פורום פסיכיאטריה - עמוד 1376
-
אני קיבלתי תרופה שהיא מיועדתיעקוב 19/07/2011 | 16:24לפסיכוטים ג'ילקס ותופעת לוואי שלה היא הפרעה בשינה יחד עים תרופה זו אני לוקח גם סירקדין ל-3- שבועות לעניות דעתי תרופות אלה לא עוזרות לי בהרבה כי אני בן 63 וישן ברציפות רק 3.5 שעות ביממה, 1) האים יש בנימצא תרופה שאין בה תופעות לוואי כגון משו טיבעי מהצומח ואו משו אחר אשמח לקבל גם עצות מהגולשים שיש להם אמירה תקייפה להלן: כתובת המאיל שלי אים יש כאן מישו שמוכן לתת עיצה דיסקרטית: pppp39@walla.comהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אתה = אלי
יעקוב 13/08/2011 | 05:11הוסף תגובה
-
ד"ר קרני הבינה שאני לא צריך אורולוג, אלא רק לישון
יעקוב 13/08/2011 | 05:08ואני גם בדקתי את הנושא שאתה מדבר עליו עים אורולוג וניקבע חד משמעית, שאין לי שום צורך בניתוח ערמונית. כאילו שחסרות לי בעיות, אני רק מת לישון ולא הולך לי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 11/08/2011 | 13:19לאלי שלום, כמובן שבגיל זה חשוב לבדוק את הפרוסטטה, אך תלונותיו של יעקוב אינן שהוא קם כי הוא צריך להטיל שתן אלא שהוא ישן זמן קצר ומתעורר ואינו נרדם. לפחות כך הבנתי את שאלותיו וזה אינו נובע מהגדלה של הפרוסטטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לילה לבן
אלי 10/08/2011 | 11:00אולי כדאי לאדם בגילו כי ילך לאורולוג לבדוק את הערמונית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לילה לבן
דר' קרני רובין 26/07/2011 | 18:41ליעקוב שלום אינך עז וצר לי שעברו מספר ימים עד לתשותי זו, אך אני יכולה לענות רק פעם פעמים בשבוע ולכן קורה שעוברים מספר ימים עד למתן התשובה.(אני עושה זאת בהתנדבות וצריכה גם לעבוד לפרנסתי). לדעתי יש להפנותך למעבדת שינה כדי לבדוק את בעייתך יותר לעומק. יצויין כי למיטב ידיעתי גWילקס אינה תרופת שינה אלא תרופה נוגדת דיכאון מהדור הישן. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לילה לבן
דר' קרני רובין 26/07/2011 | 18:29הוסף תגובה
-
הינה הלילה עבר כלילה לבן לחלוטין לא רציתי להפריע לאישתי
יעקוב 23/07/2011 | 06:44לישון ולכן שכבתי במיטה כמו איזה פוץ-ולו רק כדי לא להפריע לאישתי לישון עלק נירדמה.הוסף תגובה
-
צריך להיות עים שמי - יעקוב
יעקוב 21/07/2011 | 21:08הוסף תגובה
-
למה לא עונה?
21/07/2011 | 21:05וכי עז אני? הבאתי כל מה שביקשת ותשובה לא קיבלתי.הוסף תגובה
-
כמובן שהג'ילקס עלה בהדרגה כשראיתי
21/07/2011 | 08:18לדוגמא ש-25מ"ג לא מרדימים אותי עליתי בהדרגה עד שלושה כאלה ביום וזה לא עוזר לי לישון כמו שאני מחוייב וצריך לישוןהוסף תגובה
-
הפרעות שינה
יעקוב 21/07/2011 | 08:10אני סובל מכך זמן די ממושך, בזמנו ניתן לי כתרופה לשינה הייתה אימובן, הג'ילקס ניתן לי במינון מקסימאלי כ-75 מ"ג כשהמינימום החל ב-25 מ"ג.הוסף תגובה
-
לוקח את התרופה הזו כחודשיים יחד עים סירקדין
יעקוב 21/07/2011 | 07:59בלילה לפני כשאני הולך "לישון", אני לוקח את התרופות הנ"ל את הסירקדין, ואת הג'לקס. את הג'ילקס אני לוקח כתרופה שהתופעת לוואי שלה הוא טיפול בהפרעות שינה ואני לוקח אותה כקפסולה בלילה, ואת הסירקדין אני לוקח כגלולה גם בלילה לפני הג'ילקס. מחפש כבר די מימזמן למקד את רצונותי מול בעיית חוסר בשינה מיתמשך בתרופה שתאפשר לי לישוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ג'ילקס וצירקדין
דר' קרני רובין 20/07/2011 | 18:30ליעקוב שלום, קודם כל, קיבלת תרופה שמיועדת לחולים דכאוניים או דכאוניים עם חרדה ולא לחוליפ פסיכוטיים. לא ברור לי לצורך מה קיבלת את התרופה, כך שקשה לייעץ לך אפשרויות אחרות - וכאלןה יש רבות, כולל רמוטיב שהיא תרופה טבעית. שנית, מתי אתה לוקח את התרופה? בבוקר או בערב? באיזה מינון אתה לוקח את הג'ילקס? זה יכול להיות רלוונטי לגבי ההפרעות בשינה. לגבי הצירקדין, איך אתה לוקח אותו? שעה עד שעתיים לפני השינה? מה היה המצב לפני התרופות לגבי השינה שלך? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אתה = אלי
-
זה לא אמתי זה סמים02/08/2011 | 22:26כמה אנשים ריפת? מה הוא המקור של ההפראות הנפש? האם באמת עוזר העולם הפסכיאטרי איך מאבחינם ממה אדם סובלל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
צודק =צודקת - איפא שכתוב רופא אני מתכוון לרופאה
13/08/2011 | 04:51הוסף תגובה
-
ד"ר קרני צודק התרופה הזו אינה סמים
13/08/2011 | 04:49וזאת ע"פ פקודת הסמים, עכשיו ברור שלמעט בתרופות זה צורך של הרופא והמטופל לתת מענה למטופל הוא כה גדול שהוא רושם את התרופה שהוא יודע שהכי פחות תזיק למטופל,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זה לא סמים
דר' קרני רובין 04/08/2011 | 16:08כדי להבין ולומר דברים מהסוג שאמרת, אני ממליצה שתלך ללמוד רפואה 7 שנים ואחר כך השתלמות בפסיכאטריה 5 שנים. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
צודק =צודקת - איפא שכתוב רופא אני מתכוון לרופאה
-
לאחר התקף חרדהשרה 10/08/2011 | 00:37שלום רב, חוויתי התקף חרדה לפני 12 שנה ומאז אני לוקחת פאקסט וקלונקס במינוון נמוך, לפני שנה הפסיכאטירית שינתה לי מפקאסט לאסטו 10 מ"ג והבדרגתיות ירדתי מהקלונקס לצערי שבוע שעבר חוויתי התקף חרדה והיא אמרה לי לחזור לקחת לפי מה שארגיש את הקלונקס שיעזור לי להרגע עם האסטו שאותו לוקחת יום יום בנוסף סיפרתי לה שמזה חודשים רבים איני ישנה בלילות והיא נתנה לי לקחת נוקטורנו, רק שלאחר שלוקחת יש מעין הרגשת של ריחוף, טעם מר בפה ולאט לאט עייפות ואז ישנה כל הלילה , האם כך צריך להיות? האם הנוקטורנט ממכר כי היא אמרה לי לקחת רק חודש אודה לתשובתך שרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
דר' קרני רובין 11/08/2011 | 13:14לשרה שלום, למה שונה הפקסאט לאסטו? מה המינון של האסטו שאת מקבלת? לפעמים עוזר להחליף את סוג הגנריקה, לדוגמא מאסטו לאסציטלפורם (Escitalopram) של חברת טבע. טעם מר בפה וריחוף, הם בהחלט תועפות לוואי של הנוקטורנו. תרופה זו בהחלט ממכרת. הפרעות בשינה לדעתי, מצביעות על כך שאת לא מאוזנת תרופתית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איזון תרופתי
-
תרופות ועליה במשקל09/08/2011 | 19:25שלום רב, בעקבות התמוטטות נפשית בתחילת השנה התחלתי לקחת תרופות נגד דיכאון וחרדות במשך כחצי שנה. משום תופעות לוואי שבראשן עייפות קיצונית החלפתי מספר תרופות. לאחר כחודשיים החלטתי לנסות ולחזור לקבל תרופות על מנת שארפא באופן מלא. הבעיה היא שבעקבות נטילת התרופות הקודמות בינהן וייפאקס, פלוטין, רסיטל, קלופיקסול עליתי מאוד במשקל והרופא אמר לי שזה מהתרופות. עכשיו הרופא הציע לי לקחת סימבלטה אבל גם היא על פי הרוקח מעלה במשקל. לכן, שאלתי היא, האם יש בכלל תרופות פסיכאטריות נגד דיכאון שלא מעלות במשקל? האם אפשר לעשות משהו על מנת למנוע את התופעה. אני רוצה להדגיש שאני לא מרגישה ששיניתי את הרגלי האכילה שלי ואכלתי יותר מאז נטילת התרופות אבל בכל זאת אני עולה במשקל. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות ועלייה במשקל
דר' קרני רובין 11/08/2011 | 12:59שלום, בראש ובראשונה יש צורך לבדוק את תפקוד בלוטת התריס שלך , מאחר ותרופות חרדה מורידות את תפקוד הבלוטה מעט. במידה והבלוטה מתפקדת באופן גבולי לפני לקיחת התרופות, הרי שהתרופות יכולות להוריד את התפקוד למצב של היפותירודיזם (תת פעילות של הבלוטה). תת פעילות של בלות התריס יכולה לגרום לעלייה במשקל על אותה כמות אוכל שקודם לא גרמה לעלייה במשקל. אין זה נכון שסימבלטה גורמת לעלייה במשקל כמו ה-SSRI. יש מקרים בהם יש עלייה במשקל, אבל זה באחוז נמוך. כדאי לנסות את התרופה. כשאת מדברת על התמוטטות נפשית, האם את מדברת על דיכאון? במידה ומדובר בדיכאון, באיזה עוצמה של דיכאון מדובר? אני שואלת את השאלות האלו, מאחר ויש תרופה הנקראת רמוטיב שהיא טובה לדיכאון קל עד בינוני והיא אינה גורמת לעליה במשקל, במידה ובלוטת התריס עובדת באופן תקין. אינני מבינה למה קיבלת קלופיקסול, שכן זו תרופה אנטיפסיכותית אשר יש לה הרבה תופעות לוואי, כולל עלייה במשקל. כמו כן, אינני מבינה את מרוץ נוגדי הדיכאון תוך תקופה קצרה. אשר לשאלתך, האם ניתן לעשות דבר מה נגד העלייה במשקל - כמובן שניתן למנוע עלייה במשקל במידה והבלוטה תקינה וזאת על ידי אכילת חלבונים והמנעות מסוכרים במיוחד סוכרים עם ערך גליקמי גבוה. בנוסף, כמובן שפעילות גופנית, גם היא משפיעה על שמירה על משקל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות ועלייה במשקל
-
גאודון וציפרלקסשולמית 08/08/2011 | 22:31שלום רציתי לדעת מה נחשב מינון נמוך בגאודון? מאיזה מספר עד איזה? ומה נחשב מינון גבוה? אם אני לוקחת מינון 60 זה נחשב מינון גבוה או מינון נמוך? אני משלבת את הכדור עם הכדור ציפרלקס/אסטו 20 מ"ג בבוקר רציתי לדעת אם 60 זה נחשב מינון נמוך? כי הבנתי שצריך לשלב את הציפרלקס עם מינונים נמוכים של נוירולפטיקה כגון גאודון אשמח אם תענו לי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/08/2011 | 12:48לשולמית שלום, אם אחרי שישה שבועות של טיפול בציפרלקס (עם או בלי גאודון) לא רואים שיפור, יש מקום לשקול את החלפת התרופה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שולמית
09/08/2011 | 21:02וכמה זמן לוקח לגאודון וציפרלקס 20 ביחד עד שהם מתחילים להשפיע? אם אחרי חודש לא רואים שיפור במינון של 60 מ"ג גאודון לחרדות יש טעם להפסיק את הכדור ???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גאודון וציפרלקס
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:34לשולמית שלום, קודם כל לא "חייבים" לשלב ציפרלקס עם מינונים נמוכים של ניורלפטיקה. שנית, את שואלת שאלה בלתי אפשרית - מינון נמוך למה? למשל מינון של 120 מ"ג להפרעה פסיכותית הינו מינון סביר אך יכול להיות מינון נמוך בהתאם לנסיבות. כך גם בשימוש בגאודון לחרדות, במידה ו20 מ"ג מספיקים, אז זה מינון טוב ובמידה וגם 40 מ"ג אין די בהם בכדי להרגיע, אז מינון של 60 מ"ג סביר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
התייעצותגיא 08/08/2011 | 00:45אני בן 35 סובל מדיכאון קל ( עייפות חוסר אנרגיה ומצב אוח ירוד) מהפרעת קשב וריכוז בדגש על אמפולסיביות וחוסר סובלנות( מתעצבן מתרגז בקלות רבה),בעבר טופלתי בציפרלקס ופרוזק ללא הטבה משמעותית, כעת מתלבט בין סימבלטה או אפקסור. אודה על דעתך בנק' הבאות: 1. איזו תרופה מומלצת לשילוב הבעיות שהצגתי ? האם יש למי מהתרופות יתרון בטיפול בקשב וריכוז? 2.האם לאחת מהתרופות יש יתרון בהיבט של תופעות הלוואי ומיוחד בכל הנוגע לעלייה במשקל והתפקוד המיני ?( השימוש בפרוזר ובציפלקס גרם לי לעיכוב הכמירה ) תודה מראש, גיאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובות
דר' קרני רובין 11/08/2011 | 12:45לגיא שלום, קודם כל תיקון של תשובתי הקודמת, בסעיף 2 הכוונה היא שהתרופה הינה יעילה במיוחד לדיכאטון קל עד בינוני (בטעות כתבתי אינה במקום הינה). בתשובה לשאולתיך: רמוטיב עלול לגרום לפריחה כתוצאה מגישות לשמש, לא מצאתי משהו על פיגמנטציה. כמו כן, צויין כי הרגישות היא לבעלי עור בהיר. למיטב ידיעתי וידעת המומחים בחברת איליי לילי אין עלייה בכולסטרול בסימבלטה, אך בדומה אינני מוצאת מידע על עלייה בכולסטרול עם אפקסור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
התייעצות -הבהרה ושאלה
גיא 09/08/2011 | 20:31ראשית תודה על התשובה המפורטת ומאירת העיניים. רמוטיב אכן עשוי היה להיות פיתרון טוב, אולם יש לי רגישות לשמש(נטייה,שלא נצאה סיבתה לפיגמנטציה) ו נאמר לי שאחת מתופעת הלוואי של התרופה היא רגישות לשמש, האם מדובר אכן בתופעת לוואי שבעטיה נכון יהיה שאמנע מהתרופה? כמו"כ הבנתי שאחת מתופעות הלוואי של אפקסור הינה העלאת רמת הכולסטרול האם ידוע לך על תופעת לוואי דומה של סימבלטה? תודה מראש גיאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:14לגיא שלום רב, אני לא מבינה, ההתלבטות היא שלך או של הרופא שלך? לפני שאנסה לענות על שאלותיך, ברצוני לשאול: 1. האם נבדקו פעילות בלוטת התריס, רמת ויטמין B12, רמת ויטמין D? הפרעה בתפקוד בדברים אלה יכולה לגרום לעייפות ולחוסר אנרגיה ומכאן למצב רוח ירוד. 2.האם נוסה טיפול ברמוטיב אשר אינו יעיל במיוחד לדיכאון קל עד בינוני? 3. האם סבלת מהפרעות קשב וריכוז לפני שהופיע הדיכאון או שזה נלווה לדיכאון האמור? באשר לשאלותיך: 1. איני סבורה שיש הבדל משמעותי כין שתי התרופות לגבי השילוב של הבעיות שהצגת. שתי התרופות הינן אדרנרגיות (הסיבלטה יותר) ולכן יש להם אפקט כלשהו על הטיפול בהפרעות קשב וריכוז. 2.התגובה לגבי עלייה במשקל, מאוד אינדיבדואלית. למשל בסימבלטה, במרבית המקרים אין עליה במשקל, ואולם יש בודדים העולים במשקל. האפקסור למיטב ידיעתי אינו משפיע על המשקל אבל גם זה אינדיבדואלי. אשר לתפקוד המיני - לאפקסור בדרך כלל אין אפקט על התפקוד המיני וכך גם לסימבלטה. עם זאת ידוע לי על מקרים בודדים שהיה לסימבלטה אפקט על התפקוד המיני. דרך אגב, לרמוטיב אין אפקט, לא על התפקוד המיני ולא על העליה במשקל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובות
-
תופעות לוואי בין תרופתיות.אורי 24/07/2011 | 21:32בס״ד רציתי לשאול בבקשה האם יש סיכון בנישואין של בני זוג שהבעל נוטל paxxet והאשה לוקחת cymbalta כלומר האם שני התרופות מסתדרות זו עם זו. וכן האם אין בעיה לאשה שלוקחת cymbalta להכנס להריון. בברכה!! אורי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בני זוג הנוטלים תרופות
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:51לאורי שלום, איתך הסליחה שלא עניתי לך עד כה, שאלותיך טבעו בים השאלות. למה אתה מתכוון בסיכון לגבי נישואין שבעל שנוטל paxxet ואישה שלוקחת cymbalta? למה התרופות צריכות להסתדר זו עם זו? אינני מבינה מה מטריד אותך בקטע זה. לדעתי, אנשים שסובילם מדברים דומים, יותר רגישים אחד לבעיות של השני. נכון שלעיתים אם שני הצדדים הם במצב של ירידה, יכולה להתהוות בעיה, אבל בדרך כלל רואים שאם האחד טיפה יורד, השני מתחזק ומסייע לו וההפך כשהשני יורד. אשר ל-cymbalta בהריון באפשרותך לברר זאת במרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי, בטלפונים: 026243663, או 026243669. ניתן תמיד להחליף את התרפו נוגדת הדיכאון, לתרופה שאין איתה בעיה במהלך שלושת השבועות הראשונים להריון, מאחר ובתקופה זו אין עדיין קשר בין דם האם לדם העובר. באופן כללי עדיף לקבל תרופה נוגדת דיכאון וחרדה מאשר לקבל התקפי חרדה, או לסבול מדיכאון עם הפרעות קשות באכילה וכו' וזו גם הגישה המקובלת. בברכה ושוב סליחה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בני זוג הנוטלים תרופות
-
חרדות למרות הכדוריםרוני 08/08/2011 | 22:14שלום רב בן 28 מטופל כבר שמונה שנים בציפרלקס/ציפרמיל20 מ"ג בעקבות התקפי חרדה ומחשבות טורדניות ,לצערי אחת למספר חודשים אני עדיין חווה התקפי חרדה אבל קצת באופן שונה לדוגמא בשבוע האחרון שוב ישנם מחשבות רעות תחושת ניתוק חוסר ריכוז כאבי בטן סחרחורת בילות חולשה מין הרגשה שאני מביט על עצמי מהצד וזה נמשך כל הזמן ובמשך שבוע ולפעמים אף יותר האם זה הגיוני למרות הכדורים כאילו אני יוצא מאיזון זה מגיע בדהכ בתקופות של לחץ בחיי ומה לעשות עשיתי כבר טיפול CBT אבל עדיין התחושה מאוד לא נעימה מה שגורם לי לצערי לירידה בתפקוד אבקש את עצתכם זה ממש מציק ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דה-פרסונליזציה ודה-ריאליזציה כסממנים של לחץ
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:29לרוני שלום, התיאור שלך לגבי הניתוק הוא תיאור קלאסי של תופעה הנקראת דה-ראליזציה ודה-פרסונליזציה. תופעה זו היא תופעה נורמלית ואכן מופיעה במצבי לחץ. אם תקרא תיאורים של אנשים שעברו את השואה או של חיילים, הם מתארים שם היו שם ולא היו שם וכי הם ראו את עצמם מהצד. המנגנון הוא מנגנון מאוד יעיל שילדים מרבים להשתמש בו ואנו משתמשים בו באמת במצבי לחץ. קודם כל, כדאי שתפנים שזו תופעה נורמלית שמופיעה אצלי ואצל רבים אחרים, ההבדל הוא שאתה כל כך מפחד מאיבוד שליטה שאתה נלחץ מהתופעה וזאת בניגוד לי או למרבית האנשים. כדאי אולי לעבוד על סיבות הלחץ ולנסות להוריד את עוצמות הלחץ. שאלה לי אליך - האם 20 מ"ג מספיקים כדי להפסיק את המחשבות הטורדניות? ייתכן ואתה נמצא על גבול המינון היעיל וזה מוסיף למצב של הלחץ. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דה-פרסונליזציה ודה-ריאליזציה כסממנים של לחץ
-
קשהעדי 08/08/2011 | 19:14שלום איך ניתן לעזור לאדם שלא מצליח לעזור לעצמו? אני בת 30 כבר שנים בטיפולים כולל טיפול תרופתי אבל המצב שלי לא משתפר. לאחרונה יש הידרדרות. אני לא מתפקדת (לא מסוגלת) מפחדת כל הזמן ומרגישה רע ומדוכאת מאוד. מרגישה לפעמים שהולכת למות. המשפחה דיי הרימה ידיים וניראה לי גם שהמטפלים. אני מפחדת להגיע לבית משוגעים. ומצד שני לא מצליחה להוציא את עצמי מהמצב ולא יודעת מה עושים. קשה לי לדעת לאן לפנות ואם אני פונה למקום הנכון.. קשה לי לגבש זהות ולתפקד באופן המינימאלי ביותר. מה עושים? האם יש לך עיצה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בקשה למידע
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:22לעדי שלום, האם אני מבינה נכון עדי, שאת סובלת מדיכאון עם חרדות שלא הגיב לטיפול תרופתי. איזה טיפול תרופתי קיבלת? באיזה מינונים? אילו בדיקות דם נעשו? אילו טיפולים פסיכולוגים קיבלת? ברצוני להרגיעך שאין סיבה שתגיעי לבית משוגעים, ודאי שלא כנגד רצונך, כל עוד את לא מהווה סכנה לעצמך ויש לך משפחה מסביבך. את ודאי לא משוגעת אך את מאוד סובלת. לא ניתן לכוון אותך ללא פרטים נוספים, אך עלייך לדעת שיש היום גם טיפולים פסיכולוגים יעילים, גם טיפולים תרופתיים שהולכים ונעשים יותר ויותר יעילים וגם טיפולים במגנטים וגם בחשמל. כאמור, מבלי לדעת יותר, לא ניתן לכוון אותך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקשה למידע
-
חולת אלצהיימראיילת 07/08/2011 | 22:57שלום, ברצוני לדעת האם ישנו כדור אחד מרגיע ,ממולץ במיוחד ,לחולי אלצהיימר אשר נימצאים במתח,מחפשים את הבית ה"אבוד",חושדים שנעשה שימוש בכספם ועוד כהנה וכהנה.אם כן מהו,מהו המינון הנידרש ומהן תופעות הלואי שלו.תודה מבת דואגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חולת אלצהיימר
דר' קרני רובין 09/08/2011 | 13:00לאיילת שלום, קשה לענות כך, וודאי לא על כל שאלותיך, מבלי לבדוק ולהכיר את החולה. הרבה פעמים טיפול בסרקוויל מסייע בהרגעה וזאת במינונים נמוכים של 75-150 מ"ג ליום. במצבים בהם הפרנויה בולטת יותר לעיתים עוזר הרספרידל ובמקרים אחרים הזיפרקסה. יש גם נוירולגים שנוטים להשתמש במינונים נמוכים של לפונקס דבר שאני מעט מסוייגת ממנו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חולת אלצהיימר
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הריון מדומה
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול בדיכאון וחרדה
- טיפול קבוצתי
-
בדיקות קשורות
- קארבאמאזפין
- דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
- קלומיפראמין
- מתדון
-
מונחים קשורים
- ער"ן
- אשליה (אילוזיה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריהפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם