פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 39
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
אכילה בצל יבש חי בכמות גדולהיהודה 31/12/2012 | 18:51שלום רב. בני בן 13 מרבה לאכול בצל חי. הוא אוכל ארוחת בוקר לחם עם בצל חי גדול. לדבריו הוא מאוד אוהב בצל ! לאחרונה החל לסבול משילשולים, האם יש קשר ? אציין , שבד"כ הוא אוכל לחם שיפון ללא שמרים או לחם מקמח מלא, כמו"כ ממש מתנזר ממתקים או שתיה מתוקה. תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בצל
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/01/2013 | 13:35שלום יהודה,כל מזון שאוכלים אותו בהפרזה עלול ליצור תופעות לא רצויות. באופן כללי בצל הוא בריא .יש האומרים שעדיף מבושל ואחרים בצורתו הטבעית. שלשולים עלולים לקרות לכל אדם מדי פעם ולכן קשה "להאשים" את הבצל. יחד עם זאת אני חושב שהבדיקה הטובה ביותר היא להימנע מבצל בשלב זה על מנת לבדוק אם הוא הגורם לשלשול. במידה ומדובר בשלשול שאינו פוסק יש לפנות לברור רפואי .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצל
-
פעילות מעייםולדימיר 31/12/2012 | 17:16לאחרונה אני מרגיש פעילות יתר של המעיים שלי. התזונה לא השתנתה ולא אכלתי משהו חריג. הצואה שיוצאת לי היא גם בריח חריף יותר. סליחה על התיאור הלא נעים הזה. מה זה יכול להיות? אילו בדיקות כדאי לעשות? איך אפשר למנוע את זה? כל סיוע מכם יבורך. ולדימירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעיולת מעיים
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 31/12/2012 | 18:26שלום ולדימיר , הבעיה מוכרת ומטופלת היטב בעזרת הרפואה הסינית. חשוב תחילה להבין בן כמה אתה והאם אתה בריא בדר"כ .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעיולת מעיים
-
יציאות תכופותמאי 31/12/2012 | 11:03שלום, אני סובלת כל החיים מיציאות מרובות מאוד במהלך היום. זה מאוד פוגע בתפקוד וגורם לי מצוקה. האם יש טיפול שיכול לסייע ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יציאות תכופות
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 31/12/2012 | 18:22שלום,כן בהחלט ! טיפול ע"י צמחי מרפא,דיקור והמלצות תזונתיות יתנו מענה יעיל לבעייתך . אשמח לעזור :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יציאות תכופות
-
חנק תוך כדי אוכליפעת 27/12/2012 | 10:54שלום, אם חייבים לבצע את הבדיקה הגסטרולוגית עקב חנק בשעת ארוחה, האם ניתן לבצע את הבדיקה של הגלולה המצלמת של חברת גיוון אימג'ינג במקום בדיקה גסטרולוגית שהיא לא נעימה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גלולה מצלמת
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 27/12/2012 | 11:29שלום יפעת ,יש מספר קריטריונים לשימוש בגלולה המצלמת כגון דימום ממקור לא ידוע ,חשד לסרטן ושט ועוד ....אגב מדובר בגלולה מעט שונה מזו המצלמת את המעי הדק . בכל מקרה עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל בעניין זה .אם בסופו של דבר מדובר ברפלוקס אנו ממליצים לאמץ את הרפואה הטבעית.תזונה מניעתית וצמחי מרפא עשויים לטפל היטב בעניין . בהצלחה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גלולה מצלמת
-
תחושה של משהו תקוע בדרוןסיגלית 23/12/2012 | 17:02בת 63, בריאה. יש לי תחושה של משהו תקוע בגרון מזה זמן רב בעיקר בשכיבה, מאחר והדבר מלחיץ אותי זה מלווה גם בדפיקות לב מהירות ולפעמים גם בקשיי נשימה. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת אקו לב שיצאה תקינה, ומאחר וסיפרתי לה שאני טיפוס מאוד דאכני היא החליטה שמדובר בסימפטום על רקע חרדתי ונתנה לי כדורים להרגעה לפני השינה. אני רוצה לציין שאני עושה המון ספורט ואין כל בעיות נשימה ואין לי את התחושות שציינתי לעיל, הדבר מתבטא רק בשכיבה או לפעמים בישיבה על כורסא. האם תופעה מוכרת או שעלי להמשיך בברור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושת "גוש בגרון"
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/12/2012 | 18:01שלום סיגלית,התופעה בהחלט מוכרת ומטופלת היטב ברפואה הסינית בעזרת דיקור וצמחי מרפא . אני מסכים עם הרופאה שלך שמדובר בגורם רגשי. אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת "גוש בגרון"
-
בדיקות דם של אנזים הכבדמינה 17/12/2012 | 16:43שלום רב, אני בת 40 עשיתי בדיקות דם אתמול והתגלה כי אנזים הכבד ast-44 ואנזים הכבד ALT 88 ,סוכר- גלוגוז 111.1 . שאר הבדיקות דם תקינות לחלוטין. מה זה יכול להיות ? ( בשנה האחרונה עליתי במשקל כ- 5 ק"ג. האם זאת הסיבה ? )הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/12/2012 | 12:38הי,ראשית איני ד"ר אלא מטפל ברפואה סינית. ציינת שעלית במשקל וכמו כן רמת הסוכר גבוהה במקצת. אמנם חסרים פרטים נוספים כגון תמונת בדיקות הדם הכללית אבל מניסיוני הקליני אני רואה לא מעט מקרים כמו שהבאת ולכן המלצתי הקודמת עדיין בתוקף. כאבי הבטן הם כנראה תוצר של חרדה כמו שאמרת אך אני לא חושב שיש מקום לחרדה כאן. ניתן בהחלט לטפל בבעיה בצורה יעילה על פי ההמלצות הקודמות. כמובן שתוכלי לקבל חו"ד נוספת מרופא המשפחה. :)הוסף תגובה
-
אנזימי כבד- המשך
מינה 18/12/2012 | 11:23דר' פלד רוב תודות לך על תשובתך. האם זה יכול להיות עקב לקיחת גלולות יסמין ?האם כדאי להפסיק לקחת אותן? מאז שגיליתי כי האנזימים גבוהים במקצת- כל הבטן התחילה לכאוב לי. האם יש מקום לדאגה ? אני די חרדתית..... ומפתחת כל מיני מחשבות טורדניות. אשמח לעזרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אנזימי כבד
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/12/2012 | 11:12שלום מינה,ככל הנראה מדובר בכבד שומני ובהחלט יכול להתאים לעלייה במשקל .מכאן שמשטר תזונתי ופעילות גופנית הכרחיים לאיזון תפקודי הכבד. אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
צואה צפהלחוצה 16/12/2012 | 17:35שלום רב, כבר חצי שנה הצואה שלי צפה, שללתי צליאק, עברתי אולטרסאונד בטן והכול היה תקין, עברתי סיטי ושם גילו שיש לי sma syndrom אבל הפרופ' שמטפל בי אומר שאין קשר בין התסמונת לצואה הצפה...בנוסף עברתי גסטרוסקופיה והכול היה תקין...בקולונוסקופיה לא הצליחו להגיע עד הסוף...יום ראשון עושה שוב. האם יש לכם איזשהי עצה או רעיון מדוע זה יכול להיות? אני פשוט כבר חא מבינה... בדקו לי אנזיצי עיכול והיה תקין ולמרות זאת הוא נתן לי אנזימי עיכול קריאון 25000, ועדיין הצואה צפה.....אני ממש מיואשת ואשמח לעזרה. תודה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/12/2012 | 11:09הי,לא חושב שלחץ יועיל לך ואני מניח שזה מה שהיית מייעצת למטופלייך ובייחוד לאחר שגסטרו יצא תקין. יש לערוך את הבדיקות שציינתי לרבות בדיקות דם ,ברזל ו"מחסני הברזל".תזונתית יש להרבות בסיבים ואני מניח שאת זה את עושה . בהצלחה .:)הוסף תגובה
-
המשך מלחוצה..
לחוצה 17/12/2012 | 16:41היי, לא ציינתי שאני בת 27. אני נטורופתית וברור לי שזה יכול להעיד על שומןש אינו נספג אך אני לא מבינה מה שורש הבעיה..בנוסף על איזה חוסר בויטמינים או מינרלים זה יכול להעיד? התזונה שלי כל כך טובה שאני פשוט מיואשת.... אשמח להמשך תגובה...הוסף תגובה
-
המשך מלחוצה..
לחוצה 17/12/2012 | 16:38היי, לא ציינתי שאני בת 27. אני נטורופתית וברור לי שזה יכול להעיד על שומןש אינו נספג אך אני לא מבינה מה שורש הבעיה..בנוסף על איזה חוסר בויטמינים או מינרלים זה יכול להעיד? התזונה שלי כל כך טובה שאני פשוט מיואשת.... אשמח להמשך תגובה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צואה צפה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/12/2012 | 11:57שלום,צואה צפה יכולה להעיד על חוסר במינרלים וויטמינים או על המצאות שומן שלא אמור להיות שם. כמו כן ,נטילת תרופות עלולה להשפיע גם על מרקם הצואה. תוכלי לבקש בדיקת צואה על מנת להבין את הרכבה. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבים מעל מותן שמאל לאחר ארוחה כבדה או שתייה מרובהאירית 10/12/2012 | 13:10שלום, אני בת 54 , בריאה בדר"כ (למעט לחץ דם מעט גבוה המאוזן ע"י תרופה ) . לאחר ארוחה כבדה או שתייה מרובה , מופיע כאב חד מעל מותן שמאל, שחולף לאחר כחצי שעה . סובלת המון שנים מעצירויות (מטפלת בבעיה באמצעים טיבעיים). U/S בטן יצא תקין. מה יכולה להיות הבעיה, והאם \ איך להמשיך את הבירור ? תודה רבה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
באב לאחר ארוחה כבדה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 10/12/2012 | 13:55שלום אירית,לאחר שהבדיקות תקינות,אסכם בכך שהתשובה בגוף השאלה. הפיתרון המהיר הוא לא לאכול ארוחות כבדות ! יש לאכול ארוחות קטנות,על פני היום וכמובן להקפיד לאכול לאט ולא לפני שינה ... מעבר לכך את סובלת מעצירויות ואני לא רואה בכך שאת נוטלת תוספים טבעיים כפיתרון אלא כהרגעת הבעיה בלבד.אז למה לא לטפל בבעיה מן השורש? לרפואה הסינית מגוון אפשרויות טיפול יעילות גם במצבי עצירות כרונית.דגש עיקרי ניתן על הלכות תזונה .אשמח לעזור .:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
באב לאחר ארוחה כבדה
-
הליקובקטרשאלה 08/12/2012 | 06:55שלום. בעקבות תלונות שלי על כאבים באיזור החזה אחרי ארוחות, בזמן עייפות ובמאמץ, ביצעתי תבחין נשיפה לבדיקת הליקובקטר שיצא חיובי וטופלתי בקארין+מוקסיפן+אומפרדקס. לא הבחנתי בשום שיפור ולכן חזרתי אל הרופאה והתלוננתי שנית. לצערי הרב ביצעתי אקג, אקו והולטר ואובחנתי כחולת HOCM. המחלה מסבירה את הכאבים שמהם אני סובלת ב-3 השנים האחרונות. עם זאת, ההליקובקטר עדיין חיובי. שאלתי היא, האם יש מקום לטיפול המרובע (והאגרסיבי!) בחיידק? או שמא זה מיותר כיוון שככל הנראה הכאבים נובעים מהבעיה הקרדיאלית? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בהליקובקטר ו HOCM
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 09/12/2012 | 13:30שלום,לגבי נטילת תרופות יש להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בהליקובקטר ו HOCM
-
כאבים בצד שמאל של הבטןמירב 05/12/2012 | 13:41בת 28,סובלת מזה כשבועיים מצואה ירוקה רכה. אוכלת הרבה ירקות ירוקים,קטניות ודגנים אך לא מספיק ע"מ לצבוע את הצואה. בנוסף תחושה של כאבים עמומים בצד שמאל של הבטן.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צואה ירוקה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 06/12/2012 | 10:05שלום מירב,אם תסתכלי תשובה או שתיים מתחתייך כאן בפורום תראי את התייחסותי לגבי צואה ירוקה וכו' ..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צואה ירוקה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- פרוקטוז
- נוטרילון קומפורט
רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
סמדר טורס
רפואה סינית
5.0
( 9 חוות דעת )
"סמדר נהדרת! מקצועית, מלאת ידע, מסבירת פנים, נעימה ועדינה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול