פורום פסיכיאטריה - עמוד 1365
-
השלכות הפסקת ויאפקס 150 מגרבן 17/09/2011 | 20:16מהלך שנים רבות נטלתי באופן קבוע פרוזק. לאחרונה ,לפני כחודשיים,הפסקתי, ועברתי לויאפקס. הפסקת הפדוזק לא השפיע עלי. לפני כחודש הפסקתי,על דעת עצמי, עם הויאפקס. מאז אני חש לחץ נוראי באזור המצח,אשר החל אולי עם תופעות אחרות,וייתכן כי ההפסקה הסלימה את מצבי? האם ייתכן קשר כלשהו בין ההפסקה,ללחץ בראש? ישירות? בעקיפין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 12:23לרבן שלום, לא הבנת אותי. התכוונתי לכך שבאם היו כאבי ראש לפני לקיחת התרופה, הפסקתה יכולה לגרום לחזרת אותם כאבים כפי שאם אתה לוקח אקמול נגד חום - לאחר שאתה מפסיק את האקמול והמחלה לא עברה, החום יחזור. אינני סבורה שהיצרן צריך לכתוב דבר מסוג זה, אך תשאל אותם. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
"בהחלט ייתכן שיש אפקט של גל חוזר של כאבי ראש"
26/09/2011 | 22:50הכיצד זה אין היצרן מזכיר,בעלון המצורף לתרופה,ולו ברמז, אפשרות ללחץ בראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר הפסקת וויאפקס
דר' קרני רובין 26/09/2011 | 16:19לרבן שלום, הפסקת פרוזאק אין פירושה הפסקה מידית של פרוזאק. החודש נשאר בדם כחודש. הפרוזאק לכשעצמו הוא כדור נוגד כאבי ראש מיגרנותיים ובארה"ב יש המשתמשים בו ככזה. הוויאפקס גם הוא בעיקרו SSRI ולכן הוא בהחלט יכול לגרום בתחילה לכאבי ראש כמו הפרוזאק, ואחר כך להיעלמותם. הפסקתו גורמת להיעלמותו מהדם תוך 5 ימים ולכן בהחלט ייתכן שיש אפקט של גל חוזר של כאבי ראש. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
אלטרוקסין ולוסטרלמיר 23/09/2011 | 08:43שלום רב אני נוטלת אלטרוקסין מזה כשנתיים, והחודש התחלתי ליטול לוסטרל לטיפול בחרדות ודכאון. בעלון לצרכן של האלטרוקסין נכתב כי אין לשלבו עם תרופות נוגדות דכאון. האם מותר לשלבו עם משפחת ה-SSRI? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
העלאת רמות אלטרול על ידי SSRI
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 12:18למיר שלום, מותר לשלב בין התרופות, אך צריך לדעת שהלוסטרל מעלה את רמת האלטרול ובמידה ונותנים מינון גבוה של אלטרול יחד עם SSRI אני תמיד עושה בדיקת רמת דם. יש רק מקום אחד שמבצע בדיקות רמת דם, וזה בהדסה עין כרם במחלקה לפרמקולוגיה קלינית. הטלפון הוא: 02-6776560. הבדיקה בסל, אך לפעמים הקופות עושות בעיה במימונה. היא גם לא יקרה. אם את לוקחת מינון נמוך של האלטרול, כמו 50-100 מ"ג, נראה לי שזה מיותר לעשות בדיקת רמת דם. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
העלאת רמות אלטרול על ידי SSRI
-
התלבטות לגבי טיפול תרופתייערה 19/08/2011 | 16:20שלום, לפני כשלוש שנים התחלתי ליטול ציפרלאקס עקב בתקפי חרדה, התרופה עזרה לי מאוד ושיפרה את תחושותיי, לאחר שנתיים, בעזרת התייעצות עם רופא משפחה החלתי לסיים את הטיפול, לאחר כחצי שנה חזרו התקפי החרדה והחלטתי לגשת בשנית לרופא המשפחה ליטול שוב ציפראלקס, אך לצערי כבר מהיום הראשון כאשר חזרתי לתרופה חוויתי אקטיזיה חמורה. עברתי לטיפול אצל פסיכיאטרית אשר לא חיכתה כי האקטיזיה תעבור אלא העבירה אותי לפריזה ולקלונקס במידת הצורך, אך לצערי חשתי אי שקט רב במהלך נטילת התרופה (עד מצב בו לא הצלחתי לישון כמעט בכלל וחשתי חרדה רבה גם עם קלונקס/ וואבן). לאחר כשלושה שבועות הועברתי לטיפול ברמרון, אך לצערי התרופה גרמה לי לחוש רע מאוד- עייפות קשה וכן עלייה במשקל, החלטתי לעבור לטיפול אצל פסיכיאטר אחר מכיוון שלא חשתי ביטחון עם הפסיכיאטרית, הוחלט להוריד באופן מאוד איטי את הרמרון (הורדה איטית שתיקח כחודש) ולאחר מכן לתת לגוף מעט לנוח ולחשוב על תרופה אחרת אשר תעזור. הרופא טען כי פרוזק ולא תחליף גנרי שלו עלולים לעזור מכיוון שיכול להיות שהאקטיזיה בשילוב תופעות הלוואי המרובות של הפריזמה גרמה לתחושותיי. אני מאוד מודאגת, האקטיזיה חולפת לאט וכרגע אני לוקחת וואבן במקרי הצורך. אני לא יודעת האם פרוזאק יעזור? אולי כדאי לנסות תרופה "מרגיעה יותר", קראתי כי לוסטרל בעלת נטיות מרגיעות. אני מאוד חוששת להגיע למצב של אקטיזיה פעם נוספת ומרגישה כי הגוף שלי עדיין מתמודד עם טראומה קשה שנגרמה לו עקב הכדורים. אך למרות זאת אינני שוללת טיפול תרופתי וזאת לאור החוויה הטובה שהייתה לי עם הציפראלקס בסבב הראשון. כמו כן אשמח אם תוכלי להסביר לי מדוע הגבתי לציפראלקס באופן קיצוני בפעם השנייה? התחלתי ביום אחד של חצי כדור ולאחר מכן יומיים של כדור שלם- אך כבר עם החצי כדור הרגשתי אקטיזיה. המון תודה, יום טוב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 12:12ליערה שלום, אם את מסוגלת להתגבר על התקפי החרדה ללא תרופות ואת מוכנה להשקיע בכך את האנרגיות (דבר שלי נראה בזבוז זמן), אז את יכולה לנסות להתגבר על כך בכוחות עצמך. אף פעם לא מאוחר מדי לחזור לכדורים. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
המשך שאלה
יערה 21/09/2011 | 11:28לצערי התגלה כי הלוסטרל אינו טוב עבורי.. חוויתי תופעות לוואי מאוד קשות ובעקבות כך הרופא המליץ להפסיק עם התרופה ולעשות מנוחה של שבוע בו אקח רק קלונקס 0.5 ללילה למשך שבוע. אני חייבת לציין שעכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב ממה שהרגשתי הרבה זמן(סוף סוף אני ישנה טוב בלילה, דבר שנותן לי אנרגיות למהלך היום). גם התחלתי טיפול של CBT וספורט באופן קבוע. האם בכל זאת כדאי לנסות סימבלטה או משהו אחר? או עדיף לנסות ולהסתדר לבד עם התקפי החרדה? אני חוששת שגם לסימבלטה אגיב באופן לא טוב מכיוון שגם היא עובדת על הסרוטונין.. משהו שמשום מה גורם לי לתופעות לא נעימות. תודה רבה על התמיכה והעזרה וחג שמח!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 13/09/2011 | 18:06ליערה שלום, הלוסטרל, בניגוד לפרוזאק ולציפרלקס, מרגיע ואינו גורם לעצבנות. כפי שכתבתי לך, לא מדובר באקטיזיה, אלא באי שקט. מסיבה זו, לדעתי, לא יחזרו אותם סימנים. יחד עם זאת, צריך לזכור שלפני השיפור הסופי, יכולה להופיע נסיגה שמעידה כי התרופה התחילה לעבוד ואז תוך כמה ימים מופיע השיפור. בנסיגה, אני מתכוונת להתגברות החרדות. זה לא חייב להופיע, אבל זה יכול להופיע ולא צריך להיבהל מכך. בנוסף, כדאי לך לדעת שכאשר תרופה עוזרת, הרבה פעמים מופיעים חלומות מאוד "חיים", כאילו את בבמה. החלומות האלה מופיעים כאשר מתחילה ההשפעה החיובית של התרופה. אני קוראת לחלומות אלה "פסיכותרפיה בחינם", כי בעצם אנחנו מעבדים את הדברים שמציקים לנו דרך החלומות. לא ברור לי אם כעת הפסקת את הפרוזאק, ציפרלקס וכו' או שהייתה הפסקה. במידה והייתה הפסקה, זה עשוי לקחת עד 6 שבועות עד שיופיע שיפור, בתנאי שאת במינון הולם. במידה והטיפול בלוסטרל הוא המשך ישיר לפרוזאק, אז זה יכול לקחת מעט פחות. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלה קטנה בהמשך להתכתבות
יערה 12/09/2011 | 11:31תודה רבה על העזרה, התחלתי לקחת לוסטרל אתמול, אני בתקופה מאוד לחוצה והפסיכיאטר המליץ לשלב קלונקס/וואבן בתחילת הטיפול, אך אני חוששת מהתמכרות, כמו כן, אני מאוד חוששת מתחילת הטיפול בעקבות מה שקרה לי עם הציפראלקס והפריזמה, דבר אשר מקשה עלי להתמסר לטיפול באופן רגוע ובטוח. בנוסף, רציתי לדעת תוך כמה זמן מתחיל הלוסטרל להשפיע? ובאילו תופעות לוואי נפוצות את נתקלת מניסיונך בתחום? המון המון תודה על המענה והתמיכה, זה לא ברור מאליו. יערההוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה, אני ממש מעריכה זאת.
22/08/2011 | 08:32הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצעות
דר' קרני רובין 21/08/2011 | 22:23ליערה שלום, בין תופעות הלוואי של ציפראלקס מופיע אי שקט/עצבנות. לא מצאתי בשום מקום אזכור של אקטיזיה. הרבה פעמים הציפראלקס יכול לגרום לעצבנות ולאי שקט די קשה. קשה לומר מדוע בפעם הראשונה זה לא קרה ובפעם השניה זה כן קרה, ייתכן וזה תלוי במהירות בו עלית בכדור או בשינוי במצבך. הפרוזאק, גם הוא גורם לאי שקט קשה ומרבית החולים החרדתיים לא אוהבים את הטיפול בפרוזאק בתחילתו. לכן, לאור תגובתך לציפראלקס, ניתן היה לצפות כי תגיבי לפרוזאק בצורה זו. אשר לרמרון, לא היה לי ניסיון טוב איתו כטיפול בחרדות. הוא כדור שעוזר מאוד בהפרעות שינה ובהגברת התיאבון. אני מסכימה איתך שלוסטראל היא בהחלט אופציה טובה. הכדור אכן מרגיע יחסית ונוגד חרדה טוב, הבעיה העיקריתה יא שלוקח זמן די ממושך עד שהוא מתחיל לעבוד. אופציות אחרות הן מחד, הפאבוקסיל, ומאידך הסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין עובדה שבפעם השניה הגבת כך קשורההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
-
אביליפי ולפונקסבן 20/09/2011 | 17:13שלום האם תוכלי להסביר לי מה ההבדל בין אביליפי ולפונקס ? האם הם מאותה משפחה.? בעבר טופלתי בלפונקס הוא עזר לי עם המצב רוח אך גרם לי לחוסר תאבון ולפגיעה בקיבה. בחצי שנה האחרונה אני לוקח אביליפי 10 מג היה לי טוב עד שהתחלתי להרגיש שוב לא טוב מבחינה גופנית. אני פוחד שהאביליפי והלפונקס דומים. אנא עיזרי לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אביליפיי ולפונקס - תוספת
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 12:06נ.ב. אולי תכתוב לי מה הן הבעיות מהן אתה סובל עכשיו, אולי ניתן למצוא לכך פיתרון על ידי לקיחה בצורה אחרת או הוספת תרופה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אביליפיי ולפונקס
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 12:05לבן שלום, למרות ששתי התרופות הינן אטיפיות, הן אינן דומות כלל. אופן פעולת הלפונקס אינו לגמרי ברור, אך נראה כי אתרי הפעולה העיקריים שלה הם הקולטנים לדופאמין ולסרוטונין במוח. לאביליפיי מנגנון פעולה ייחודי, הוא אגוניסט חלקי (אגוניסט הינו חומר הנקשר לקולטן מסוים, ומפעיל אותו). כלומר, הוא נקשר לקולטני דופאמין D2 וסרטונין 5HT1A ונפרד מהם. הוא אינו גורם לעלייה של הפרולקטין ואפילו גורם לירידה שלו. ירידה זו נשמרת גם במתן בו זמני של ריספרידל, הגורם לעלייה של הפרולקטין. הלפונקס, לעומת זאת, גורם לעלייה של פרולקטין ויש לו אינטראקציות רבות עם תרופות אחרות. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אביליפיי ולפונקס - תוספת
-
התיעצותשרי 19/09/2011 | 19:41אני בת 52 ,סובלת מהתקפי חרדה מספר חודשים שהחלו לאחר גלוי של כמה בעיות בריאותיות(לא משהו רציני)ונהייתי היפוכונדרית.(סובלת בעיקר מדופק מהיר במנוחה אך כל הבדיקות הלבביות תקינות וזה משפחתי) בחודשיים האחרונים זה ממש הוחמר כשהתופעות העקריות היו לחץ בחזה ודופק מהיר. אני נוטלת לוסטרל 100 מ"ג חודש , 2 כדורים של 50 מ"ג אחד בבוקר ואחד בצהריים או אחה"צ,כשלפני זה הייתי שבועיים במינון של 25 מ"ג ו-50 מ"ג.כמו כן נוטלת ואבן ,כחודש וחצי הייתי נוטלת כל יום אחד ועכשיו אני לוקחת יום כן יום לא בלילה. אני מרגישה שיפור בחרדה ,אך זה לא לגמרי ,עדיין נתקפת בלחץ ובדופק מהיר ומחשבות על מחלות. מה שמפריע לי שזה גורם לי לחוסר הרדמות,אני לא מרגישה עייפה ושוכבת שעות ערה במיטה בלילה. לעיתים כאבי ראש אך אני לא יודעת אם זה מהכדור,לא מרגישה כל כך רעב ,אני אוכלת אך לא כמו בעבר. אני לא מגיעה לאורגזמה וחסרת חשק מיני. הרופא לא רוצה להעלות לי את המינון כי טוען שזה יגביר אצלי את התופעות ויגרום לי לכאבי ראש והמליץ לי לקחת 25 מ"ג של טרזודיל בלילה במקום הואבן כי זה מיישן,עוזר בסקס ונוגד דכאון. מה דעתך ,האם טרוזודיל אצטרך לקחת כל עוד אני לוקחת לוסטרל אולי ההלוסטרל לא מתאים לי וכדאי להחליף או לחלופין להעלות את המינון. כמו כן אמר שאני יכולה גם להמשיך עם הואבן בעת הצורך,האם כך? אני חוששת מכמות כזו של כדורים וגם כך מלכתחילה לא רציתי להתחיל עם כדורים והרופא לא אמר לי שיתכן ותהייה לי בעיית שינה. האם כל הכדורים ממשפחה זו גורמים לכך או שזה שונה מאדם לאדם. . אולי אם אקח 2 כדורים של 50 מ"ג ביחד בבוקר בסביבות תשע בבוקר זה לא ישפיע על השינה. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפי פאניקה
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 11:01לשרי שלום, קודם כל, הסימפטומים שאת מתארת הם סימפטומים קלאסיים של התקפי פאניקה שנגרמים על ידי הפרשת אדרנלין וזו תגובה טבעית, נורמלית, באדם אשר יש לו רגישות גבוהה מהממוצע ואשר באישיותו - צריך להיות כל הזמן בשליטה. ככלל, הטיפול בהתקפי פאניקה מתחלק לשניים: א. טיפול תרופתי ב-SSRI's או בסימבלטה. המינון הנדרש הוא בדרך כלל נוטה להיות גבוה כמו 150-200 מ"ג לוסטרל. אין צורך לחלק את לקיחת התרופה, ניתן לקחת הכל בבוקר. לוסטרל יכולה לעשות בהתחלה הפרעות בשינה ולכך עוזר צירקדין (מלטונין ארוך פעולה שנמצא באופן טבעי במוח). הקושי בהשגת אורגזמה יכול להיות בעיה ארוכת טווח. ניתן, במצב זה, לעזור על ידי לקיחת טרזודון או ויאגרה לפני הפעילות המינית. כמו כן, הארכת המשחק המקדים בהחלט עוזרת. ב. טיפול התנהגותי קוגניטיבי שכולל לימוד הרפיות, עבודה על כעסים ובעיקר עבודה על דפוסי חשיבה. טיפול זה אינו פחות חשוב מהטיפול התרופתי. לשאלתך האם כל הכדורים ממשפחה זו גורמים לבעיות שציינת, את צודקת שזה מאוד אינדבידואלי ולפעמים מעבר לכדור אחר עוזר. כמו כן, לפעמים מעבר לסימבלטה עוזר. לגבי הוואבן, את בהחלט יכולה לקחת אותו בשעת הצורך ובוודאי בהתחלה ובעת העלאת המינון. במידה ויש לך שאלות נוספות, את יכולה להתקשר אליי טלפונית לנייד: 050-3242021. אנא השאירי הודעה אם לא אענה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפי פאניקה
-
שאלהתומר כהן 18/09/2011 | 19:39שלום, רציתי לשאול אם אני מגיע לפסיכיאטר, ישנם מקומות עבודה שיבררו את זה ולא יקבלו אותי בגלל זה ? אולי מקומות עבודה ממשלתיים או בטחוניים או פרטיים ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 10:46לתומר שלום, במידה ואתה מגיע לפסיכיאטר במרפאה ציבורית, בהחלט קיימת אפשרות שמקומות עבודה בטחוניים יכולים לברר זאת, למרות החיסיון. מקומות עבודה פרטיים ובדרך כלל גם ממשלתיים רגילים, אינם מגיעים למידע זה. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
שאלהדנה 18/09/2011 | 16:08במידה ושי תופעות לוואי שהם: דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם כתוצאה מלקיחת כדור אנטי פסיכוטי, האם כמפסיקים את הכדורים התופעות הללו נעלמות? האם הן הפיכות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 27/09/2011 | 10:37לדנה שלום, כל התופעות לוואי שמנית הפיכות. רק הטרדיב דיסקינזיה יכולה להיות לא הפיכה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
אביליפי וכדורי b קומפלקסחנה 18/09/2011 | 08:26שלום רציתי לשאול האם קיימת התנגשות בין הכדור אביליפי לבין ויטמין B קומפלקס של חברת סולגאר? אני מודה לך מאודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לאלמונית - אישור אביליפיי במכבי
דר' קרני רובין 26/09/2011 | 16:34לאלמונית שלום, לדעתי, עליך לפנות לנציבות הקבילות של מכבי ולבקש שבאופן חריג יאשרו את התרופה למרות שלא ניסתה את הריספרדל, אלא את כל האטיפים האחרים ולהדגיש את הסכנה שבהפסקת האביליפיי שעוזר והחלפתו בריספרדל שסביר להניח שלא יעזור לדיכאון. באפשרותך לפנות אליי טלפונית ואדריך אותך. אנא התקשרי לנייד שלי: 050-3242021. אם לא אענה, אנא השאירי הודעה ואחזור אליך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחנה - אביליפיי וכדורי B קומפלקס
דר' קרני רובין 26/09/2011 | 16:31לחנה שלום, למיטב ידיעתי, אין כל מניעה בשילוב זה. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אישור אביליפיי אם מנסים חמש תרופות
אלמונית 21/09/2011 | 22:27ביתי יוצאת אט אט מהדיכאון הענק שהיה לה שבעה חודשים ואולי בזכות האביליפיי שלצערי מכבי אינה מאשרת רק אם ניסתה קודם גאודון סוליאן זיפרקסה ואינווגה את השתיים האחרונות ניסתה עם תופעה של לרצות למות ולא להמשיך לקחת לכן ניסו באופן פרטי אביליפיי אני מכירה את חוזר מנכל שאומר שאם ניסתה רספרדל ולא צלח תקבל אישור בנתיים ההוצאה לסכיזו אפקטיב אביליפיי וסי בי טי עולה שלושת אלפים שח בחודש אני מתלבטת אם להתחיל לה גם רספרדל אבל זה לא בתנאי של מכבי זה רק בתנאי היחידי כתרופה בחוזר מנכל ובמכבי לא מציינים את הרספרדל שאלתי היא האם האינווגה היא לא רספרדל היא לקחה אינווגה וכמעט מתה מ9 מג ביום במשך חודש האם זה בגלל הפרעות אחרות שיש לה כמו שחלותפוליציס וכן הפרעה נויירולוגית של קפיצות רגליים בלילה וכן הפרעות קצב שיש לה מידי פעם לא היה קשור למשבר הנפשי מה עושים מנסים רספרדל אפילו שלא מופיע במכבי או עוברים קופה שוב פעם זה ככ יקר מאחלת לך ולמשפחתך בריאות ואושר לשנה החדשה נ.ב האם את מכירה טיפולי סיביטי באזור נתניה הנסיעות מקלקלות את הטיפול ומתישות מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאלמונית - אישור אביליפיי במכבי
-
חרדותנתן 17/09/2011 | 20:38שלום רב אני בן 31 סובל מחרדות מגיל 22 (חרדות,מחשבות טורדניות)מטופל בציפרלקס 20 מ"ג וקסנקס פעם ביום 0.25 לפני 4 חודשים קודמתי לתפקיד בכיר הטומן בתוכו כסף רב אך גם אחריות ודאגה בלתי פוסקת, כבר כחודש אני חש חרדה והתקפי חרדה גם בלילות שרירי הצואר תפוסים סחרחורת וכו' במהלך ההתקפים הלחץ דם שלי עולה ואני חש כי גלי חום עולים ויורדים בגוף ואני על סף התקף לב מה לעשות האם לעזוב את העבודה להחליף כדור ? זה לצערי לא פעם ראשונה שזה קורה אחת לשנה תמיד יש לי ירידה חזקה ,בהתייעצות לפני כשבועיים עם פסיכיאטר נמסר לי לא להחליף כדור וללכת לפסיכולוג אני אלך בשמחה אך בנתיים החרדה רק מתגברת אודה לעצתך אני לא רוצה לוותרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חרדות
דר' קרני רובין 26/09/2011 | 16:22לנתן שלום, אין ספק שכדאי שתלך לטיפול התנהגותי קוגניטיבי טוב ותלמד לעבוד על דפוסי החשיבה ולעשות הרפיות. התהליך, למרות שאינו ארוך, בכל זאת ארוך מדי למצב שקודמת לתפקיד כעת. כדאי אולי או להוסיף בנזודיאזפין כמו לוריוואן לפני השינה המפרה שרירים גם, או להחליף את התרופה, במקרה כזה הייתי אולי מנסה לעבור לסימבלטה. מכל מקום, כדאי לך להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר שלך או עם פסיכיאטר נוסף. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות
-
ריספרדלשאלה 17/09/2011 | 18:43האם נטילה של 3מ"ג ריספרדל ביום עלולה לפגוע בתפקוד מיני של הגבר? האם נטילה של ויאגרה יכולה לסייע במקרה כזה? תודה על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפרעות בתפקוד המיני מריספרדל
דר' קרני רובין 26/09/2011 | 16:08שלום, ההפרעות בתפקוד המיני בתגובה לריספרדל הינה תופעת לוואי נדירה. סביר להניח שוויאגרה יכולה לפתור את הבעיה כמו בבעיה בתפקוד המיני מתרופות ה-SSRI's. בברכת שנה טובה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות בתפקוד המיני מריספרדל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- קלפטומניה
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- תרופות נוגדות דיכאון
- התמודדות אובדן
-
בדיקות קשורות
- קארבאמאזפין
- אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- מתדון
-
מונחים קשורים
- אשליה (אילוזיה)
- אונומטומניה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם