פורום פסיכיאטריה - עמוד 1371
-
צמחונות חומצות אמינו וחרדהשמעון 26/08/2011 | 21:511. אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב . 2. שמעתי רופא פסיכיאטר שציין שאנשים צמחונים (שלא אוכלים בשר ומוצרי חלב) בסכנה ממשית של חוסרים בחומצות אמינו החיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר לבד וכתוצאה חרדה ודיכאון. 3. האם זה נכון? במידה וכן איזה בדיקות מעבדה רצוי לעשות כדי לוודא האם יש חוסרים , לפני שמתחילים לקחת תוספים . בתודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 05/09/2011 | 13:38לשמעון שלום, אני בסה"כ פסיכיאטרית, ולא תזונאית. הדבר היחידי שאני יכולה לומר לך הוא שבקטניות יש חלבון וחומצות אמינו הנדרשות, ואילו בדגנים פחמימות בעיקר. תלוי אם רוצים להוריד במשקל, הייתי אוכלת יותר קטניות ופחות דגנים. אינני יודעת להגיד לך יותר מזה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
האם יש חשיבות ליחס דגנים וקיטניות?
שמעון 29/08/2011 | 18:04דר' קרני רובין שלום תודה על התשובה המפורטת והמעמיקה. האם חשוב מאוד לשמור על יחס 2 ל- 1 בין דגנים וקיטניות? אני נוהג כבר שנים רבות לצרוך אותם ביחס שווה כלומר 1 ל-1. האם זה גורם נזק או מאזן לא טוב בגוף או ספיגה לא טובה.. בתודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צמחונות חומצות אמינו וחרדה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 14:16לשמעון שלום, הגוף זקוק ל-9 חומצות אמינו חיוניות. מחסור בחומצות הנ"ל עשוי לגרום לפגיעה בחשיבה, בזיכרון, בהתנהגות והפרעות מנטליות אחרות. החלבונים (המתפרקים לחומצות אמינו) הם המרכיב העיקרי של השרירים. חיוני שתאכל 0.8 גר' חלבון על כל ק"ג משקל גוף ליום, ואם אתה ספורטאי - אז עד 3 גר' חלבון ליום. הפתרון לטבעונים וצמחוניים לספק ארוחה עם חלבון מלא הוא ע"י השלמת חלבונים: 1) השלמת חלבונים- צרוף של שני מזונות מהצומח המשלימים זה את זה ל 8 חומצות אמינו ההכרחיות לגוף. הצרוף הוא כדלקמן: דגנים ( 2/3 ) + קטניות ( 1/3) דגנים: חיטה, שעורה, שיבולת שועל, אורז, תירס, כוסמת. קטניות: אפונה, עדשים, סויה, שעועית, פול, חומוס. 2) צרוף של חלבון מהצומח + חי כדי להשלים לחלבון מלא (לחם/בגט/פיתה+ ביצה/גבינה/טונה). לגבי בדיקות של חומצות אמיניות הכרחיות, בדרך כלל לא נוהגים לעשותן ואני ספק אם יאשרו לך אותן. ניתן כמובן לבדוק את הרמות בדם, אך אני גם לא בטוחה שיש סטנדרטים ברורים. מאידך, חיוני לבדוק רמות של B12 וחומצה פולית, ובדרך כלל לקבל תוסף מזון של B12. ניתן לקבל השלמות של החלבון הנדרש בתחליפי מזון כמו אנשור, והן במוצריהם של חברת הרבלייף וחברות אחרות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
פסיכולוגיבני 26/08/2011 | 11:46שלום אני בסוף השנה בן 50.שאלתי היא שאני חש מזה מספר חודשים כאילו אני חי מעבר לוילון שום דבר ריגשי לא פוגע בי כמו ערפל .אציין כי אני מטופל במינון נמוך של כולסטרול ונוטל בנוסף ויטמינים B12 B6 וחומצה פולית בכדור אחד משולב..על פי המלצת רופא משפחה....אציין כי אני בריא בדרך כלל ולאחרונה עלה אצלי לחץ הדם לגבולי 139 על 89.לאחרנה גם שימחת החיים אבדה לי אבל אני לא דיכאוני ובעבר הייתי חווה רגש.שמחה אבקש את עזרתך תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 16:17לבני שלום, עליך, לדעתי, לפנות לפסיכיאטר. דיכאון זאת תסמונת, וזה אומר שיש סימנים שונים שלא תמיד לכל אחד יש את אותם הסימנים. יתרה מכך, דיכאון מגיע בעוצמות שונות. העובדה שאתה הולך לעבודה היא בהחלט חיובית, מאידך - חוסר האנרגיה הינו חלק מהדיכאון. גיל 50 איננו אפילו אמצע החיים, ואם תצא מהמצב הזה תמצא בעצמך מספיק אנרגיות לעשות קריירה נוספת ולפעול הרבה. זה בהחלט לא אופייני לגיל 50. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה
בני 29/08/2011 | 16:02תודה על היתייחסותך..האם לדיכאון יש כמה אופנים?למרות שאני קם בבוקר יוצא לעבוד?אבל בהחלט יש לי ירידה באנרגיות האופן כללי שאלתי האי האם זה לא אופיני לגיל 50 ..ומה המלצתך .ולמי עליי לפנות?רופא משפחה או פסכיאטר?ומה היא המלצתך לנטילת כדור איזה סוג?והאם רמוטיב הוא כדור טוב .שמעתי שהוא טוב ופחות תופעות לואי.....תודה בניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 14:01לבני שלום, אני חולקת עליך שאינך דכאוני. התיאור שנתת הינו סימפטומיים קלאסיים של דיכאון, כפי שפסיכיאטרים רואים אותו. חוסר הנאה בחיים וחוסר שמחה וקושי להרגיש הינם סימנים של דיכאון. נראה לי שיש מקום לשקול טיפול תרופתי נוגד דיכאון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
פרוטוקולי טיפול בSSRI עם רקע של קלאסטר הדקסקרן 28/08/2011 | 00:01שלום רב, הנני מאובחן כסובל מקלאסטר הדק חריפים, שההתקפים מגיבים רק לזריקות של אימיטרקס (אגוניסט לסרטונין ) במהלך מקבץ ההתקפים האחרון חדלתי מטיפול בSSRI שהתחלתי בעבר עקב דיכאון הנובע מOCD. הייתי מעוניין להתייעץ לגביי מינונים נכונים, משקלי הינו 90 ק"ג ואני בן 27. האם להתחיל עם מינון של 100 מ"ג ביום על מנת להעלות את הרמה התרפוטית בדם למשך שבוע ואז לרדת למינון X כלשהו הינו פרוטוקול טיפול מומלץ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 16:14לסקרן שלום, אני חושבת שזה רעיון נבון. רק תעלה במינון כל כמה ימים, עד למינון שעזר לך בעבר. אציין רק שיש לי חברה בארה"ב שלוקחת כבר שנים פרוזאק כטיפול אנטי מיגרנותי וזה עדיין ממשיך לעזור לה. היא הסבירה לי שטיפול זה הרבה יותר זול מאשר הטיפול באימפרדקס וחבריו. בדרך כלל, סימבלטה מאוד יעיל נגד כאבי ראש, אבל במקרה שלך - דרוש מינון גבוה של תרופה סרוטונרגית ולכן, לא המלצתי על זה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ראשית, תודה על התגובה המהירה
סקרן 29/08/2011 | 15:57אושפזתי במחלקה נורולוגית למעל שבוע עקב הקלאסטר הדק ושם נאסר עליי להמשיך עם הSSRI לזמן זה (פרוזאק). כעת אני מעוניין לשוב לקחת, ולהעלות במהירות את הרמה התרפויטית בדם, האם רעיון זה לטיפול בOCD המוביל לדיכאון לדעתך שלילי? שוב, רב תודות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 15:53לסקרן שלום, אינני מבינה, 100 מ"ג של מה? פאבוקסיל? לוסטראל? אמרת שאתה סובל מ-OCD, הטיפול ב-OCD עם SSRI's מאוד ממושך ואורך. למה להפסיק עם טיפול זה? ככלל, טיפול נגד כאבי ראש מיגרנותיים ב-SSRI's הינו מאוד יעיל. אני משערת שהמינונים אינדבידואליים. ידוע לי כי כאשר מטפלים ב-SSRI, תחילה יש התגברות של כאבי הראש ואחר כך הם נעלמים לחלוטין וזאת במינונים אנטי דכאוניים. הרעיון של לעלות ולהוריד מינונים נראה לי לא מוצלח ביותר בכלל, זה קצת לשגע את מערכת העצבים ול-OCD בכלל אינני מבינה אותו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
ציפרלקס וגיוס לצהלמתגייסת 29/08/2011 | 02:32אני מתגייסת עוד מעט. הבעיה היא שלא מזמן התחלתי לקחת ציפרלקס בגלל דיכאון, לא הודעתי על כך לצבא. האם הצבא מממן ציפרלקס כמו שהקופה מממנת לי או שעלי "להצטייד" מראש? האם בכלל ירצו לגייס אותי אם ידעו שיש לי בעיה של דיכאון? אודה לך אם תעני לי בהקדם אני ממש לחוצה ולא יודעת מה לעשות...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ציפרלקס וגיוס לצה"ל
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 16:05למתגייסת שלום, כמובן שצריך להודיע לצה"ל שיש לך "בעיית דיכאון" וכי כיום את מאוזנת על ציפרלקס. במידה והצבא מגייס, הוא מממן את הכדורים שהחייל/ת נזקק/ת להם. במידה ואת לא מאוזנת, אולי כדאי לדחות את השירות הצבאי. אשמח לענות לך טלפונית בטלפון הנייד: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס וגיוס לצה"ל
-
שאלהמירי 28/08/2011 | 22:35שלום ד"ר רובין, לפני כחודשיים שאלתי אותך בפורום לגבי תוצאות של תפקודי בלוטת התריס : אני בת 44. T3 היה 0.7 כשהנורמה בין (0.8-1.8) T4 היה 0.78 כשהנורמה בין (0.7-2) TSH לעתים יוצא קצת פחות מ3. את הבדיקה של T3 וT4 עשיתי לפני כמה שנים. ביקשת שאבדוק שוב ושאודיע לך לגבי התוצאות, שכיום הן: T3 0.44 T4 0.74 האם T3 נמוך הוא משמעותי? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
היפוטירואידיזם משני
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 16:01למירי שלום, ה-T3 וה-T4 נמוכים ביותר. לדעתי, במקרה כזה יש להתחשב בערכיהם ולא ב-TSH. קרוב לוודאי שיש מקום לתת שילוב של T3 ו-T4. מסיבה כלשהי, ההיפופיזה אינה מגיבה בהפרשה מספקת של ה-TSH. הייתי גם בודקת את שאר ההורמונים של ההיפופיזה. אם את רוצה, תתקשרי אליי לנייד: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היפוטירואידיזם משני
-
משך טיפולאיתמר 28/08/2011 | 19:35היי ד"ר ושלום שוב! מדוע ממליצים בOCD על משך טיפול של שנה-שנתיים לפחות של טיפול תרופתי? איך הגיעו למסקנה הזו? למה לא 5 שנים למשל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משך טיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 15:58לאיתמר שלום, להלן תשובתי החוזרת: לדעתי, הטיפול המומלץ ב-OCD הוא טיפול לאורך שנים, בוודאי לא רק לשנה-שנתיים. אינני יודעת מאיפה לקחת את זה שזה הטיפול המומלץ. זה עינוי עד ש-OCD מגיב, והפסקת הטיפול הינה ערובה בתוכה שיהיה גל חוזר של ה-OCD ונראה לי שהפסקת טיפול זה ממש התעללות עצמית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך טיפול ב-OCD
-
משך טיפולאיתמר 28/08/2011 | 19:35היי ד"ר ושלום שוב! מדוע ממליצים בOCD על משך טיפול של שנה-שנתיים לפחות של טיפול תרופתי? איך הגיעו למסקנה הזו? למה לא 5 שנים למשל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משך הטיפול ב-OCD
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 15:57לאיתמר שלום, לדעתי, הטיפול המומלץ ב-OCD הוא טיפול לאורך שנים, בוודאי לא רק לשנה-שנתיים. אינני יודעת מאיפה לקחת את זה שזה הטיפול המומלץ. זה עינוי עד ש-OCD מגיב, והפסקת הטיפול הינה ערובה בתוכה שיהיה גל חוזר של ה-OCD ונראה לי שהפסקת טיפול זה ממש התעללות עצמית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך הטיפול ב-OCD
-
טיפול במרפאה ציבוריתמיכאל 28/08/2011 | 00:19שלום רב ד"ר, הבנתי שבמרפאות ציבוריות ברוב המקרים מטפלים רופאים מתמחים בפסיכיאטריה הנמצאים בפיקוח מנהל המרפאה שהוא בדרך כלל רופא מומחה בפסיכיאטריה בעל ניסיון רב. האם הפיקוח של מנהל המרפאה על המתמחה הוא פיקוח הדוק בו המתמחה מעדכן את מנהל המרפאה לגבי כל פרט ופרט לגבי מצבם של החולים או שהמתמחה מעדכן את מנהל המרפאה המומחה ומתייעץ איתו לגבי מצב של חולה רק כשהוא מגיע למבוי סתום? האם הטיפול במרפאה ציבורית על ידי מתמחה שנמצא בפיקוח של מנהל המרפאה המומחה שווה במקצועיותו לטיפול פרטי אצל מנהל המרפאה? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול של מתמחה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 15:55למיכאל שלום, כל מה שאוכל להגיד לך זה שאני כמתמחה הייתי, לדעתי, פסיכיאטרית טובה יותר וסובלנית יותר מאשר היום והרביתי להתייעץ עם הממונים. אני חושבת שזה תלוי במתמחה, ותלוי במנהל המרפאה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול של מתמחה
-
החלפת סרוקוול לאביליפיאמא 27/08/2011 | 16:52שלום ילד אוטיסט בן 11 לוקח כבר 7חודשים סרוקוול 250פעמים ביום בוקר וערב וציפרולקס 10 פעמים ביום בוקר וערב הטיפול התרופתי הקל במעט אבל עדין מבחינת רוגע אינו רגוע ופעם ביום לפחות התפרצויות המלוות בצעקות שבר ובכי גדול שלוקחים כ 40 דקות ( זאת גם הסיבה שהשנה עבר לבית ספר לחינוך מיוחד מבית ספר רגיל כתה קטנה שבה למד 4 שנים) השאלה היא כזאת האם החלפת סרוקוול לאביליפי מדור 3יכולה לשפר את נושא ההתפרצויות . אצין שההינו ביעוץ וידוע לנו שאומרים שלאביליפי פחות תופעות לוואי של השמנה שומנים בדם סכרת וכו' אבל לא זאת השאלה אלא רק לגבי מצב הרוגעהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלפת סרוקוול לאביליפי
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 15:47לאמא שלום, אביליפיי מומלץ כנגד ההתפרצויות. יחד עם זאת, ההחלפה איננה פשוטה וצריכה לעבור תקופה בה יקבל את שניהם יחדיו בעלייה מאוד הדרגתית עם האביליפיי. לדעתי, יש מקום לנסות, כשהאופציה לחזור לסרוקוול תמיד קיימת אבל קיים גם סיכוי שמצבו ישתפר עוד. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלפת סרוקוול לאביליפי
-
בבקשה עזרהאדווה 19/07/2011 | 10:57שלום אני בת 26 אני רציתי להתייעץ כאן לגבי סימפטומים גופניים שאני חווה, רציתי לדעת אם מוכר לכם תופעות כאלה, אני מרגישה שהפסיכאטר שאני נמצאת אצלו לא באמת מכיר את התופעות הללו וסתם ממלא אותם בכדורים בלי סוף, הסימפטומים שאני מרגישה הן,חולשה, דפיקות לב,הרגשה שהאיברים של הגוף שלי לא יורדים בצורה חלקה כאילו כמו שאני מסובבת את הראש לצד ומחזירה אותו חזרה זה מרגיש כאילו זה לא חוזר חלק זה חוזר בהרגשה של כמו רעידות כאלה שאני מרגישה אותן,אני יכולה לשכב על הגב ולעלות טיפה למעלה וכולי תתחיל לרעוד ,הראייה מטושטשת אני רואה נקודה שחורה שאני מזיזה את העיניים ימינה שמאלה למעלה למטה היא זזה לאותו הכיוון, הרגשה שהכל איטי אני לוקחת כוס נגיד והרגשה שהכל באיטיות כזו כאילו אני מרגישה כל מהלך שאני עושה את ההתרוממות של הכוס מהשולחן אני ממש מרגישה את זה הפסיכאטר שלי נתן לי לנסות את כל סוגי הSSRI ושום דבר לא עזר, עכשיו אני מטופלת בציפרלקס ( אסטו) 10 מ"ג לוקחת 2 כדורים ביום ובנוסף הפסיכאטר הוסיף לי מינון 40 של גאודון, רציתי לדעת אם טיפול זה יכול לעזור לי? והאם יש צורך במינון גבוה יותר של גאודון או שהמינון הזה מספיק?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 29/08/2011 | 14:26לאדווה שלום, 1. לגבי הנקודה השחורה, זה בעצם היפרדות של הזגוגית (הויטראוס). זה מעצבן אבל אין לזה שום משמעות. 2. גלגל השיניים מופיע במצבים מסויימים, אבל אז זה מפריע במשך כל היום ולא רק בבוקר כפי שאת מתארת. ייתכן ויש מקום לפנות שוב לנוירולוג נוסף בכדי לקבל את חוות דעתו. יחד עם זה, מאוד ייתכן כי כל המצב נובע ממצב של חרדה ותשובת לב יתר לכל תסמין גופני. 3. כתבתי לך כמה פעמים שאי אפשר לתת לך תשובות מלאות מבלי לבדוק אותך פיזית ומבלי לראותך. 4. ייתכן ויש מקום לנסות תרופות מקבוצת ה-SNRI's כמו הוויאפקס והסימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אדווה 28/08/2011 | 11:06את שמעת על סימפטומים כאלה כמו שיש לי? הציפרלקס והגואדון לא משפיעים עליי ואני לא יודעת מה לעשותהוסף תגובה
-
תגובה בחזרה
אדווה 28/08/2011 | 11:06את שמעת אבל על סימפטומים כאלה כמו שיש לי? הציפרלקס והגאודון לא משפיעים עליי ואני לא יודעת מה לעשות :(הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השפעת נוגדי חרדה על הגלולה
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 12:56לאדווה שלום, לתרופות נוגודת דיכאון יש השפעה על ירידת היעילות של תרופות נוגדות היריון (הגלולות), יחד עם זאת למיטב ידיעתי הירידה אינה משמעותית עד כדי לבטל את האפקט. כדאי לך להתייעץ עם הגניקולוג שלך בנושא זה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה בחזרה בקשר לשילוב גלולה
אדווה 08/08/2011 | 09:22תודה רבה על עזרתך, רציתי לשאול אותך שאלה נוספת יש מניעה לשלב גאודון ואסטו וגלולה של מרסילון? אני לוקחת את הכדורים האלה והתחלתי לקחת את הגלולה מרסילון, רציתי לדעת אם זה פוגע ביעילות הכדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 01/08/2011 | 13:52לאדווה שלום, לתרופות שונות, מינון המתאים לסימפטומים מסוימים. מתאימים גם מינונים לפי התגובה. ללא בדיקה לא ניתן לקבוע מה המינון המתאים והאם זה מספיק או יותר מדי. לפעמים נותנים, ואם התגובה היא של ישנוניות יתר למשל, אז מורידים חזרה. איני יכולה לתת לך תשובה מעבר לכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה בחזרה- נואשת ואשמח אם תענו לי בהקדם
אדווה 01/08/2011 | 10:32אני רציתי לשאול אותך שאלה נוספת, לגבי המינון, הרופא אמר לי לעלות את המינון ל- 60 לקחת 20 בבוקר ו- 40 בערב, רציתי לדעת אם 60 זה מינון נמוך עדיין נקרא כי הבנתי שצריך לשלב את הציפרלקס עם גאודון במינון נמוך, אז רציתי לדעת אם 60 זה לא מינון גבוה מדי ?? אשמח אם תעני לי תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 29/07/2011 | 14:22לאדווה שלום, את זה צריך הרופא המטפל להחליט. לא ניתן לקבוע זאת מבלי לבדוק אותך ולהתרשם מהסימפטומים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אדווה 26/07/2011 | 22:57תודה רבה :) את אומרת שאין צורך לעלות ל- 60 גאודון?הוסף תגובה
-
תגובה בחזרה
אדווה 26/07/2011 | 22:57תודה רבה :) את אומרת שאין צורך לעלות למינון של 60 גאודון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה בחזרה
דר' קרני רובין 26/07/2011 | 18:22לאדוה שלום, נראה לי כי המינון מתאים ואני שמחה כי יש שיפור. במידה והטיפול לא יגרם להעלמות הסימפטומים, חזרי אלי לנייד 050-3242021. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תגובה בחזרה
אדווה 21/07/2011 | 13:48שלום, אכן נבדקתי אצל נוירולוג ועשיתי בדיקות דם ובדיקת סיטי הכל תקין, התופעות התחילו לפני הגאודון ותרופות הSSRI בגלל זה אני מטופלת בכדורים האלה על מנת שזה יעזור לי, ולכן רציתי לדעת אם התרופות שק'בלתי בהחלט יכולות לעזור לסימפטומים שאני חווה, והאם לקיחת מינון 40 של גאודון זה מינון שהוא מספיק או שזה נקרא מינון נמוך ויש צורקך לעלות את המינון? אני מרגישה שיפור מסויים אבל שיפור שבא והולך זה לא יציב , ורציתי לדעת אם יש צורך לעלות את הכדור או שזה יכול להספיק אני לוקחת אותו משהו כמו שבועיים במינון 40 , וציפרלקס גם מינון 20 שזה המקסמלי גם שבועיים , אשמח אם תעני לי בהקדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 20/07/2011 | 18:24לאדווה שלום, מספר שאלות לי אליך... האם נבדקת על ידי נוירולוג? האם הגלגל שיניים שאת מתארת התחיל לפני או אחרי הגאודון? ללא מידע רלוונטי זה, קשה לי לענות לך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול קבוצתי
- תרופות נוגדות דיכאון
-
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- מתדון
- קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
- טרפנים
- אסינדזיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם