פורום אולטרסאונד - הריון ולידה - עמוד 129
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
למה סופרים את ההריון לפי הווסת האחרונה
קשת 22/05/2012 | 14:38האם לא הגיוני יותר לבצע את ספירה על פי שבוע הביוץ ? הווסת האחרונה שלי היא ב 2/4 וזאות אומרת שעכשיו אני אמורה להיות בשבוע השביעי ואם אני הולכת על פי הביוץ פחות שבועים אני בשבוע החמישי כפי שקבע רופא הנשים אז מה תקין ? אשמח לחוות דעת מה שכן יש שני שקים אחד רקוהשני עם שק חלמון ללא ריקמת עובר על פי זמן(שבעה שבועות) זה נראה שהם הפסיקו להתפתח ועל פי חמישה שבועות ניתן להגדיר זאות עוד בסדר וסביר .....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תקינות ההריון
דר' רפאל בולדס 23/05/2012 | 12:47קשת שלום, חישוב גיל ההריון נקבע לפי היום הראשון של הוסת האחרון (מועד הביוץ לא תמיד ידוע ) בשבוע 7 יש לראות עובר עם דופק בבדיקה נרתיקית , לעתים כאשר הביוץ מאוחר אין התאמה בין גיל ההריון לבדיקת הUS לכן ניתן לעקוב אחר עקומת HCG בדם (עליה של כ70% ב48 ש). ולחזור על הבדיקה בעוד שבוע פני לרופא מטפל להמשך מעקב וברור בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
(לת)
גלית 21/05/2012 | 23:09שלום, תאריך מחזור 15/04/12 בתאריך 15/05/12 בטא 12 בתאריך 17/05/12 בטא 30 בתאריך 20/05/12 בטא 74 מה ההשלכות? האם יתכן הריון כימי או מחוץ לרחם? תודה רבה גליתפתח בחלון חדש -
שימור דם טבורי
DinDani 20/05/2012 | 09:05החלטנו לבצע שימור דם טבורי (פעם נוספת), נשמח לקבל פרטים בנושא. הכוונה היא אינה לדון ביתרונות/חסרונות/בעד/נגד של השימור/השהיית חיתוך וכו', וגם לא ביתרונות של כל אחת מהחברות, מכיוון שכל אחת מציגה יתרונות בלעדיים רק עבורה, החל מפטנטים יעודיים, דרך שקיות/מבחנות - מותר/אסור, פיצול - כן/לא, חדר סטרילי ושאר ירקות, כאשר כמובן כל חברה, ורק היא, עומדת בתקנים מחמירים הנהוגים באירופה, ארה"ב, ה FDA וכו'. בפעם הקודמת ביצענו את השימור בביוקורד/בנק החיים, הפעם אנו מעוניינים לבצע בחברה אחרת, משתי סיבות עיקריות: א. לפצל סיכונים כך שכל שימור יתבצע בחברה אחרת. ב. לא לבחור הפעם בחברה פרטית. להבנתינו קיימות שלוש אופציות: טבורית, תא לחיים וקריוסל, כאשר המחיר לשימור ל 20 שנים + ביטוח לכל המשפחה נע לאחר "הנחות" בין 7,000 ש"ח - 9,000 ש"ח. לפני שנבצע סבב שיחות ותחקירים, נשמח לדעת: 1. האם יש חברות רלוונטיות נוספות? 2. האם שלושת החברות הנ"ל אינן חברות פרטיות מהיבט השימור עצמו, כולן קשורות בחוזים עם אחד מבתי החולים? טבורית לדוגמא, זו אמנם חברה פרטית, אז היא רק הזרוע השיווקית של בית חולים תל השומר, שבו מתבצע השימור הפרטי, החוזה הוא מול טבורית, אך יש סעיף שבו בית החולים, שנמצא בבעלות ממשלתית לוקח על עצמו אחריות לשימור. תא לחיים להבנתי מבצע את השימור בהדסה, קריוסל באיכילוב ובאירופה, איננו יודעים מעבר לכך עדיין ומה משמעות הנושא. בשורה התחתונה, בניגוד לביוקורד שזו חברה פרטית המשמרת באופן עצמאי (בראשל"צ), האם כל שאר החברות זהות מבחינת הבעלות/אחריות לנושא? 3. המלצה היכן כדאי/לא כדאי, מדוע, והאם יש נושאים מסויימים שחשוב לשים אליהם לב. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שימור דם טבורי
דר' רפאל בולדס 20/05/2012 | 12:03נא להפנות שאלה זו לפורום הריון ולידה
-
-
תוצאות
DinDani 16/05/2012 | 09:21ביצענו דיקור מי שפיר בשבוע 17+4 וביצענו תבחין משולש בשבוע 19+0 (קרי, לאחר מי השפיר), תוצאות מי השפיר חזרו תקינות, להלן תוצאות התבחין המשולש שלהבנתי גם הם תקינות: AFP 1.39 MoM HCG 0.63 MoM uE3 0.51 MoM הסיכון לתסמונת דאון בשקלול גיל ותוצאות הבדיקות הינו: 1:2,900 הסיכון לטריזומיה 18 בשקלול גיל ותוצאות הבדיקות הינו: 1:2,000 1. השאלה החשובה, בעיקר תאורטית אבל המעניינת היא (ואפשר להתעלם מהשאלות הבאות): מכיוון שהתבחין המשולש בוצע לאחר מי השפיר, אשר עשויים להשפיע ולהטות את תוצאות התבחין, האם נכון להתייחס לתוצאות התבחין כלשונן, ולהתעלם מהעובדה שהן בוצעו לאחר מי השפיר (בטווח זמן מקסימלי)? או במילים אחרות, האם לא יתכן שהתוצאות הם False Positive, ובעצם לא תקינות? (גם בלי קשר לעובדה שמי השפיר חזרו תקינים, התבחין אמור תאורטית לנבא גם נושאים אחרים, כגון נושא השילייה וכו') 2. האם תוצאות התבחין המשולש אכן תקינות? 3. למרות שמי השפיר תקינים, סתם מתוך סקרנות, מדוע הסיכונים של 2,900 ו 2,000? האם כאשר תוצאות התבחין כולן בנורמה, הסיכון לא אמור להיות קרוב ל 9,999? 4. אנו מבצעים צ'יפ גנטי (ללא בשל אינדיקציה כלשהי) בבלינסון, הנושא סגור, אבל במידה ויש משהו חשוב/הצעה שכדאי שנדע, נשמח לשמוע.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תבחין משולש ומי שפיר
דר' רפאל בולדס 20/05/2012 | 08:40כאשר בדיקת מי שפיר תקינה אין משמעות לסיכון לתסמונת דאון או טריזומיה 18 בתבחין המשולש . בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
הערכת משקל ועורק טבורי
נטלי 16/05/2012 | 21:23שלום אני שבוע 36+5 אתמול ביצעתי הערכת משקל המדדים BPD 34.5 HEAD CIR 36.1 AB,CIR 35.2 FEMUR LENTH 36.4 יחס HC/AC 1.01 (מה זה אומר?) הערכת משקל -2737. זרימת דם בעורק הטבורי 2.67S/D מה זה אומר? מה זה הבדיקה הזאת? בשבוע 32+4 העובר שקל 1834 וכל המדדים היו די בהתאמה(הבטן קטנה בשבועיים,הראש בשבוע,והירך מתאים בול.)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הערכת משקל
דר' רפאל בולדס 20/05/2012 | 08:33נטלי שלום מדידת העובר איננה בדיקה מדויקת ולכן אנו משתמשים במונח של אחוזון או סטיית תקן (שהינו מדד לתיאור של הפיזור של ערכי המדידה מהממוצע לאותו גיל הריון ) המדידות שרשמת הינם מתחת ל-2 סטיות תקן (SD) או קטן מאחוזון 95 לגיל הריון ולכן התוצאות הן בגדר הנורמה. גם הערכת משקל באחוזון תקין לגיל הריון . פני לרופא מטפל להמשך מעקב בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
שק הריון ריק דחוףףף
לחוצה 19/05/2012 | 00:57עשיתי U.S בשבוע 6ו-2 ימים וראו שק הריון ריק מאז אני ממש בלחץ וחוששת שמתפתח לא תקין האם יש עוד סיכוי??? האם הגעתי מוקדם מידיי? לפי מה שהבנתי בשלב הזה אמורים כבר לראות אפילו דופק... לא יושנת בלילות אודה להתייחסות..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שק הריון ריק
דר' רפאל בולדס 20/05/2012 | 08:26בשבוע זה של ההריון שבוע ניתן לראות עובר ודופק עוברי, וזאת במידה וגיל ההריון מדויק. ניתן לעקוב אחר עקומת HCG בדם (עליה של כ70% ב48 ש). ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע. פני לרופא מטפל להמשך ברור. בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
גודל ההריון
יבגניה 14/05/2012 | 21:35שלום דר' בולדס, שאלתי היא,כאשר הגעתי לרופא הגניקולוג שלי לבדיקת דופק ראשונה היתברר כי לפי האולטרה- סאונד גודל העובר ,יותר גדול מזה שאמור להיות לפי תאריך וסת אחרון שלי שלי ב-4 ימים. רציתי לדעת ,מה זה אומר? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גודל הריון
דר' רפאל בולדס 20/05/2012 | 08:20יבגניה שלום. הבדיקה תקינה, גיל ההריון תואם את גיל הUS והינה בתחום סטית התקן של הבדיקה בהצלחה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
(לת)
רונן 14/05/2012 | 20:43שלום רב אנחנו בשבוע 34 נשלחנו לביצוע סקירה מכוונת של עצמות ארוכות בשל גילוי של עצם ירך קצרה (62 מ"מ בשבוע 34, מתאים לשבוע 32) בסקירה (שנערכה יום אחרי) התגלה כדלקמן: bpd - 8.82 hc - 31.26 ac - 30.61 fl - 6.42 tib - 5.63 hl - 5.42 ulna - 5.37 ofd - 11.06 הנבתי שעצם הירך לא כל כך קצרה (אחוזון 15%) אבל עצם הזרוע קצאה (אחוזון 5) הופננו ליעוץ גנטי, אבל גם הרופא שעשה את הסקירה וגם הרופא המטפל לא ממליצים בשום פנים על ביצוע בדיקת מי שפיר, רק על מעקב עוד שבועיים האם זה לא מאוחר יותר באם יחצו אחוזונים? מה ניתן לעשות במצב זה? מה בעצם המשמעות של הקיצורים האלה? האם מדובר באבחנה וודאית של פגם גנטי או בעליה בסבירות (כמו אגני כליות מורחבים וכו')? תודהפתח בחלון חדש -
שאלה
רונית 13/05/2012 | 01:39שלום, אני בת 58, הופניתי לבדיקת אולטרסאונד אגן קטן, בתוצאות הבדיקה כתוב: "שחלה ימנית: הודגמה בגודל 24X23X27 מ"מ עם ציסטות צלולות בגבולות סדירים עד 3 מ"מ. בשחלה מבנים היפר אקוגניים. הסתיידויות? שחלה שמאלית: הודגמה בגודל 23X13X16 מ"מ, עם ציסטות צלולות עם גבולות סדירים עד 6 מ"מ. בשחלה מבנים היפר אקוגניים עד 3 מ"מ. הסתיידויות? " 1. מה משמעות התוצאות? 2. מה זה אומר שנמצאו "ציסטות צלולת בגבולות סדירים עד 6 מ"מ"? 3. מה זה אומר שנמצאו "בשחלה מבנים היפר אקוגניים עד 3 מ"מ"? אודה לתשובותה, בברכה, רונית.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מבנים ציסטיים בשחלה
דר' רפאל בולדס 13/05/2012 | 10:25רונית שלום, המבנים הציסטיים כנראה הכוונה לזקיקים שחלתיים המעידים על פעילות שחלתית,המבנים ההיפראקוגניים לא ברורים . ממליץ על בדיקה חוזרת ע"י רופא US ופרופיל הורמונלי. אני ממליץ לפנות לרופא מטפל להמשך ברור ומעקב בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
ריבוי מי שפיר
פאתן 11/05/2012 | 10:16אני כעת בשבוע 27, בשבוע 24עשיתי סקירת מערכות מורחבת שהראתה על ריבוי מי שמפיר AFI30, כל הבידקות האחרות היו תקינות, עשיתי שקיפול עורפית, תבחין מרובע וסקירה מוקדמת שהכל היה תקין, עשיתי העמסת סוכר 100, והיה תקין .האם זה עשוי לפחת עם הזמן ואם כן זה סימן טוב, ואם לא מה על מה זה מעיד???? עשיתי תור לסקירה מכוונת ולאקו לב עוברי, האם אני בכיוון נכון????פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריבוי מי שפיר
דר' רפאל בולדס 13/05/2012 | 10:15פאתן שלום, 60%-70% מהמקרים של ריבוי מי שפיר קל הינם מסיבה לא ידועה (ריבוי מי שפיר מוגדר ככמות מעל אחוזון 95) ואינם בד"כ כרוכים בהפרעה למהלך ההריון אבל העודף יכול להביא ללידה מוקדמת ולמצג עכוז או רוחבי. יש לבדוק מספר דברים כגון: שלילת סוכרת הריונית ,סקירת מערכות מכוונת לריבוי מי שפיר עם דגש על כמות המים, מדדי צמיחה ותנועתיות העובר, לב –אקו לב עובר, מערכת העיכול ותנועות בליעה ועוד, יעוץ גנטי למחלות גנטיות ולשקול ברור כרומוזומלי של העובר , מחלות זיהומיות ועוד אני ממליץ לפנות לרופא מטפל להמשך ברור ומעקב בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים