פורום אולטרסאונד - הריון ולידה - עמוד 131
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הערכת משקל בשבוע 40+1
Shirel 29/04/2012 | 23:10היי, אני בשבוע 40+2 היום! היום עשיתי הערכת משקל לעובר ואני נורא מודאגת בקשר לגודל שלו אני חייבת עזרה! קוטר דו קודקודי 96 ממ מתאים ל39+6 שבו׳ היקף ראש 344 ממ מתאים ל 39 שבו׳ היקף בטן 362 ממ מתאים ל 40+3 שבו׳ אורך עצם הירך 73 ממ מתאים ל 36+6 שבו׳ לפי הערכת משקל העובר שוקל 3,749 קילו! אני רזה מאוד וצרה באגן האים זה אמור להדאיג אותי שאולי אצטרך לעבור ניתוח קייסרי או שיכול להיות טעות בבדיקה והכל תקין ללידה רגילה???? האם הנתונים הנ״ל הגיוניים??? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הערכת משקל
דר' רפאל בולדס 03/05/2012 | 11:54שיראל שלום מדידת העובר איננה בדיקה מדויקת ולכן אנו משתמשים במונח של אחוזון או סטיית תקן (שהינו מדד לתיאור של הפיזור של ערכי המדידה מהממוצע לאותו גיל הריון ) המדידות שרשמת הינם מתחת ל-2 סטיות תקן (SD) או קטן מאחוזון 95 לגיל הריון ולכן התוצאות הן בגדר הנורמה. גם הערכת משקל באחוזון תקין לגיל הריון ההחלטה על דרך הלידה תיקבע לפי מהלך הלידה וקצב ירידת הראש בברכה ובהצלחה ד"ר בולדס
-
-
שבוע 6+2
שני אוחיון 29/04/2012 | 13:40שלום ד"ר בולדס ווסת אחרונה 2/3/12, ביום חמישי דיממתי ברמה בנונית, במיון נשים בוצעה בדיקת US, נצפה שק הריון בתוך הרחם עם קוטב עוברי תואם לשבוע 6+2 ללא דופק. הוסבר לי כי הדימום היתכן בשל קיום יחסי מין יום קודם לכן והופנתי לביצוע US חוזר בעוד שבוע. האם בשבוע כזה צריך לראות דופק? ומה זה אומר קוטב עוברי? תודה מכל הלב.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שבוע 6+2
דר' רפאל בולדס 03/05/2012 | 11:43שני שלום בדר"כ בשבוע זה אנו רואים דופק עוברי בבדיקת אולטרה סאונד נרתיקי,קוטב עוברי מתייחס לעובר המצוי בתוך שק ההריון שאורכו משקף את גיל ההריון . ממולץ לחזור על הבדיקה כעבור מספר ימים לקיום דופק עוברי בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
תבחין משולש לאחר מי שפיר
DinDani 29/04/2012 | 08:45ביצענו דיקור מי שפיר בשבוע 17+4, ולפני כן לא ביצענו תבחין משולש, הבנו שדיקור מי השפיר עשוי לשבש את תוצאות התבחין המשולש, במיוחד כשהוא קרוב לדיקור, ולפיכך כדאי לבצע את התבחין המשולש רחוק ככל האפשר מהדיקור, מכיוון/למרות שאין מידע בנוגע לזמן הנדרש לנורמליזציה של התוצאות לאחר הדיקור, אך מצד שני המידע הנוסף בבדיקת חלבון עוברי בדם היא של רמת אסטריול, שכנראה לא מושפעת מהדיקור. 1. האם הבנו נכון, וכעת מומלץ לבצע את התבחין המשולש בשבוע 20? (במידה וכן, האם מקסימום עד שבוע 20+0 או מקסימום עד שבוע 20+6?) 2. האם אין צורך להוסיף אינהבין A (לרבע את התבחין), מכיוון שהתוספת מתייחסת רק לתיסמונת דאון, שבכל מקרה כבר נבדקת במי השפיר, או בשל סיבה אחרת? 3. האם ממליצים לבצע את בדיקת התבחין המשולש בשבוע 17, רק ע"מ להשאיר מספיק זמן למי שפיר, או בשל סיבה אחרת? 4. כיצד יש להתייחס לתוצאות התבחין המשולש לאור העובדה שבוצעה לאחר הדיקור? אם נגדיר תוצאה "תקינה" כתוצאה שסטטיסטית היא בתוך הנורמה, האם תוצאה תקינה עלולה להתפרש כתקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן שהיא לא תקינה? האם תוצאה לא תקינה עלולה להתפרש כלא תקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן והיא תקינה? (False Positive / False Negative?) תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תבחין משולש
דר' רפאל בולדס 03/05/2012 | 11:35יש להפנות שאלה זו לפורום הריון הדן בנושאי תבחין משולש
-
-
(לת)
מימי 01/05/2012 | 14:26ד"ר, שלום. בת 32 הריון שלישי. שבוע 34. בסקירה המורחבת נאמר לנו כי הכל תקין פרט לכך שהאבי העורקים נראה נוטה בצורה מעוגלת ולא ישירה. בטופס שצורף הרופאה אמרה שמדובר בחשד לתסביב של אבי העורקים. הופננו לאקו לב עוברי בעוד חודש. למה הכוונה? מה התוצאות של זה בפועל? ואם אכן יש תסביב מה זה אומר? תודה רבה!פתח בחלון חדש -
ראש עובר גדול :(
מודאגת 25/04/2012 | 13:17ביצעתי הערכת משקל בשבוע 34.2 BPD 8.82 cm מתאים לשבוע 35.5 HC 32.23 cm מתאים לשבוע 36.3 OFD 11.37 cm מתאים לשבוע - AC 30.72 cm מתאים לשבוע 34.5 FL 6.73 cm מתאים לשבוע 34.4 האם צריך להמשיך בבירור, האם יש צורך לעשות סקירה מכוונת למוח. רציתי רק לציין שעד עכשיו מדדי הראש תמיד יהיו תואמים לשבוע ההריון, ואין אצלינו במשפחה (גם מורחבת) אף אחד עם ראש גדול. בנוסף יש אצלי חשד לסוכרת הריון, ואני מקפידה בעצמי לאזן בעזרת דיאטה. האם ראש עובר גדול יכול להיות קשור? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ראש גדול לעובר
דר' רפאל בולדס 29/04/2012 | 08:41מדידת העובר איננה בדיקה מדויקת ולכן אנו משתמשים במונח של אחוזון או סטיית תקן (שהינו מדד לתיאור של הפיזור של ערכי המדידה מהממוצע לאותו גיל הריון ) המדידות שרשמת להיקף הראש בגבול-2 סטיות תקן (SD) שאר המדידות בגדר הנורמה, ממולץ לחזור על הבדיקה ובמידה ואכן היקף הראש גדול מ2 סטיות תקן לבצע ברור של היקף ראש גדול. פני לרופא מטפל להמשך ברור והערכה בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
תוצאות בדיקת אגן הקטן
מיכל 24/04/2012 | 12:29שלום, לפני 6 שנים גילו אצלי שחלות פוליציסטות (הייתי בת 23 אז). יש לציין כי המחזור שלי סדיר (כל 26-28 יום) ולא היו לי סימני הבעיה- כגון שיעור יתר. לא היה הריון אף פעם. היום, עשיתי שוב את הבדיקה (אני ביום ה- 20 למחזור) הממצאים היו- נתוני רחם: מידות 64X43X61, עובי אנדומטריום 8.0 מ"ר נתוני שחלה ימנית: מידות 20X46 מ"מ. הערות- בתוכה שני ממצאים צסטים לא צלולים עם גבולות לא סדירים. הראשון 17X20 מ"מ והשני 18X22 מ"מ, כנראה גופיף צהוב. נתוני שחלה שמאלית: מידות 14X26 מ"מ, מרקם השחלה תקין, הערות- נצפו זקיקים קטנים. האם הכוונה שהשחלות כבר לא פוליציסטיות? אשמח להבין למה הכוונה לגבי הממצאים הציסטים בשחלה הימנית. תודה רבה מראש ורק טוב! מיכלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות בדיקה לשחלות פוליציסטיות
דר' רפאל בולדס 25/04/2012 | 09:13מיכל שלום, תוצאת הבדיקה הינה תקינה , הממצאים מצביעים על קיום ביוץ בשחלה השמאלית . ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
כיליה מורחבת
אבא מודאג 24/04/2012 | 20:46במהלך סקירה שניה אמר הרופא כי העוברית שבדרך גדולה בשבוע מהתאריך לפי מחזור אחרון (אחוזון 93) וכי כיליה אחת מורחבת (6.2 מ"מ). מה זה אומר והאם יש סיבה לדאגה שלי? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כליה מורחבת
דר' רפאל בולדס 25/04/2012 | 09:07תשובה לשאלתך תוכל לקרא באתרי בנושא הרחבת אגני כליה www.usmedic.co.il בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
המטומה\הפרדות
א 23/04/2012 | 13:57אושפזתי בשבוע 12 בעכבות דימום מאסיבי,בבדיקת אולטראסאונד נצפה עובר עם דופק ותנועות, לאורך הדופן הקדמית נראה ממצא היפואקוגני בעובי 10 מ"מ היכול להתאים להפרדות.הדימום פסק והתחלף להפרשות חומות,שוחררתי למנוחה בבית. שבוע לאחר מכן ביצעתי שוב אולטראסאונד: עובר עם דופק ותנועות,הודגמו 2 אזורים היפואקוגנים מעל השק בגודל 11*39 ובתחתית השק 10*41. אתמול (שבוע 13+4) לאחר שהחלו להופיע שוב הפרשות חומות (בכמות מעט פחותה מווסת)עשיתי שוב אולטראסאונד: הודגמו דופק תנועות גוף וגפיים מיקום השלייה אחורית, מסביב לשק ההריון הודגם אזור היפואקוגני בגודל 25*52 מ"מ היכול להתאים להמטומה. חשוב לציין כי מהרגע ששוחררתי מבית החולים אני במנוחה מוחלטת מלבד מקלחת ושרותים. רציתי לדעת מה הסיבה שההמטומה גדלה? האם יש איזה שהוא טיפול שיכול "לתקן" את המצב? האם אני נוהגת נכון שאני במנוחה מוחלטת או שאין לכך שום קשר למה שיקרה עם ההריון בהמשך תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היפרדות שליה ,המטומה
דר' רפאל בולדס 25/04/2012 | 09:01במצבים של היפרדות שליה ודימומים יש הנוהגים לטפל : מנוחה ,תרופות פרוגסטטיביות,ברור להפרעות קרישה מסוג טרומבופייליה ומעקב צמוד . פני לרופא מטפל להמשך ברור ומעקב בהצלחה בהמשך ההריון ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
שאלה בנוגע למחיצה ברחם
אתי 22/04/2012 | 17:13שלום, בת 36, שבוע 18+5. הריון רביעי (2 ילדים, היריון שלישי הפלה טבעית בשבוע 6). בסקירה המוקדמת נצפתה מחיצה ברחם. הרופא שסקר ממש לא התרגש מהממצא (לא ציין בדוח הסופי) ואמר שזה ממצא שנספג עם התקדמות ההיריון. יש לציין שבהריונות קודמים לא צויין בפניי ממצא כזה. דווקא רופא המעקב שלי קצת נלחץ מהממצא כי לטענתו זה עלול לגרום לסיבוכים בגפיים. אשמח לשמוע יותר על משמעות הממצא. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחיצה ברחם
דר' רפאל בולדס 23/04/2012 | 12:03אתי שלום משאלתך לא ברור האם מדובר במחיצה תוך רחמית שהינה הפרעה במבנה הרחם שיכולה לגרום לעתים לבעיות כמו: ללידה מוקדמת , מצג עכוז האטה בגדילה והפרעות אחרות או מדובר בסירכה תוך רחמית (amniotic band) היכולה לגרום להפרעות שונות בעובר כולל פגיעה בגפיים ודורשת מעקב צמוד ,סקירה מורחבת מכוונת ,יעוץ גנטי פני לרופא מטפל להמשך ברור ומעקב בברכה ד"ר בולדס שקיפות.סקירת מערכות .יעוץ רפואי. 1-700-70-70-15
-
-
הכפלה משמעותית של ערכי הבטא (לת)
הריונית טריה ומתרגשת 22/04/2012 | 18:52שלום! ביום שלישי ה- 17/04 עשיתי בדיקת הריון וקיבלתי תוצאה של 230. מתוך דאגה לתקינות ההריון (תוך/ חוץ רחמי), בעקבות כאבי בטן בלתי פוסקים, עשיתי בדיקה נוספת היום- יום ראשון 22/04 כלומר 5 ימים לאחר הבדיקה הקודמת, וקיבלתי תשובה של 2450. לפי מיטב ידיעתי הערכים אמורים להכפיל את עצמם כל יומיים כך שהתוצאה השניה היתה אמורה להיות באיזור ה-1000. על מה מעידים הערכים הגבוהים של התוצאה? מ-230 ל-2450 לאחר 5 ימים בסה"כ?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים