד פעמי
אנונימי 24/10/2024 | 19:21תודה רבה ועוד דבר אחרון בשנים האחרונות אנמיה יציבה סביב 10.9 סיבה לדאגה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחורים- קולונוסקופיה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 16/10/2024 | 07:03סבירות גבוהה שמדובר בטחורים בלבד לפי מה שקבע הרופא.הוסף תגובה
-
דם חד פעמי ניגוב
אנונימי 16/10/2024 | 05:50תודה על תשובתך.. עוד שאלה בבקשה לאחר בדיקה אצל כירורג נמצא טחור פנימי קטן שאינו דורש טיפול הופנתי לקולונסקופיה בת 43 בריאה בדר"כ כאמור דם בניגוב חד פעמי ללא היסטוריה של סרטן במעי. מה הסיכוי שמסתכם באותו הטחור ? תור בעוד חודשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דם בניגוב
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/10/2024 | 09:32שלום, מהסוף.להתחלה- נכון יהיה לגשת לרופא לבירור כפי שכתבת. עם זאת, ישיבה מרובה, מאמץ ,ניגוב חזק מדי יכולים כולם לגרום לפציעה של פי הטבעת ולדימום בניגוב. שני הראשונים עלולים לגרום לטחורים ומכאן גם לדימום. כך שאין מה להיבהל אלא לתקן את הדפוס (לא לשבת יותר מדי, לתת לטבע לעשות את שלו בלי ללחוץ חזק ולנגב בעדינות ואם יש אפשרות אז שטיפה ) --לא הייתי ממליץ לאכול כל כך הרבה רסק עגבניות בלי קשר. יותר מדי חומציות שלא מטיבה עם דרכי השתן ועם מערכת העיכול. לייעוץ וטיפול משלים ממליץ לפנות למטפל ברפואה סינית באזור מגורייך. שנה טובה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנמיה
-
יציאות דביקותVladago 27/09/2024 | 18:44שלום רב, אני בת 42 ללא מחלות רקע או טיפול תרופתי קבוע. לאחרונה יש לי תופעה של ריבוי גזים, לפעמים אפילו מכאיבים, נפיחות בבטן, יציאות דביקות שכאילו לא יוצאות טוב ובצבע ירוק צהוב וגם שורפות קצת. אני משתמשת במדבקות אוורה למניעת הריון כחצי שנה, בדיקות דם מלפני שבועיים תקינות. אשמח לעזרת וכיוונך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יציאות דביקות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/09/2024 | 10:06הי, השינוי היחיד עליו את מספרת הוא מדבקות הורמונליות. אומר זאת בזהירות אבל במקרים מסויימים עלולות ולעשות שינוי ביציאות ויש לדווח לרופא כי יתכן שמדובר בתופעת לוואי . כתבת שהבדיקות תקינות. האם עשו פרופיל שומנים? תפקודי כבד? אם אין קשר ואין מדובר בתופעת לוואי, אפשר ורצוי לטפל ברפואה סינית ולבחון את הפן התזונתי אצלך ובמקביל לטפל בדיקור וצמחי מרפא כדי להביא לאיזון. מצאי מטפל מוסמך באזור מגוריך . אם רלוונטי, אני בכפר סבא וברמת השרון . 0528030123 אבי פלד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יציאות דביקות
-
עצירותgad 21/07/2024 | 17:06היי, 1. אני לוקח מספר תרופות אשר תופעת לוואי שלהן היא עצירות. האם ניתן לקחת נורמלקס (polyethylene glycol 3350) בטווח הארוך כל יום ללא חשש? 2. האם יש תרופות שהספיגה שלהן עלולה להיפגע כאשר לוקחים נורמלקס והאם צריך להרחיק בין נורמלקס ללקיחת תרופות? 3. המינון שמופיע על האריזה: 17 גרם , פעם אחת ביום. האם ניתן לקחת גם יותר? 20 גרם ? והאם ניתן לקחת גם פעמיים ביום (סך הכל 34-40 גרם ביום)? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עצירות - נורמלקס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 21/07/2024 | 17:45שלום, פורום זה עוסק ברפואה סינית ושאלתך נוגעת לתרופה ,לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא זה. באופן כללי, כל פעולה שנעשת באופן מלאכותי לאורך זמן, עלולה ליצור תלות או להחליש את המעי במקרה שלך ( ''מתרגל'' שעושים את העבודה במקומו) לכן הרעיון הוא להשתמש בתרופה זו לפרקי זמן קצרים, להשתדל להקפיד על תזונה נבונה,לשתות נוזלים ולשלב פעילות גופנית. כל אלה ועוד יכולים לחזק ולסייע לפעילות המעי. מאוד ממליץ לך למצוא מטפל מוסמך ברפואה סינית באזור מגוריך בעל גישה לטיפול במערכת העיכול . אפשר במקרים רבים להחזיר את תפקוד המעי לתקין. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עצירות - נורמלקס
-
רגישות ולעתים כאב בצד שמאל בטן עליונהשולי 06/06/2024 | 07:32מזה יותר מחודש חשה רגישות עד לעתים כאב בבטן עליונה צד שמאל, בבדיקות דם, אולטרה סאונד שנעשו עד כה לא נמצא משהו המסביר זאת. עליי לציין כי מזה מס' חודשים אני בתקופת מתח הן בעקבות המצב במדינה והן בעקבות מעבר דירה. (החשד של הרופא שזהו אזור התריסריון )בראייה של הרפואה הסינית מהו ההסבר לכאב כזה באזור??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות וכאב בבטן עליונה משמאל
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/06/2024 | 08:48שלום שולי, בת כמה את? בריאה בדר"כ? מתי מופיע הכאב? כל היום? לפני/ אחרי אוכל? האם יש תסמינים נוספים?(בחילות/חומציות/צרבת...) יש עוד המון שאלות שצריך לשאול כדי להבין מה זה אומר מבחינה סינית, אך תחילה כדאי לקבל אבחנה מערבית אצל רופא גסטרו. האם שללו חיידק -הליקובקטר? אם בכל זאת אתייחס לכך בצורה הוליסטית, מתח ודאגות אכן יכולים להשפיע ( על כל אזור בגוף) . מעברים / שינויים בחיים קשורים המון פעמים למערכת העיכול הקרויה "אדמה" עם כל מה שהיא מסמלת ( בית,יציבות וכו') בכל זאת, קשה לאבחן דרך האינטרנט ועם מיעוט פרטים...כדאי להגיע למטפל/ת מוסמך ברפואה סינית באזור מגורייך במקביל לבירור הרפואי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות וכאב בבטן עליונה משמאל
-
צואה חומציתשרין 04/04/2020 | 17:17צור6ה חומצית רכה מדי ושורפת. משתפר עם פרוביוטיקה אך לא לגמרי. התחיל לפני עשא שנים לאחר נטילת תרופה לקנדידה. בא והולך לסירוגין. היציאות האלו משאירות צריבה עד כוויה אם לא שוטפים מיד במים וסבון. איך משפרים את זה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
צואה חומצית ושורפת בפי הטבעת
רגישה לחלב 27/05/2024 | 16:20אצלי זה קורה אם אכלתי משהו שמכיל חלב. למחרת פי הטבעת בוער. סיוט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת צריבה לאחר יציאה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/04/2020 | 08:44שלום, הסיבות מגוונות וחשוב לבצע אבחנה מדויקת לגבי אופי ומרקם היציאות . לרוב נמצא קשר לתזונה ולאורח החיים . מציע לפנות לייעוץ וטיפול ברפואה סינית . בהצלחה.הוסף תגובה
-
צואה חומצית ושורפת בפי הטבעת
-
תחושה של משהו תקוע בגרוןגילי 27/11/2012 | 19:51שלום רב הנני בן 39 . מזה כעשרה חודשים שקיימת אצלי תחושה של משהו תקוע בגרון, תחושת מחנק כמו שלוחצים לי על הגרון. הבדיקות שעברתי הינם; בדיקת בליעה בריום, אולטרסאונד גרון, MRI גרון עם יוד, בדיקת אנדוסקופיה תחת הרדמה כללית, 8 בדיקות פנדסקופיות במהלך התקופה על ידי מומחה אאג. כל הבדיקות יצאו תקינות, ואז פניתי לאבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי שלא העלה דבר חריג הדורש טיפול תרופתי. הנני נואש ומתוסכל מהתחושה הנוראה בגרון שלי. הרבה פעמים פשוט לא נוח לי לדבר, מאחר ובזמן דיבור אני מרגיש כאילו מישהו לוחץ לי על הגרון. זה כל כך נורא שאני מעדיף לא לדבר. האם יתכן מצב שבו לא ניתן לאבחן את הבעיה? היתכן שהרופאים פספסו משהו? לא מסתדר לי כשאומרים לי שזה הכל בראש שלי כל עוד אני מרגיש כך. אני מתגורר באנגליה וכל הבדיקות בוצעו באופן פרטי. אודה לכם עם תכלו לעזור לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בקשר להרגשה שמשהו תקוע בגרון
אפרת 20/04/2024 | 02:13עבר זמן מאז ששאלת, אבל בכל זאת אכתוב. האם בדקת את בלוטת התריס? כשהיא מוגדלת היא עלולה לגרום לסימפטומים שאתה מתאר.הוסף תגובה
-
מעניין אותי מאוד לשאול אם זה עבר לך ומה עזר לך
סיון 10/07/2022 | 21:59מעניין אותי מאוד לשאול אם זה עבר לך ומה עזר לךהוסף תגובה
-
גוש בגרון
יוסי 28/11/2012 | 11:12בוקר טוב ותודה על התגובה המהירה. אפנה בהחלט לטיפול, ומאחר והנני מתגורר באנגליה ואגיע לביקור בישראל באביב אשמח לקבוע טור אצלכם לסדרת טיפולים. תודה רבה יוסיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גוש בגרון
דר' ראול רודריגז 27/11/2012 | 23:36שלום גילי,לאחר שלא מצאו משהו פיזי,הייתי הולך למקום הרגשי .ברפואה סינית מכנים את התחושה הזו Plum pit -תחושה של גלעין שיזף וזה מרמז על תקיעות אנרגטית שעולה המון פעמים מתסכול...מציע לך למצוא מטפל/ת ברפואה סינית -דיקור וצמחי מרפא באזור מגוריך ולהתחיל טיפול ..ניתן להגיע לתוצאות טובות במהרה . בהצלחה . אגב אם אתה בארץ תוכל לפנות למרפאתנו לאבי פלד שעובד איתי .יש לו ניסיון בנושא .הוסף תגובה
-
בקשר להרגשה שמשהו תקוע בגרון
-
ורטיקולוזיס או ורטיקוליטיסבלינדה 03/04/2012 | 17:34מה זה בדיוק מחלה כזו? האם היא ניתנת לריפוי ע"י תרופות או רק בניתוח? האם יכול להווצר גוש במעים או מחוצה להם ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
סעיףים
איריס 26/03/2024 | 13:27צור קשרהוסף תגובה
-
סעיפים ורטיקולוזיס
מיטי 29/01/2017 | 08:49השאלה שלי כתובה בחלק העליון של הדף היתה לי טעות בדואר האלקטרוני.הדואר שלי נרשם עתה.הוסף תגובה
-
סעיפים
מיטי 29/01/2017 | 08:42שלום ובוקר טוב . אני סובלת כבר מספר שנים מכאבי מטן תחתונה .עשיתי קולונסקופיה לפני ש נה כמו כן c.t ונגלו סעיפים רבים אך לא מודלקים הכאביםמלווים בגזים ולחץ רב.רופא המשפחה קבע צריך להתרגל למצב.זה מאד קשה.אולי אתם בזכות הידע הרב להציע לי במה להעזר. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיברטיקולוזיס ("מחלת סעיפים")
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 04/04/2012 | 11:38שלום,מפאת קוצר היריעה לא אוכל להרחיב. יש המון מידע על כך באינטרנט.תעשי חיפוש בגוגל... באופן כללי נוצרים מעין "כיסים" בולטים באזורים חלשים לאורך צינור המעי וכאשר הם מזדהמים נוצרת אותה דלקת ומכאן שמה. תלוי בחומרת הדלקת ימליץ הרופא המטפל על טיפול תרופתי או ניתוחי . במידה ולא הומלץ ניתוח ,אפשר בהחלט לטפל בדלקת ולמנוע הישנותה בעזרת צמחי מרפא ותזונה טבעית . אשמח לנסות לעזור .הוסף תגובה
-
סעיףים
-
גסטרופרזיסשי 13/07/2023 | 18:58אני סובלת מגסטרופרזיס חמור, מצב בו הקיבה לא מתכווצת כראוי ולכן לא מעבירה את המזון למעי, האם יש טיפול מתאים למצב זה ברפואה הסינית? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
גסטרופרזיס
מירית 23/02/2024 | 04:00הי שי גם אני סובלת מאוד מוזמן לכתוב לי Miritok1978@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטרופרזיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/07/2023 | 20:02הרפואה הסינית יכולה לתמוך בטיפול מערבי כזה או אחר. חשוב מאוד למצוא מטפל/ת מוסמכים לפי הקריטריונים הבאים: בוגר 4 שנות לימוד ממוסד לימודים מוכר על ידי איגוד הרפואה הסינית 2. בעל ניסיון בטיפול במחלות דרכי העיכול .3 . חובת שילוב של דיקור, צמחי מרפא, ותזונה סינית. בהצלחה ורפואה שלמה .הוסף תגובה
-
גסטרופרזיס
-
רעשים מהחזהדנה 11/11/2015 | 23:45שלום, בדרך כלל אחרי האוכל נהיה לי מן רעש מוזר מהחזה והגרון. כמו קרקור ורעשי עיכול או גרעפסים שכאילו עולים מהחזה..ככה הרעש וההרגשה חוזרת כל כמה דקות.. כשהבטן שלי ריקה למשל בבוקר אין לי את הרעשים האלה.. הם נוצרים בדרך כלל מהצהריים ובלילה.. אני מרגישה כאילו תקוע לי משהו שמשתחרר כל פעם שיש לי את הרעש הזה. זה גורם לי לאי נוחות רבה כאשר אני עם אנשים, ממש שומעים את זה, זה רעש נורא חזק. אשמח לעזרתכם.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חפשי R-CPD בגוגל
עמי 08/04/2023 | 23:41יש לזה טיפול. חפשי בגוגל. הרבה רופאים לא מכירים את זה כי זה משהו חדש יחסיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעש מוזר?
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 12/11/2015 | 10:20שלום דנה,הקולות שאת מתארת יכולים להתאים לגזים/בליעת אוויר/ריפלוקס(החזר וושטי) .השתדלי לאכול לאט יותר בתנוחת ישיבה ,לשתות נוזלים במרחק של כחצי שעה מהאוכל ,כמו כן,רצוי לבדוק מה תזונתך כוללת .לעיתים שינוי תזונתי יכול לעזור גם הוא .אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
חפשי R-CPD בגוגל
-
תרופת סרקור עם אורגנויוסי גולן 07/02/2023 | 15:47האם ניתן לקחת שמן אורגנו בבליעה , מדולל בשמן זית, באם משתמש קבוע בתרופה בשם סרקור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שמן אורגנו
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/02/2023 | 16:23שלום יוסי, לא ידוע לי על התוויות נגד לשילוב שמן אורגנו עם תרופות באופן כללי. מאידך, כל מקרה לגופו ובלי אבחנה מסודרת,איני ממליץ על נטילת תוספי תזונה כאלה או אחרים. אם החלטת לקחת בכל זאת, הרחק מהתקופה לפחות שעתיים. בריאות טובה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמן אורגנו
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- מדד מסת גוף (BMI)
- הזנת יתר
רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
אלון איזנברג
נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול