פורום פסיכוגריאטריה - עמוד 3

-
חרדות דיכאון וocd
דור 22/01/2024 | 16:42אני סובל מדיכאון חרדות וocd לקחתי בעבר ציפרלקס שהפסיק להשפיע כיום 200 מ"ג לוסטרל עם הטבה חלקית וריבוי תופעות לווי- כאבי ראש,עייפות והשמנה האם יש טעם לנסות לעבור לפריזמה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דכאון והפרעות חרדה
ד"ר עופר בר 22/01/2024 | 16:57שלום דור. אינני יודע מה גילך, אך לוסטרל במינון 200 מ"ג/ יום עשוי להועיל בהפרעה טורדנית כפייתית (לרוב נדרש מינון גבוה יותר בטיפול ב- OCD) וכן להפרעה דכאונית. ככל שלוסטרל אינו יעיל דיו, ניתן לנסות פריזמה או תרופות אחרות. לגבי תופעות לוואי- תופעות הלוואי שציינת שכיחות במרבית נוגדי הדכאון והחרדה, ברם יש תרופות עם פחות תופעות לוואי מהסוג שציינת. ממליץ לפנות לפסיכיאטר/ פסיכוגריאטר מטפל לקבלת מידע בעניין הטיפול התרופתי המיטבי עבורך. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
צעקות בשינה
נירה 11/01/2024 | 01:09שלום, אימי בת 94+. מוגדרת דמנטית. צועקת בלילה וכשניגשת אליה - היא ישנה. מטופלת בכדורים שונים. ל.ד., אספירין, ליריקה, כולסטרול ועוד. מה אפשר לעשות כדי להקל על התופעה? בבקשה בלי בדיקות במעבדת שינה.... מסורבל.... מה ניתן לעשות להקל על התופעה?? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צעקות בשינה
ד"ר עופר בר 22/01/2024 | 16:51שלום נירה. ייתכן כי מדובר בהפרעה בשנת ה-REM, תופעה שכיחה בחלק מהדמנציות. ייתכן גם שמדובר באי שקט המאפיין דמנציה בשלב בינוני- מתקדם. אינני סבור כי חובה לפנות למעבדת שינה במצב שתיארת. עם זאת, לא ניתן לתת חוות דעת מקצועית מבלי להבין באיזו דמנציה לוקה אמך, מה חומרת הדמנציה, אילו טיפולים נוסו בעבר, מהן מחלות הרקע שלה, וכן יש לבצע בדיקות מעבדה ורישום אק"ג עדכניים. לאחר מכן, מומלץ לבצע הערכה פסיכו- גריאטרית מסודרת לצורך קבלת החלטה טיפולית. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
קלונקס
תמרי 18/11/2023 | 10:17שלום.אימי בת 86.עקב היעדר תורים זמינים בקופת חולים,נאלצתי לפנות לפסיגריאטר פרטי. וזאת עקב חרדות הבאות לידי ביטוי בכאבים,הרגשה פיזית לא טובה ועוד.הרופא המליץ על לקיחת קלונקס ובנזורן.הקלונקס מרגיע אך אני מבינה שהוא ממכר.האם מותר להמשיך?לוקחת כמה פעמים בשבוע כדור אחד ליום.אין תורים זמינים לכן היא אינה במעקב רציף. האם הכדור בנזורן מתאם למי שיש היפונתרמיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קלונקס ובונסרין
דר' עופר בר 15/12/2023 | 10:53שלום תמרי. התרופה "בונזריו" אינה מוכרת לי. ייתכן ומדובר בבונסרין, תרופה נוגדת דכאון וחרדה ממשפחת הטטראציקלים. תרופה זו היא קו 3-4 לטיפול בדכאון וחרדה בשל תופעות לוואי מרובות, ביניהו תופעות לוואי אנטי- כולינרגיות. לגבי קלונקס- משפחת הבנזודיאזפינים טומנת בחובה סיכון לתלות ולסבילות לצד סיכון גבוה לסחרחורת, נפילות, ירידה קוגניטיבית ושברים אוסטרופורוטיים, ובגדול אינה מומלצת בקשישים, למעט בהתוויות קונקרטיות, למשל התקפי חרדה. ככל שהיתרונות עולים על החסרונות, מומלץ להמשיך בטיפול הנ"ל. ברם ככל שהמצב אינו כזה, מומלץ לקבל חוות דעת נוספת. יש לציין כי תרופות אלה מחייבות מעקב קליני צמוד, לפחות בשלבים הראשונים, ולכן מומלץ בחום להמשיך מעקב פסיכוגריאטרי סדיר. כמו"כ, ישנה חשיבות עליונה לטיפול שאינו תרופתי. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
התייעצות לגבי אמא
מתלבטת 14/12/2023 | 15:46אמי בת 77.התאלמנה לפני שנה.באופיה אישה אנרגטית ושתלטנית. לאחרונה חלה החרפה בהתנהגותה.הפכה תוקפנית מילולית וכעוסה מאוד כלפי הסביבה. נאלצתי לנתק קשר עקב חוסר יכולת להכיל את התנהגותה,בזמן שהיא בטוחה שאין לה שום בעיה.חשוב לציין שאנשים נוספים בסביבתה ניתקו איתה קשר עקב תוקפנותה. יחד עם זאת ''כואב'' לי שהיא נאלצת להישאר לבד.. אשמח לייעוץ ראשוני למצבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעות התנהגות
דר' עופר בר 15/12/2023 | 10:44שלום מתלבטת. הפרעות התנהגות ייתכנו חלק מהפרעות נפשיות וגם בשלבים מאוחרים של דמנציות שונות. ממליץ לפנות לפסיכוגריאטר לביצוע אבחון מקיף ומתן טיפול הולם. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
כאבים ובלבול
רועי 28/10/2023 | 21:49אם כואב לבנאדם מבוגר בן 86 זה יכול לגרום בלבול? אם כן- מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ובלבול
דר' עופר בר 28/10/2023 | 22:29שלום רועי. אצל אדם מבוגר, מספיק גירוי קטן על מנת לגרום לבלבול/ דליריום (מצב בלבולי חריף). כאב הוא גירוי חזק לבלבול במבוגרים. לכן, חשוב לאזן כאב (מכל סיבה) ביעילות על מנת למנוע או להפחית בלבול. עם זאת, חשוב לזכור שתרופות "חזקות" לשיכוך כאב (למשל נרקוטיקה) עלולות בעצמן להחמיר בלבול, כך שחשוב להיוועץ במומחה בתחום בטרם קבלת החלטה בקשר לטיפול תרופתי אופטימלי. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
דכאון קשה
ליאת 28/10/2023 | 21:45אבא שלי לא רוצה לעשות כלום. כל היום בבית ולא מצליחים לשכנע אותו לעשות דברים. ניסינו ציפרלקס וזה לא פעל עליו. מה עוד אפשר לעשות? עוד תרופה? משהו אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דכאון
דר' עופר בר 28/10/2023 | 22:21שלום ליאת. ניתן להתרשם מדבריך כי מדובר בתסמונת דכאונית. הטיפול תלוי בחומרת המצב, ומצריך הערכת מומחה בתחום. בגדול, בדכאון קל- בינוני ניתן להתחיל פסיכו- תרפיה, טיפול תרופתי או שילוב של שניהם. בדכאון קשה/ מג'ורי מומלצת התערבות תרופתית. לגבי סוג התרופה- משתנה בהתאם לפרופיל של כל אדם. Cipralex (ממשפחת ssri) היא בחירה טובה בחלק מהמקרים, ברם באם אינה עוזרת, קיימות חלופות רבות נוספות. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
אישה בת 91
הלנה 21/10/2023 | 17:56אמא שלי בת 91 סיעודית. עד עכשיו היתה מאוד צלולה. בשבועות האחרונים היא חושבת שכל מה שיש בטלויזיה היא כבר ראתה, את כל התכניות, הסרטים והחדשות בכל הערוצים. משוכנעת שהטלויזיה אצלה משדרת אותו דבר כל יום. כמה שניסיתי להסביר והבאנו טכנאי )משוכנעת שהבעיה אצלה בטלויזיה( ואפילו החלפתי לה לחברה אחרת. זה לא עוזר. קניתי לה ספר בישול חדש וכשראתה אותו אמרה שיש בו אותן תמונות ואותם מתכונים וכבר ראתה אותם. מלבד התופעה הזו, היא בעיניינים ויודעת מה קורה. האם זו התחלה של דמנציה? האם יש מה לעשות? מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחושת דזה וו
דר' עופר בר 28/10/2023 | 17:44שלום הלנה. דזה וו היא תסמין הנובע, במרבית המקרים, מאפילפסיה ממקור האונה הטמפורלית. זיהום, ממאירות וכו' ממקור האונה הטמפורלית עלולים לגרום להסתמנות זו. הטיפול אינו בתסמין אלא בגורם. ככל שאין ירידה קוגניטיבית ו/ או תפקודית, ניתן לאמוד במידה רבה של וודאות כי אין מדובר בקיהיון (דמנציה), אשר מחייבת פגיעה קוגניטיבית לצד פגיעה תפקודית. מומלץ לפנות לנוירולוג/ פסיכיאטר/ פסיכוגריאטר להמשך בירור. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
האם יש לי סכיזופרניה , או הפרעות פסיכונוירוטית
אבי 09/10/2023 | 00:49אני מוכר בביטוח לאומי על סכיזופרניה 50% נכות רפואית .- זה היה בשנת 1993. לפני כן הייתי מוכר על הפרעות פסיכונוירוטית מאגף השיקום בשיעור של 20% ... זה היה בשנת 1978 . בשנת 1995 לערך הפסקתי לקחת תרופות נגד סכיזופרניה , ומאז לא הייתי באישפוז פסיכיאטרי . ( משנת 1993 ועד היום ) הייתי חולה בסכיזופרני תקופה קצרה בשנת 1993 שבה אושפזתי. אני שואל עכשיו .. האם יש לי עדיין סכיזופריה , או שייתכן מאוד שזה עבר ? תודה רבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סכיזופרניה
דר' עופר בר 28/10/2023 | 17:32שלום אבי. סכיזופרניה היא מחלה כרונית (כלומר אינה חולפת). עם זאת, במקרים רבים התסמינים מוקלים עם הגיל, וגם תסמינים חיוביים (מחשבות שווא, הזיות) יכולים להפוך לתסמינים שליליים (מצב רוח ירוד, בידוד חברתי, הבעת פנים מצומצמת וכו'). בקשר לשאלה אם יש לך סכיזופרניה (במידה והיתה לך בעבר)- יש להיבדק ע"י פסיכיאטר/ פסיכוגריאטר. ככל שקיימת סכיזופרניה מכל סוג, סביר שיהא צורך בטיפול ייעודי, אשר יותאם לך ע"י מומחה בתחום. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
זריקה B12 באשפוז לשריר. האם מצאו שיעיל יותר מלמצוץ כדור מדף מתחת ללשון.
רונית 16/09/2023 | 23:43איך ניתן לשפר את כל הטיפולים האלו בבית? מי יתן לו זריקה B12, או זריקת סידן או עירוי ברזל? האם לפנות ליחידות בית פרטיות? ועל מי האחריות הרופא שלהם? כי רופאת משפחה לא רוצה לבזבז לקופה. חסכנית. נוזלים לא רוצים לתת, מפחידה אותי עם הלב. אבל אי ספיקת לב וכליות צריך נוזלים. איך מתגברים על חוסר אונים עם קשיש. לדרדר זה קל. מיון לוקחים לו דף כל פעם, עד שמידלדל. האם ספיגה דרך אוכל מספקת? אם נותנת לו אומפרדקס לשמור על הרירית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זריקת B12 ונוזלים
דר' עופר בר 17/09/2023 | 19:23שלום רונית. בגדול, במרבית המקרים ניתן להשתמש בטבליות תת לשוניות של ויטמין B12, וכך לחסוך את הסיכון לדמם בהזרקה לשריר. לגבי נוזלים- חשוב מאוד להקפיד על צריכת נוזלים מספקת על מנת שלא להרע את תפקודי הכליה. אי ספיקת לב אינה מונעת מתן נוזלים במידה מספקת, ברם יש להיזהר ממתן מלח, וכן חשוב לוודא שאי ספיקת הלב לא גרמה להיפונתרמיה (סמן פרוגנוסטי שלילי), ואז יש עודף נוזלים בגוף. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
-
עשו לאבא שאלות התמצאות בבי"ח, לצייר שעון, וכהנה שאלות
חגית 17/09/2023 | 01:38בן 90. יש ירידה קוגנטיבית 17/30 מ-30. אבל בהגדרתו הוא צלול. האם ככה מאתרים דמנציה? רק בלילה הוא פתאום מעלה זכרונות, סיפורים, לפעמים מחפש ילדה קטנה. לא מזהה אותי. לרגע כן. אבל הוא צלול, רואה חדשות, עיתונים. מדבר לעניין. כ"כ האם דמנציה אומרת קושי בבליעה? עם התקדמותה? או שמא שב"צ איסכמי קל בצוואר בעברו גורם לזה. או שבכלל שרירי הבליעה נחלשים עם הזמן? בקהילה אין מענה לדברים האלו. גם אומרים שאין מה לעשות עם דמנציה. לא יודעים מספיק. חוו"ד שנייה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציון 17/30 במיני מנטל
דר' עופר בר 17/09/2023 | 19:16שלום חגית. הציון עצמו אינו מאבחן דמנציה. מדובר בבדיקת סקר בלבד, אשר מתאימה למעקב בחלק מהמקרים. הבדיקה יכולה גם לספק מידע לעניין תחומים קוגניטיביים פגועים. בדיקות סקר אחרות הן Mini- Cog , MoCA ו CDT (ציור שעון). לגבי הפרעות בבליעה- מדובר במרבית המקרים בשלב מתקדם בדמנציה. רפואה שלמה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול פסיכיאטרי
-
מונחים קשורים
-
דלקת קיבה ומעי (גסטרואנטריטיס)
-
הזדקנות מוקדמת
-
דיור מוגן
-
גריאטריה
-
אי-שליטה במתן שתן
רופאים בתחום

ד"ר מאהר חג'אזי
גריאטריה
מומחה ברפואה פנימית וגריאטריה, פסיכוגריאטריה, מומחה לקביעת נכות רפואית וסיעודית

ד"ר מאהר חג'אזי
גריאטריה
מומחה ברפואה פנימית וגריאטריה, פסיכוגריאטריה, מומחה לקביעת נכות רפואית וסיעודית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה